Szerintetek igazságos, hogy a 3 és több gyerekesek rengeteg támogatást kapnak, míg a 2 gyerekeseket le se sz. Rják?
mert a két gyerekkel még csak szinten tartod a népességet, a fogyást nem állítod meg
a produktum a 3. gyerektől kezdődik
ettől függetlenül nekünk bőven elég a kettő
Mindenkinek az a baja, hogy fogy a magyar. A népesség szinten tartásához átlagosan 2,1 gyerek kell. (nem tévedés, ugyanis ha csak 2 gyereke lenne mindenkinek, akkor még fogynánk, hiszen vannak balesetek, meddő nők, stb.)
A mindenkori kormány népességnövekedést szeretne, és ezzel ösztönzi a családokat a 3 gyerek vállalására.
A testvérekért viszont nem jár pont az egyetemen, ezt nem tudom, honnan vetted, nekem is két tesóm van, mégse kaptam.
Ugyebár elméletileg családbarát adózásunk lesz. Hát nem , egy és két gyerek esetében 10 000 Ft-ot ér a gyerekem, 3 gyereknél meg egy szerek 33 000 Ft-ot. Hol itt az igazság? az én két gyerekem nem ér annyit mint amennyit a három? továbbá, az utolsó verzió meg kinek kedvez? A gazdagoknak, akinek 99 000 Ft a zsebében marad, és még hozzá kapni fogja a havi 30000 Ft-os családi pótlékot. azért ez nekem durva, és igen is létezik a gyermektelenségi adó, mégha nem is ebben a névben szerepel.
Tehát ha valakinek nincs akkora jövedelme, hogy ennyit adózzon belőle, az nem kap ennyit.
A családi pótlék ok, alanyi jogon jár. Nézzük a felső réteg esetében: 99 000 Ft, a három gyerekre a családi pótlék kb. 35000. Akkor? A kiskerestű meg szüljön 3 gyereket, és neki még nehezebb eltartani.
Azért ez a vicc a köbön.
"Tehát ha valakinek nincs akkora jövedelme, hogy ennyit adózzon belőle, az nem kap ennyit. "
Nem a megélhetési gyermekvállalás támogatása a cél. Így a gyerek nem pénzt ér. Aki így gondolkodik, hogy a gyerekem xezer Forintot ér, az tényleg adja el annyiért valami ukrán szervkereskefőnek. Jobb élete lesz. A gyereknek is kevesebb szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!