Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy nő nagyon durván...

Ha egy nő nagyon durván összeverve elmegy látleletet vetetni és utána feljelentést tesz, akkor a férfit aki összeverte biztosan börtönbe zárják?

Figyelt kérdés

Természetesen 8 napon túlgyógyuló sérülések, fekete monoki, folyó vér, szétvert fülek, szétvert száj.

Ha ezzel feljelentést tesz a nő, akkor a férfi biztosan börtöne kerül itthon vagy milyen büntetésre számíthat?

nov. 7. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Tudja-e bizonyítani, hogy az adott illető verte meg?

Visszalép-e a feljelentéstől az áldozat?

Kérhet távolságtartást.

Illetve a büntetés mértékét befolyásolja a vádlott előélete (volt-e büntetve, van e épp felfüggesztett ügye), a cselekvőképessége stb...

Persze, ha feljelenti, és tartja magát, akkor lesz következménye, de ennyiből nem lehet pontosan megjósolni.

nov. 7. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem biztos hogy börtönbe kerül, elég elcseszett a magyar jogrendszer. Ha büntetett előéletű, bizonyítható hogy ő volt a tettes, van más súlyosbító tényező pl. ittas volt, kihasznált, kényszerített, akkor börtönbe kerülhet. Ha még rábizonyítani is nehéz, akkor csak felfüggesztett lesz belőle, vagy még az sem. Sokmindentől függ a végeredmény.
nov. 7. 16:32
 3/7 A kérdező kommentje:

A férjről van szó és többször is előfordult ilyen láthatóan félholtra vert állapot.

Lehet naiv vagyok de én azt gondoltam, hogy biztosan lesz következménye a feljelentésnek, hogyha ennyire durva az összeverés.

Vagy gyűjtögetni kell a látleleteket, hogy februárban is, aztán márciusban is?

Gondolom 5-6 éves gyereket nem fogadnak el tanúnak aki ott volt…

nov. 8. 07:20
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Anyuka nyugodtan beballaghat a gyámhivatalba is, kezdeményezhet válást, több fronton elindulhat, mivel a gyerekeket is veszélyezteti (még ha őket nem is üti meg).

Viszont sokszor az anyuka inkább visszavonja a feljelentést, mert fél, vagy nem akar egyedül maradni, vagy ő is ebben nőtt fel...

nov. 8. 09:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk ha nincs pénze egyedül lakást bérelni, főleg egyedül eltartani a gyereket, akiket amúgy a nagyszülők tartanak el, a verő férj nagyszülei… akkor így már árnyaltabb a helyzet

Amúgy anyuka valóban így nőtt fel, ettől függetlenül én nem tudom megérteni hogy aki így nő fel, az utána miért így megy férjhez és miért marad benne 15-20 évig.

De én itt most a jogi részére vagyok kiváncsi hogy mennyire nehéz ilyenkor elérni a börtönt.

nov. 8. 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:

"Mondjuk ha nincs pénze egyedül lakást bérelni, főleg egyedül eltartani a gyereket"

Ezekre lehet megoldást keresni, mert van egy rakás ingyenesen hívható segélyvonal, ahol nem csak jogsegélyt és mentális támogatást nyújtanak, de pl. ideiglenes szállást is. Tehát ha mennie kell, akkor el tudna menni valamilyen ideiglenes helyre a segélyszolgálatok közreműködésével. Ilyen helyeken lehet egyébként érdeklődni általános jogi lehetőségek és konkrét esetek tekintetében is, így én azt javaslom hogy keress fel egy vagy több segélyszolgálatot, és mond el hogy az ismerősöd ilyen helyzetbe került. Kérdezd meg milyen következményei lehetnek a férjre nézve, illetve hogyan tudnál segíteni a helyzeten. Ők sokkal több és hasznosabb információval tudnak ellátni.

[link]

nov. 8. 11:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi, de igazából sajnos már tárgytalan az ügy…

Bár szerintem nem sok nő merne tenni bármit sajnos

Valamiért rajtuk van a szégyen és nem mernek lépni.

Nem ismerősé volt a sztori, hanem érintett vagyok, én vagyok a gyerek a történetben.

Sajnos mióta felnőtt lettem, rengeteg emlék jön vissza ptsd formájában és nagyon nagy bennem a bosszúvágy, megfordult a fejemben, hogy utólag feljelentem az apámat, hogy így utólag megbűnhődjön.

De aztán rájöttem hogy már elévült (sajnos) így csak meg akartam magam nyugtatni hogy ezért már biztosan börtön járt volna és nem csak én gondolom így hogy börtönben kellene rohadni és rohadt volna is, ha megvan a feljelentés, pláne ha többszörös látlelet van bizonyeték gyanánt, hiszen többször is megtörtént.

Sajnos 6-7 éves gyerekként nem tudtam hogy miről van szó, de még kamaszként sem tudtam tenni semmit.

Viszont csak most jöttek vissza a tiszta emlékek a sok vérről, meg a fekete foltokról, az anyám cafatos füleiről…

Most már 25 felett tudnék cselekedni, de már késő sajnos.

Pedig csak akkor nyugodnék meg ha börtönben lenne…

nov. 8. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!