Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek vallomást egy olyan...

Tehetek vallomást egy olyan ügyben ami engem nem érint, de ismerem az elkövetőt?

Figyelt kérdés
Én az exe vagyok az elkövetőnek. Engem nem valószínű, hogy beidéznének, már évek óta nem vagyunk együtt. Nemi erőszakot követett el, azért tennék vallomást, hogy elmondjam milyen ember ő, hogyan viselkedett a kacsolatunkban. Nem tudom hol tart az ügye, vagy van e egyáltalán jelentősége, mivel a büncselekményről nem tudok semmit se mondani. Csak arról, hogy mindig egy bántalmazó volt.

#rendőrség #nemi erőszak #Vallomás tétel
tegnap 19:05
 1/7 DK-s ***** válasza:
100%
Nem tehetsz, mivel a konkrét üggyel kapcsolatosan érdemi információval nem bírsz.
tegnap 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Majd akkor teszel hogyha behívnak. Addig is nem vagy a hasznukra.
tegnap 19:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
tegnap 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
és ha te bemószerolsz valakit akit régen szerettél.. hősnek hinnéd magad?
tegnap 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

" elmondjam milyen ember ő"

Ezzel milyen jogszabályt sért hogy rossz ember volt?

tegnap 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hatóság úgy ítéli meg, hogy szükség lenne a vallomásodra akkor meg fognak keresni és igen, akkor tehetsz is vallomást.

Magánvádas eljárásban lenne az, hogy a vád vagy a védelem ügyvédje megkeres téged, hogy egyik vagy másik oldal érdekében tegyél vallomást. A barátnőm gyermekelhelyezési perében engem kért meg, hogy legyek tanú a bíróságon abban, hogy milyen a kapcsolata neki és az apának a gyerekekkel. De itt az apa indított eljárást amivel megtámadta a korábbi döntést, hogy az anyánál voltak a gyerekek elhelyezve. Itt is hivatalos idézést küldtek előtte, addig semmi nem történt.

Adott esetben ha fontosnak gondolod akkor megkeresheted az ügyészt aki foglalkozik az üggyel és jelezheted neki, hogy ha szükséges akkor szívesen teszel tanúvallomást, pl. írhatsz neki emailt. De ha nem szükséges mert az ügy enélkül is elbírálható akkor nem fognak belevonni.

Vagy akár a sértettnek is jelezheted, hogy ha szükséges akkor tudsz te is vallomást tenni és ő továbbíthatja ezt az ügyész felé.

tegnap 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Mik nem akarnak tőled semmit a zsaruk, addig nem.

Majd ha megkeresnek, akkor tehetsz.

De arról azért tudjál, hogy vallomásod értékelésénél figyelembe kell venni az esetleges elfogultságodat is.

Mégiscsak a csaja voltál, akármennyire is be akarod mószerolni, most már így utólag.

tegnap 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!