Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az is szabálysértés ha csak...

Az is szabálysértés ha csak belenézek a kukába, vagy csak az ha ténylegesen ki is veszek valamit?

Figyelt kérdés
okt. 12. 14:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
79%

Mohu válaszát várom.

Véletlenül a kutyakait beledobtam a kertesházi saját tulajdonú kukámba.

Arra várok választ hogy milyen ürlapon tudom - természetesen díj fizetése mellett - visszavásárolni a mohutol.

Szükséges lenne egy parazita pete vizsgálathoz az állatorvosnál. Tudom, hogy ez nagy érvágás nekik, hiszen még a szarból is pénzt csinálnak mivel a vezetők havi tízmilláját ki kell termelniük.

okt. 13. 13:20
 12/32 anonim ***** válasza:
42%

#11 A saját kukádhoz mi köze a Mohunak? :D

A kérdésben köztéri kukákról van szó, a saját kukáddal azt csinálsz, amit akarsz. Onnantól a szemétkezelőé a tartalma hogy beborítják a kukáskocsiba.

okt. 13. 13:31
 13/32 A kérdező kommentje:

A kuka ház előtt a köz területen van. Tehát az államé.

Másképp elég lenne hitelt felvenni, a pénzt bedobni a saját kukámba és onnantól az enyém és nem kell visszaadnom.

okt. 13. 15:45
 14/32 DK-s ***** válasza:
72%

Látom megjött az önjelölt jogász, #8 személyében.

Önjelölt jogászként, nem ártana néha fellapozni azt a qrva BTK-t!

370. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Tehát a tárgy puszta kivételével semmiféle lopást nem követtem el, mivel azt azonnal vissza is helyeztem egy másik kukába, így egyértelműen nem volt elsajátítási szándékom a kivett tárgy vonatkozásában. A lopási tényállás pedig nem ismer büntethető szándékot, pontosabban előkészületet.

Gondoltam jelzem, mielőtt folytatni szeretnéd a laikus okoskodásod.

Egyébként soha nem fogom megérteni hogy a te fajtád miért hiszi azt, hogy a törvényeket BIZTOS hogy úgy kell értelmezni, ahogy elképzelitek. Kicsit több alázattal!

okt. 13. 20:02
 15/32 DK-s ***** válasza:

Ismét #8-nak:

Egyébként pedig ha már akkora jogi tudornak képzeled magad, akkor miért kevered össze a lopást a jogtalan elsajátítással?

Mert kukázás esetén az a vád, ellenem is az volt, tehát ne kezdj vitatkozni.

Előre is köszönöm!

okt. 13. 20:04
 16/32 anonim ***** válasza:

"Tehát a tárgy puszta kivételével semmiféle lopást nem követtem el"

"Egyébként pedig ha már akkora jogi tudornak képzeled magad, akkor miért kevered össze a lopást a jogtalan elsajátítással?"

Látom nagyon felhúztad magad valamin, de a 8-as válaszban meg sem említettem sem a lopást, sem a jogtalan elsajátítást, és azt sem állítottam hogy te lopást követtél volna el. Feltettem egy kérdést, majd leírtam a magánvéleményemet a "szerintem" kifejezés után, tehát még csak semmilyen ténymegállapítást sem tettem. Attól lettem önjelölt jogász, hogy visszakérdeztem? Bocsánat, hogy beszélgetést merek kezdeményezni egy online fórumon, megígérem, hogy ezután egy büdös szót nem szólok hozzád :D

okt. 13. 20:13
 17/32 DK-s ***** válasza:

#16-nak:

Van az oldalon egy, a stílusában veled egyező troll aki imád velem szórakozni.

Ha nem te vagy az, akkor elnézésedet kérem. De csak akkor. Az a paraszt megérdemli.

okt. 13. 21:33
 18/32 anonim ***** válasza:
Ha egy sörös doboz (50Ft) "eltulajdonítása" 6500 Ft, akkor a tízmilliárdos rablásokért mikor osztják a büntit?
okt. 14. 20:49
 19/32 A kérdező kommentje:
50 ft-ból nem tudod lefizetni azt akit kell. 10 milliárdokból igen
okt. 14. 22:29
 20/32 Mühl Márta válasza:
Tegnap nyilatkozta a rendőrség,hogy nem büntetnek,csak valaki felborítja a kukát vagy kiszórja a szemetet
okt. 17. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!