Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek, ha nem érzem...

Mit tegyek, ha nem érzem jogosnak a bírságot?

Figyelt kérdés
Még ugyan nem bírságoltak meg, de az egyetem nem hajlandó kiadni nekem a diákigazolvány matricát. Elvileg az OH hozott idén egy ilyen szabályt, hogy csak október 31 ig lehet. Írtam nekik emailt és a kollégájuk nem érti mi a probléma, szerinte ki kellene adnia az egyetemnek. Országbérletem van 90% os kedvezménnyel, és nem érzem jogosnak, hogy ennél többet költsek közlekedésre, miközben aktív nappali tagozatos viszonyos van. Mit tegyek, ha megbírságolnak emiatt? Nem szeretném semiképp befizetni nem érzem jogosnak, és ezért ki is állok, harocolok az igazamért akármilyen eszközzel.

ma 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kérek emailben, akkor belinkelik a jogszabályt. A jegyellenőr pedig telibe sz*rja hogy miért nincs diákigazolványod, ő is jogszabályok alapján dolgozik, ha nem tudod igazolni hogy diák vagy (jog szerint) akkor bírságot kapsz.
ma 18:46
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Én panaszt írnék az egyetemnek, bár nem ismerem a kiadás megtagadásának az okát és azt sem hogy melyik fél milyen szabályokra hivatkozik. Azt kell megnézni, hogy az egyetemnek joga van-e megtagadni a matrica kiadását, és ha igen, akkor hogyan és milyen körülmények között. A "kolléga" akivel beszéltél nem tud intézkedni? Írhatsz feljebbi embernek is, a dékáni hivatalhoz címzett panaszokra már általában felfigyelnek.
ma 18:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem érezném jogosnak, semmi rosszat nem tettem, senkinek nem ártottam, és még a kedvezményre is jogosult vagyok. Nem fogok eleget tenni a bírságnak, sem a rendőröknek, azért nem csukhatnak le mert nem tettem semmi rosszat, a jogszabályokat pedig nem istenek találták ki, semmi nem kötelez minket rá, hogy betartsuk. Mindenki egyenlő tehát nem mondhatja meg nekem valaki, hogy hogy éljem az életem.
ma 19:11
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Semmi. Oda mennék TO-ra és megmondanám, hogy vagy ideadják a matricát vagy mész az ügyvédedhez és onnanstól ő lesz a kapcsolattartó, viszont az ügyvédi díjat kifogod perelni és az egyéb kellemetlenségeket is.
ma 19:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Csakhogy nekik valóban van egy nyomtatott lapuk az Oktatási Hivatal logójával miszerint október 31 ig lehetett kiadni. És ezekszerint ezt az új szabályt még az ott dolgozók fele sem ismeri. Én csak annyit mondok, hogy az igazságért harcolni fogok, nem úgy, mint sok mai emberek akik gyávák. A jogszabályok azért vannak, hogy védjék a tisztességes polgárokat, nem pedig hogy kicsesszenek azokkal akik néha elkövetnek egy egy hibát mint pl én aki nem tudta átvenni október 31 ig a matricát.
ma 19:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez az oktober 31 azért hülyeség, mert mi van ha elhagyod az igazolványodat? Lehet van ilyen új jogszabály, nemtudom mert nem követem az egyetemi dolgokat már, hogy nem járok oda viszont:

Menj el, csináltass egy igazolványképet és Neptunon kérvényezz egy új diákigazolványt azzal az indokkal, hogy elhagytad a régit. Akkor kapsz meg új diákot, új matricát.

ma 19:19
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 Okos ötlet
ma 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

"Mit tegyek, ha megbírságolnak emiatt? Nem szeretném semiképp befizetni"

Ez nem kérdés. Mivel nem tudsz a kalauznak, ellenőrnek semmiféle igazolást felmutatni arról hogy jogosult vagy a 90%-os kedvezményre, így meg fog büntetni. Fizesd be! Különben szépen lassan gyarapszik, végrehajtóhoz kerül és milliós tétel is lehet belőle.

Az ellenőrt nem érdekli hogy egy egyetemen sokkal balfékebb idióták dolgoznak az irodákban mint a vasúton és nem tudnak egy telibevert matricád átadni neked. Őt az érdekli hogy ott az ellenőrzéskor van-e jogosultságod vagy nincs. Ha nincs akkor repül a bünti.

"nem érzem jogosnak, és ezért ki is állok, harocolok az igazamért akármilyen eszközzel"

Menj be az egyetemen ahhoz a csajszihoz akihez tartozik az ügy és ott harcolj az igazadért.

Amúgy tök igazad van, ha van nappali hallgatói jogviszonyod akkor az nettó szégyen hogy nem adják oda a neked járó kártyát, matricát, akármit. Melyik műintézmény ez?

Lehet le kéne feküdni a csajjal és megoldódna a probléma :D

ma 20:47
 9/9 Justinianus ***** válasza:

Az egy dolog, hogy te törvényen kívülinek gondolod magad, de ehhez az OH-nak sem sok köze van: az oktatási igazolványokról 362/2011. Kormányrendelet alapján az érvényesítés határideje az I. félévre érvényes érvényesítő matrica esetén október 31. napja.

Ha nem jártál két hónapig az egyetemre, akkor már úgy sincs érvényes féléved, akkor meg minek a matrica.

ma 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!