Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hétfőn el fog velem beszélgetn...

Hétfőn el fog velem beszélgetni a főnököm egy tegnapi fb poszt után, hogyan készüljek?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy itt a lakótelepen egy több napja tapló módon parkoló autót lefotóztam és kitettem a városi fb csoportba, mivel a közteresek fülük botjtát sem mozdították miután felhívtam őket ezügyben. Konkrétan elállta a parkoló egyik kifele vezető útját, mellette csak motorral, rollerrel lehetett elférni. Tegnap reggel kitettem erre ma hívott a főnököm délben, hogy azonnal vegyem le a posztot mivel az autó tulajdonosa megkereste a munkahelyemet (publikusan kint van a facebook oldalamon, sose gondoltam azt, hogy ebből baj lehet) és hétfő reggel 8-ra vár az irodájában egy elbeszélgetésre. Most hogy készüljek? Mi az, hogy egy szabálytalanul ott álló autó tulajának áll feljebb? Amúgy ma reggelre eltűnt onnan a kocsi, egy hete állt ott.

Egy informatikai cégről van szó, 15 alkalmazottal.

okt. 6. 16:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
30%

A bunkón parkolók mindig befolyásos, gazdag emberek, vagy maffia tagok, a lényeg, hogy nem bérből és fizetésből élnek és magasan tesznek a szabályokra. Egyszerűen nem érdekli őket.

Szerintem kezdj el nézelődni a munkaerő piacon. Manapság az informatika eléggé döglődik az országban, nem lesz túl könnyű dolgod...

okt. 6. 16:39
 2/16 anonim ***** válasza:
30%

A legtöbb munkahely szabályzatában benne van, hogy közösségi média felületen csak úgy posztoljon az ember, hogy azért azzal a munkahelyének nem árthat és a munkahely felelősségre vonhatja, ha számára nem megfelelő egy poszt. (nekünk pl egy 4 oldalas szabályzatunk van kezdve azzal, hogy politizálás oldaltól függetlenül azonnal elbocsájtás. De pl nőként bikinis képet se oszthatnék meg magamról. És ez függetlenül attól fel van-e tüntetve a munkahelyünk vagy sem, de előbbi esetén súlyosbító tényező)

A kérdésedre a válasz, pedig ebben rejlik: mi van a belső szabályzatban? Ha nincs ilyen, nagy kár nem érhet, maximum közlik, hogy azonnal szedd le mindenhonnan a munkahelyed, ha önjelölt igazságosztóskodni akarsz.

okt. 6. 16:45
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Ha nincs olyan része a munkaszerződésednek, ami nagyon gumiszabály módon lett megfogalmazva, és tilt jó formán mindent a közösségi médiában, akkor nincs komoly félni valód. Mármint kirúghatnak, de a munkajogi pert valószínűleg nyered.

Az már teljesen más lenne, ha a céged rossz hírét keltenéd a posztban, de erre itt nem nagyon van lehetőség hivatkozni.

okt. 6. 16:49
 4/16 anonim ***** válasza:
9%
A legfontosabb, hogy készíts a beszélgetésetekről hangfelvételt.
okt. 6. 18:31
 5/16 árokpart ***** válasza:
71%
2-es Politizálást nem tilthat egyik munkahely sem, mert az Alaptörvényben benne van a véleménynyílvánításhoz való jog. Nem hinném, hogy bármilyen munkahelyen lenne ilyen szabály, nem vállalnák fel a törvénytelenséget.
okt. 6. 22:03
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem fotózgatni kell és posztolgatni. Leönteni fél liter rózsaszín festékkel éjjel 2-3kor azt szevasz.
okt. 6. 22:11
 7/16 árokpart ***** válasza:
79%
Ha a versenyszféra ilyen diktatórikus akkor tatság meg maguknak a jó fizetést. Soha nem dolgoznék olyan helyen egy percet sem amely gátolja, hogy az Alaptörvényben meghatározott jogaimat gyakoroljam.
okt. 6. 22:21
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Lóf@sz a főnököd seggébe
okt. 7. 00:49
 9/16 anonim ***** válasza:
8-asnak simán tilthatja egy munkahely a politizálást. Meg is teszik azokkal a formákkal, ahonnan az visszavezethető valaki munkahelyéhez és ezzel a céget kár értheti, tehát például ha a közösségi médián teszi azt valaki.
okt. 7. 08:09
 10/16 anonim ***** válasza:
49%
Milyen szánalmas már hogy neked lesz bajod mert egy nyomi autóját lemerted fotózni aki parkolni se tud... egyébként a munkahelyednek mi köze is hozzá? Szerintem az ég világon semmi! Amerikába divat ez az undorítóság hogy a hisztis nyomi emberek kiderítik hogy hol dolgozik a másik és kirúgatják, ha én lennék a főnököd és látnám ezt a posztot és megkeres az autó tulaja én az autó tulaját úgy elküldenén melegebb éghajlatra hogy csak nézni! Én azt mondom hogy ha az autó tulajdonosa ilyen gusztustalan volt veled akkor legyél te is az és fogd meg a képeket és a rendőrségen tegyél ellene feljelentést!
okt. 7. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!