Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy hatósági személy (PL:...

Mad Max2 kérdése:

Ha egy hatósági személy (PL: közterületfelügyelő) egy vita során megüt, sőt többször is megüt, akkor ha vissazütök akkor mia jogi tényállás? Hagynom kell hogy agyonüssön akár, és csak utána tehetek panaszt ellene??? Komolyba kérdem!

Figyelt kérdés
jogos önvédelem hatósági személy ellen... Ilyen fogalmat ismer a magyar jog?

tegnap 17:32
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Hatósági személyt nem ütlegelünk. Ismerősnek orrát törte el. Bíróságon megmondták, vissza üt, ő lenne a hunyó. így az őr lett a hunyó, kidobták és kártérítés fizetésére kötelezték. Igaz, ez hosszú cirkusz, látlelet, feljelentés, tanú, bíróság. Nem egy rövid dolog.
tegnap 17:38
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
Megakadályozhatod, hogy folytassa a bántalmazást, csak arányosnak kell lennie. Egy pofonért nem verheted agyon.
tegnap 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem üthet meg vita során. Az már túlkapás, nem kell tűrnöd.
tegnap 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja, de ha ö megüt, én meg elkapom a kezét és anyázva közlöm vele hogy ha nem hagyja abba a kkor pofán csederem.... Azt én hogy bizonyítom hogy ugy volt?

Egyszer volt egy esetem hogy a közterületfelügyelő kitüzőszámát le akartam fényképezni, mert nem volt hajlandó igazolni magát. Na most a közterületfelügyelő ki akarta vernia kezemből a telefont, viszonylag erősen.

Ha nincs velem a feleségem pofán is bazstam volna(ő az aki ilyen estben gondolkodik helyettem:D) De most mi lett volna ha elkapom a kezét amivela telefont ki akarja ütnia kezemből? Azzal én elkövetem a hivatalos személy elleni támadást gondolom.

A csóka rikoltozta is mikor látta hogy megy fel bennem a pumpa hogy Ő hatósági személy nem érhetek hozzá.

Na de ha hozzáértem volna, szinte biztos járhattam volna bíróságra gondolom.

Pedig hááát nyilván ha valaki eröszekkal lép fel ellened akkor azért szerintem jogom lenne megvédeni magam(nem agyonverésre gondolok nyilván)

tegnap 17:51
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

"Pedig hááát nyilván ha valaki eröszekkal lép fel ellened akkor azért szerintem jogom lenne megvédeni magam"

Jogod van megvédeni magad. Például ha meg akar ütni, jogod van a saját kezed magad elé emelni, amivel felfogod az ütést. VISSZAütni már nincs jogod. Ez a különbség, és ezért érdemes tartózkodni az ilyen verekedésektől.

tegnap 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Hivatalos szemely elleni tamadast kemenyebben buntetnek.

Mindig a koztereseket fenyegetik h ne legyen nagy a bunti. Kozterest nem lattam meg verekedni.

tegnap 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:
5: a példádból kiindulva: a telefonodat védheted, de az nem jár azzal, hogy az ő kezét lökdösöd
tegnap 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!