Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy történik pontosan a...

Hogy történik pontosan a szülési szabadságról a visszatérés a munkába?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel hogy az anyuka elment szülni és szülési szabin van majd másfél év múlva visszamegy dolgozni.

Ugyan abba a pozícióba kell visszavenni a cégnek?

Mert akkor a helyére Van egy helyettesítő de arra van jogszabály hogy határozott vagy határozatlan időre veszik fel?

Mivel ugye az anyuka visszajönne dolgozni.

Öt nem rúghatják ki ez miatt mivel az ő pózija teljes munkaidőre szól.

Az anyukát át tehetik más pozícióba?

nov. 9. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:

2.5 év.

És elvileg ugyanoda kell visszavenni.

De mivel Magyarországon vagyunk, itt nincsen szakszervet, nincsen dolgolgozói érdek védelem, nincsenek munkavállalói jogok...

Így a munkáltató jóindulatától függ, hogy a munkába állás után nem fog kirúgni 2 hét után.

Pl ott az auchan.

Ki van plakátolva, hogy családbarát munka hely.

De belépésnél elmondják, hogy gyerekre hivatkozva 2x fogadnak el táppénzt.

Egy gyerek immunrendszere meg 5 éves koráig alakul.

Otthon kell maradni vele 3-5 hetente.

És bizony páros lábbal rúgták ki az anyukákat, vagy a covid alatt az apukákat is ha már nekik kellet otthon maradni a gyerekkel mert bezárt az ovi, anyu szabija meg márciusra elfogott.

nov. 9. 20:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1#

A nővérem ügyvédi irodában dolgozik.Munkaügyekre van specializálódva.

Kvázi ebből él, ugyanis a sok kis hegyes cicijű, de amúgy üresfejű HR-esnek fogalma sincs a munkajogról.

Ezért, kvázi mindig elveszítik a cégek a pert és fizethetnek.

Eszükbe sem jutna korrektnek lenni és nem csak a KKV-k ilyenek, a nagyobb multik is.

nov. 9. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én a nagy családbarát Aldiba mentem vissza dolgozni, üzlet vezető helyettes voltam szülés előtt, de nem abba a pozícióba vettek vissza, hanem simán eladóként, majd szépen kicsináltak a gyerek miatt, nem tetszett hogy nem vagyok már olyan kötetlen,úgyhogy 3 hónap után leléptem, életem legjobb döntése volt hogy nem maradtam ott szétcseszni az idegeimet.
nov. 10. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!