Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az 1 éves gyerekemnek én...

Ha az 1 éves gyerekemnek én vagyok a gyámja akkor van jogom el venni az édesanyjától?

Figyelt kérdés
Van jogom el venni az 1 éves gyerekem? ha én vagyok a gyámja és nem az édesanyja? viszont kiskorú az édesanya és szeretném minél hamarabb magamhoz venni a kisgyerekemet ebben segítsetek nekem megválaszolni hogy mit és hogyan kell cselekednem kérlek!

#Gyerek gyám
ma 10:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
87%

Ha a gyerek az anyjával élt együtt születésétől egyéves koráig, akkor órási trauma lenne a gyereknek, ha elvennék őt az anyjától. Ezért csak akkor teszik, ha az anya kifejezetten veszélyeztette volna a gyereket. Pl. súlyosan bántalmazta volna. Szerencsére itt erről nincs szó.

Kérdező, ha szereted azt az ártatlan, egyéves kisgyereket, akkor ne akarj olyat tenni, ami neki trauma lenne!

ma 12:09
 22/28 Grizesteszta válasza:
92%
Kerdezo, en ugyan majdnem 35 eve voltam pici babas anyuka, de akkor igx ment ez a dolog: nincs otthon etel? Fogtam a penzt, s szatyrot es a gyereket es elmentem bevasarolni. Ez a modszer most mar nem mukodik?
ma 12:13
 23/28 anonim ***** válasza:
89%

Hol, kivel él az anya, ha nem veled és nem is a saját szüleinél?

Hogy kell elképzelni ezt a gyakorlatban, hogy "te voltál vele egésznap az elmúlt évben", "etettél pelenkáztál", ha nem is éltek együtt? Beugrottál hozzájuk 3-4 óránként etetni, pelenkázni? Kérdés: közben ki kereste meg ennek a gyereknek a tejre valót? Ha ilyen nagy rutinod van, miért estél most pánikba, mert nincs ott az anya? És nincs tej?

Zavaros ez az egész.

ma 12:14
 24/28 anonim ***** válasza:
81%

Mi az, hogy nem éltek együtt? Az egész kérdés arról szólt, hogy nem ment haza, hanem az anyjáéknál volt. Most az lényegtelen, hogy valóban ott volt-e, a lényeg, hogy a "haza" az nem az anyjáék házát jelenti a kiskorú lánynál, tehát innen logikus következtetés, hogy veled és a gyerekkel él együtt.

Ha kiskorú az anya, akkor eleve tied a felügyelet, szóval nem értem mit akarsz elvenni. És csak úgy mondom, hogy ha bármi lesz a gyerekkel, alultáplált vagy akármi, akkor hivatalból téged fognak elővenni, nem az anyát, hiszen ő kiskorúként még magáért sem felelős, pont ezért a tied a felügyelet, hiszen az övé kiskorúként nem is lehet.

ma 12:26
 25/28 anonim ***** válasza:
73%

Nem éltek együtt, tehat radbizta a gyereket.

Amíg nálad a gyerek a te felelősséged az etetése is.

Ha nincs otthon kaja, tessék elmenni bevásárolni, a gyereket is lehet vinni magaddal.

Amugy meg ha nem vagytok együtt nem mindegy hol volt anyuka?

A gyerek jó helyen volt, micsoda kifogás az, hogy nem volt otthon tej, meg semmi étel?

Nem akarom elhinni, hogy egy szelet kenyér sem akadt...

ma 12:33
 26/28 anonim ***** válasza:
84%

Nincs otthon kenyér ès vaj?

Egy üveg babakaja?

Egy alma?

Egy krumpli?

ma 12:33
 27/28 anonim ***** válasza:
81%
"Nem volt a gyereknek való étel otthon" - írja a kérdező. Egy 1 éves gyerek jóformán mindent ehet már, ami a felnőttek is (nyilván megkötésekkel). De csatlakozva a 26-os hozzászólóhoz: egy pár zsemle, valami felvágott, sajt, tojás, akármi, nem volt a hűtőben? Ebből egy ekkora kisgyereket már meg lehet vacsoráztatni, szóval ez egyszerűen nem kifogás.
ma 12:41
 28/28 anonim ***** válasza:
80%
Össze vissza írsz. Ha az anya kiskorú egyedül nem élhet a gyerekkel. Veled nem lakik, azt írtad, az anyjával se, hiszen oda ment el... Nem egyedül hagyta, hanem rád, az apjára. Ha tényleg kivetted a részed a gondozásból akkor pontosan tudod, hogy már fél éve elkezdődött a hozzátáplálás, már rengeteg dolgot ehet egy egy éves. Nem volt otthon semmi? Krumpli, tojás, valami zöldség a fagyasztóban? Nem volt tápszere? (Egy évesen (ha nem szoptatott baba, vagy már nincs annyi anyatej) tápszert kapnak, nem sima tejet étkezésre, mert az kevés). Ha sógorod nem megy akkor a gyerek nem kap vacsorát? Az anya úgy viselkedik, mint egy tini, hiszen az. De te elvileg felnőtt vagy. Ha nincs otthon semmi étel, sem tápszer akkor fogod magadat és a gyereket, elmentek boltba vagy az első patikába ami nyitva és veszel egy doboz tápszert meg 1 üveg bébiételt vagy 2 almát meg krumplit és megvan oldva (de ha nem full üres a hűtő meg a kamra akkor egy ekkorának már sokmindent összelehet dobni). Nem a sógorra vársz, egyedül ezek szerint te sem vagy képes megoldani. Az anyja sem épp alkalmas még szülőnek, hiszaga is gyerek, nem tudott felnőni a feladathoz. De te sem.
ma 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!