Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vettem egy nadrágot a tegnapi...

Vettem egy nadrágot a tegnapi nap folyamán, viszont ilyen esetben mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tehát vettem egy nadrágot és nem tudtam felpróbálni, ma visszavittem, viszont ők csak felhasználható utalványt szerettek volna adni, én a pénzt szerettem volna vissza, egyik minőségmenedzsmentes tanárom említette, hogy ilyenkor kötelesek az árat visszatéríteni, hogyha ugyanabban a formában viszem vissza, mint ahogy megvettem. a Fogyasztóvédelem oldalán nem találtam semmi ilyent sem, tudna valaki segíteni, hogy ilyen esetekben mik lehetnek az alternatívák? mire tudok hivatkozni?
2020. máj. 5. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kötelezettsége a kereskedőnek visszavenni! Megteheti, lasd hm, c&a, stb.... de törvény nemvírja elő.
2020. máj. 5. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak online vásárlás esetén kötelesek visszaadni.
2020. máj. 5. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"A hagyományos boltokban viszont teljesen más a helyzet: semmilyen jogszabály nem kötelezi a kereskedőket arra, hogy visszavegyenek egy terméket. Éppen ezért a rossz méret miatti cserét, vagy egy hibás döntés miatt a vételárat nem követelhetjük. "

[link]

2020. máj. 5. 21:54
 4/7 anonim ***** válasza:
A rossz méret miatti cserét, vagy egy hibás döntés miatt a vételárat nem követelhetjük vissza, tehát örülj annak is, hogy kaptál egy csere csekket, vehetsz rajta jó méretben nadrágot.
2020. máj. 6. 08:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem? Fel sem próbáltad, de vissza akarod vinni?
2020. máj. 6. 09:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Minőségmenedzsmentes tanár... Aki nem tudja, tanítja, szokták mondani.
2020. máj. 6. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:
# 6/: Ja-ja, nekem is kb. ez jutott eszembe először! :-D
2020. máj. 6. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!