Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentés után kap valamit?

Feljelentés után kap valamit?

Figyelt kérdés
Vásároltam facebook csoportbol egy hamisitvány airpods fülhallgatót 14ezer forintért, találkoztam a fickóval de személyse találkozón nem bontottam ki a csomagot mire hazaértem nem müködött a fülhallgató. Feljelentést érdemes tenni? Csak a fickó telefonszámát tudom, a nevét meg többi adatát nem.

tegnap 20:31
A kérdező szavazást indított:
Érdemes feljelenteni
A rendörség nem fog tenni semmit.
7 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
50ezer Forint a bűncselekményi értékhatár, az alatt kb semmit sem tesznek. Max utána járnak hogy kié a telefonszám, behívják az meg elmondja hogy hát ő nem tud semmit aztán lezárják az ügyet.
tegnap 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Tízszer ennyivel sem valószínű, hogy foglalkoznának. Sajnos bőven van munkájuk, nem tudnak erre koncentrálni, ezért működnek még mindig az átverések. Ha feljelented és nem tudod bizonyítani, hogy tényleg vásároltál tőle / tényleg nem működött a termék, a végén te jársz rosszabbul...

Esetleg Facebook-on jelentheted az adminoknak, hogy csaló, ők azért szoktak ezekkel foglalkozni, illetve próbáld meg felhívni és határozottan megmondani neki, hogy utalja vissza a pénzt.

(Egyébként az, hogy nem ugranak mindenre talán nem is baj, mert el tudom képzelni, hogy sokan ezzel szórakoznának. Meggondolják magukat miután vettek valamit vagy elrontják a vásárolt terméket és utána mennek feljelentgetni. Nekünk kell figyelni ezekre, ha van lehetőséged személyesen át venni, élj vele és próbáld ki a terméket, főleg, ha ilyen Facebook csoportokból veszel.)

tegnap 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
50.000 alatt nem igazán történik semmi
tegnap 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Mehetsz a rendőrségre de legfeljebb a képedbe röhögnek. a "facebookos fickó" nem egy bolt aki eredetiként árulta neked hanem valami szar utcai kókler. Egyedül a te hibád hogy ilyen koszos cigányoktól aluljáróban veszel airpodsot.
tegnap 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Alap dolog hogy facebook marketplacen nem veszük semmilyen elektronikai holmit, a rendőrség is csak ezt fogja neked mondani.
tegnap 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!