Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasság alatt különvagyon...

Házasság alatt különvagyon létezik?

Figyelt kérdés

Ha összeházasodok a barátnőmmel, és én keresek mondjuk 1 millió forintot ő pedig pl.: 300 ezer forintot. Később úgy döntünk veszünk egy házat, ami mondjuk 30 millió ft, én adok bele 20 milliót ő 10 milliót, akkor válás után is 50-50%-ot követelhet a házból? Illetve , ha csak gyűjtöm én is a bankszámlámra a pénzt, tegyük fel félrerakok 10 milliót, ő nem ilyen takarékoskodó és szórja a pénzt, nincs sok fèlretett tartalékja. Elválunk, akkor az én 10 milliómból is a felét követelheti?

Mert ha ez így van, akkor inkább soha nem házasodok meg mert ennek semmi értelme, hogy mindig a férfiak szívnak, holott egyenlőség van a nemek között..

nov. 17. 13:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Házassági szerződésnek és apasági vizsgálatnak alapnak kellene lennie.
nov. 17. 16:53
 12/16 anonim ***** válasza:
21%

11 -es!

Ja, nálad meg alapnak kéne lennie, hogy fejbe lőjjenek!

Ilyen hozzáállással.....

nov. 17. 19:50
 13/16 anonim ***** válasza:
55%
És, amikor az asszony otthon lesz a kölkökkel, akkor te ugye fizetést adsz majd neki? Mert az se igazságos, hogy ő évekre ki fog esni a munkából
nov. 17. 21:42
 14/16 Justinianus ***** válasza:

"Házassági szerződésnek és apasági vizsgálatnak alapnak kellene lennie."

A házasságnak az lenne a lényege, hogy ne kelljen ilyesmi.

nov. 18. 18:35
 15/16 anonim ***** válasza:
28%

Úgy beszélsz mintha a nő áldozatot hozna azzal hogy nem megy dolgozni és a gyerekével van.

Ez a nő dolga, erre van teremtve. Ettől anya az anya. Ez van belekódolva. Ez az élete célja.

Ugathatsz nyugodtan, de a biológiát és az ösztönöket nem tudod felülírni valami légbőlkapott feminista ideológiával.

nov. 19. 04:52
 16/16 anonim ***** válasza:
39%

“ Úgy beszélsz mintha a nő áldozatot hozna azzal hogy nem megy dolgozni és a gyerekével van.

Ez a nő dolga, erre van teremtve. Ettől anya az anya. Ez van belekódolva. Ez az élete célja.

Ugathatsz nyugodtan, de a biológiát és az ösztönöket nem tudod felülírni valami légbőlkapott feminista ideológiával.”

Ilyen alapon apuka meg ne rinyáljon, hogy el kell tartsa az asszonyt és a fele vagyon az övé!

nov. 19. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!