Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez mégis mi a f...? (NAV)

Ez mégis mi a f...? (NAV)

Figyelt kérdés
Tartozásom van a NAV felé. A fizetési határidő az általuk küldött papír szerint október 20. Kérvényt adtam le részletfizetésre, mivel erre hosszú idő után se kaptam választ a határidő meg közeleg, érdeklődtem mi a helyzet. Kiderült, hogy a rendszerükben a tartozás csak október 21.-én (!) kerül könyvelésre, ezért a részletfizetésre vonatkozó kérvényemet csak azt követően tudják elbírálni. Arra a kérdésemre, hogy késedelmi kamatot kell-e fizetnem egyértelmű választ nem kaptam.

okt. 18. 01:05
 1/9 MDaniel98 ***** válasza:
A leírt helyzet alapján nem egyértelmű, hogy a NAV felszámít-e késedelmi kamatot a későbbiekben. A törvény szerint a fizetési határidő elmulasztása késedelmi kamatot vonhat maga után, de az egyéni esetek elbírálása során lehetnek kivételek (például, ha a részletfizetési kérelem feldolgozása késik, de a fizetési szándékot már előzetesen kinyilvánítottad).
okt. 18. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A kesedelmi kamat, ha van is, minimalis. Miert ezen rugozol?
okt. 18. 16:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha van - határidőben - beadott kérelmed, akkor első körben azt kell elbírálni. A fizetési határidő az így elbírált kérelmed szerint alakul.

A késedelmi kamat onnan számít, ha az (elbírált) kérelmedre adott határidőt elmulasztod.

okt. 18. 18:50
 4/9 A kérdező kommentje:
2. Figyi annyira nem keresek jól, hogy mindegy legyen nekem. Másrészt meg nem is én b..sztam el. Az általuk küldött levél is "technikai okokra" hivatkozik. Részletezni nem akarom a helyzetet, azt elismerem, hogy tartozásom tényleg van, de ha már alapból nem én csesztem el, akkor a sz..r rendszerükkel való f..szkodáson túl már tényleg ne én sz..pjak még.
okt. 18. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Par forintrol beazelunk ember, nem ezrekrol. A kesedelmi kamat merteke kb a jegybanki alapkamat merteke. Tehat valahol 8%korul, osztva 365tel.

Ami 100ks tartozasnal kb 20ft

okt. 18. 20:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha a részletfizetési kérvényt (FAM01) elfogadják, nem számolnak késedelmi pótlékot. Ha meg a késedelmi pótlék nem érné el az 1000 Ft-ot, még azt sem vetik ki.
okt. 18. 23:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Késedelmi pótlékot 5 ezer forint alatt elő sem írnak. Nem ezer forint, hanem ötezer forint alatt.

Tehát emiatt nem kell aggódnod. Nem fogod ezt a határt túllépni.

Egyébként a késedelmi pótlékot az előírás napjától számolnák fel. Tehát október 21-től, mivel akkor könyvelődik fel az adószámládra. A rendszerük így számol, visszamenőleg nem.

"Kérvényt adtam le részletfizetésre, mivel erre hosszú idő után se kaptam választ "

30 nap az ügyintézés ideje. Az alatt bármikor küldhetik a kérelemre hozott határozatot.

A leírtak alapján látom okát annak, hogy aggódj bármi miatt is.

okt. 19. 06:18
 8/9 anonim ***** válasza:

"A leírtak alapján látom okát annak, hogy aggódj bármi miatt is."

kimaradt egy szó -> A leírtak alapján NEM látom okát annak, hogy aggódj bármi miatt is.

okt. 19. 06:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Majd megírod, hogy mi lett a történet vége?
okt. 22. 04:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!