Ha az 1 éves gyerekemnek én vagyok a gyámja akkor van jogom el venni az édesanyjától?
Mit követett el a gyereked anyja, hogy el akarod venni tőle a gyereket?
Ugyanúgy szülő ő is, mint te, és ugyanúgy joga van a gyerekéhez. Ha kiskorú, van segítsége a gyerek nevelésében?
Miért kell elvenni? A gyerek érdekeit nézd, neki is ugyanúgy joga van az anyjához, és az apjához is.
Persze, vannak esetek, amikor azonnal cselekedni kell, kérdés, hogy a te helyzeted ilyen-e.
Gyámja? Úgy érted, tiéd a felügyeleti jog?
Miért nem ott kérdezed meg ezeket, ahol ezt intézted?
Tehát van egy - még kiskorú - édesanya, és egy, már nagykorú édesapa
(amúgy gratulálok...), és pusztán azért, mert te már nagykorú voltál a gyermek születésekor, megkaptad a gyámságot.
Ezen kívül még mi a baj az anyával? Nem gondoskodik róla? Nincs hol laknia? Nincs pénze? Miért akarod elvenni?
Önhatalmúlag semmiképpen ne vidd el, mert megütheted a bokádat.
Ha az édesanya nem gondoskodik megfelelően a kisgyerekről, a gyámhivatal segítségét kérheted.
Az anyjával az a gond hogy este elment itthonról és reggel 7 órakkor jött haza
A gyereknek pedig nem volt tej és a sógoromat kértem meg aki akkor jött haza éjszakából hogy hozzon neki a boltból valamit
Erre az anya amikor már haza jött azt mondta hogy a testvérénél volt és az anyjánál beszélgetni!
Viszont azelött megbeszéltük egy időpontot hogy mikor fog érkezni ezt nem teljesítette teljesen kilátástalan lettem hogy mit csináljak mert a gyerek pedig kérte az enni valót!
És ez engem idegesít hogy nem a gyereke az első hanem a testvérei és az anyukája hogy beszélgessenek reggelig és amikor hívtam telefonon az összes testvérét senki sem vette fel a telefont hogy ha baj lett volna a gyerekkel semmit sem tudtam volna csinàlni!
Ne haragudj, de ha ennyire nem tudsz mit kezdeni a gyerekkel, amikor nincs ott az anyja, akkor miért akarod elvenni tőle? Egy 1 éves gyereknek már nem csak tejet lehet adni enni, ez a minimum, amit tudnod kellene. Az alapján, amit leírtál, te sem vagy alkalmas a gyerek nevelésére, kérdező, inkább úgy látom, hogy megharagudtál a gyerek anyjára és most bosszút akarsz állni.
(Az,hogy a gyerek anyja nem volt elérhető, nem minősítem, ez is óriási felelőtlenség - ha így történt minden, ahogy a kérdező előadta)
Attól, hogy nem volt otthon tej, nem fogják elvenni az anyjától.
Nem hagyta magára a gyereket sem. Rád bízta, az apjára.
Igen, az anya hibát követett el. Nem azzal, hogy elment a saját szüleihez/testvéréhez - lehet, hogy csak lazítani akart egy kicsit -, hanem hogy nem ment haza a megbeszélt időre és telefonon se volt elérhető.
Azt én sem értem, hogy ha ezzel a helyzettel nem tudtál mit kezdeni - "ha baj lett volna a gyerekkel semmit sem tudtam volna csinàlni" -, akkor miért szeretnéd magadhoz venni?
Mindketten gyerekek vagytok még, ez a nagy helyzet.
Igen épp ez a baj hogy nem volt otthon olyan étel amit adhattam volna neki és bolt sem volt nyitva
Illetve ha nem jött volna haza a sógorom akkor nem tudtam volna neki adni ételt és ezt őt nem érdekelte hogy mi van vele nem is írt nem ís hívott nem is érdeklődött semmit!
Egy másik férfinél volt én szerintem és én nem akarom hogy egy ilyen anyához kerüljön a gyerekem akit nem érdekli a gyereke csak a férfiak’
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!