Van arra magyar példa hogy valaki eltűnt, hallottá nyilvánították majd később mégis előkerült?
Eltűnt személyeknél holt test előkerülése nélkül is lehet halottá nyilvánítani ha a hozzátartozó bele egyeznek.
Tudsz olyan esetről amikor valaki hivatalosan hallott volt majd később előkerült élve?
Már nem emlékszem a konkrét esetre, de kb. 10-15 éve volt híradóban, hogy az illető besétált a kormányhivatalba, és bejelentette, hogy életben van! Addigra már a temetése is rég megvolt, nyilván valaki mást temettek el helyette.
Meg 1-2 éve volt, hogy egy autóbaleset után napokkal később derült ki, hogy a baleset egyetlen túlélője nem az, akit először azonosítottak, hanem egy másik személy. Ott asszem a személyes irataik cserélődtek össze valahogy az autóban.
Rengeteg eset van, amikor valaki eltűnik mind a hozzátartozói, mind a hatóságok elől. Szerintem jelenleg is biztos van több ezer ilyen személy. És ilyen esetben 5 év után halottnak lehet nyilváníttatni.
Nyilván sok eset előfordul, hogy később mégis előkerül az illető, mondjuk, Kambodzsában melózott, vagy Namíbiában, vagy valami...
Nekem is van egy 50-es unokatestvérem, akiről semmit nem tud a családja már vagy 15 éve. Nincs kizárva, hogy külföldre ment, mert anno beszélt ilyeneket. Azt se lehet tudni, hogy él-e, hal-e. Nyugodtan előfordulhat, hogy a lánya halottá nyilváníttatja (mert mondjuk el akarja adni a nevén lévő lakást), aztán egyszer csak beállít, hogy itt vagyok, e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!