Szerintetek igazságos, hogy a 3 és több gyerekesek rengeteg támogatást kapnak, míg a 2 gyerekeseket le se sz. Rják?
18:22 - Szólj a multiknak és a közalkalmazotti bértábla összeállítóinak, hogy emeljék a tisztességes dolgozók alapbérét, ne minimálbérért kelljen gürcölni, ha már valaki nem csak láblógatni jár be.
Anyu közalkalmazotti pedagógus, fejleszt, tavalyig osztályfőnök is volt, de most nincs 3 osztály csak 2, lelkiismeretes, a gyerekek is szeretik, a szülők is meg vannak elégedve, több, mint 25 év után kap nettó 100.000Ft-ot, ebből 30.000Ft-ot a sulira (szemléltetők, tanításhoz szükséges eszközök, fejlesztő játékok) költ /hó, év elején saját pénzéből pofozta ki a korábban beázó és lehulló vakolatú termét, ahol most tanít.
Nem ingyen étkezést kapnak, hanem féláron. De mindegy... És 3 gyerekre 48.000 a családi pótlék, nem 30-35.000 Ft.
Te mégcsak szinten se tartod a népességet, ahhoz kellene még egy gyerek. Erre ösztönöz téged az állam. Dönthetsz szabadon: még egy gyerek, vagy nem. Rajtad áll.
23:52 - Te hány gyereket szültél és neveltél fel eddig?
Egy kis matek:
- kihordás nagyjából 9 hónap (- esetleges koraszülés + esetleges túlhordás)
- 3 év otthon
Aztán próbálj visszaállni munkába, ha egyáltalán kellesz még kisgyerekkel...
Ja, és felnevelés, ami kb. még 15 év sok-sok költséggel, később esetleg továbbtanulás...
És még szó se esett a tartalékokról, mert ki tudja, jut-e arra.
De ez még mindig a szerencsés eset, mert pl. anyunak öcsém születésekor (második gyereknél) egy műhiba miatt majdnem kilyukasztották a méhét, de harmadik gyerekre már lenullázták ezzel az esélyét. Ikrek meg nem mindenkinek jönnek össze...
23.52 vagyok.
3 gyereket szültem eddig.
A munkahelyemen várnak vissza, 3 kicsi gyerekkel is.
Van még kérdésed?
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:40
Ez pontosan hogyan is van? Tehát a családi pótlékot megkapom, de az adóm annyival már csökkenni is fog?
Tehát adózok 12000 Ft-ot. Egy gyereknél vegyük a példát. A családi pótlék 10 000 Ft. Akkor én 2000 Ftot kapok magyarán. Vagy rosszul értettem?
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:48
Ott a pont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!