Miért nem kérnek a magyarok a marihuánából?
Az emberek tudatlansága mögött inkább a fidesz propaganda általi marihuána démonizálása állhat, vagy az emberek egyébként se nyitottak rá, mert úgy gondolják, hogy a mesterséges gyógyszerek 20 különböző mellékhatással biztos kevésbé károsak mint egy gyógynövény, amit több tízezer éve ismerünk és használunk orvosi céllal?
Esetleg a gyógyszeripar mögötti lobbi is közrejátszik?
Miért gondoljuk azt, hogy az etil-alkohol, ami májcirózishoz, elhízáshoz és elbutuláshoz vezet, ráadásul hajléktalanná, agresszívé, erősen függővé tesz, vagy akár azonnali halált okoz, arra a szerre lehet úgy tekinteni mint kulturális érték?
És miért gondoljuk azt, hogy egy minimális mellékhatásokkal járó természetes alapú gyógyhatású készítmény, amely klinikák kutatásokkal bizonyította, hogy hatékony kezelést jelent a Crohn-betegeknek (vannak akik a hagyományos gyógyszeres kezelésekre teljesen rezisztensek), glaukómásoknak (így megelőzhető hogy elveszítsék a látásukat), PTSD-s betegeknek (THC és CBD), elviselhetővé teszi a kemoterápia okozta mellékhatásokat, hányás és hányinger csökkentő hatása van, növeli az étvágyat és a THC tartalmú dronabinol nevű gyógyszert sikeresen alkalmazzák daganatos és HIV betegek számára, ahol a gyógyszeres kezelések szintén rezisztensek voltak.
Szintén klinikailag bizonyított, hogy alvászavarok kezelésében is hatékony a teljes spektrumú CBD, emelett az alvás minőségét is javítja.
Dravet-szindróma és Lennox-gastaut-szindróma kezelésére szintén hatékony a kannabisz, ahol más gyógyszerek általában hatástalanok. Az FDA által jóváhagyott epidiolex nevű készítmény a legjelentősebb áttörés volt 2018-ban az ezeknek a súlyos epilepsziás szindrómáknak a kezelésében.
A sativex nevű THC és CBD tartalmú készítmény pedig hatásosnak bizonyult a szklerózis multiplex kezelésében. Ezen felül különböző krónikus fájdalmakra is hatásos megoldás, mint például az irritábilis bél szindróma. A preklinikailag kutatások szerint, emelett a THC képes a apoptózisra (programozott sejthalál) a daganatos sejtekben, úgy hogy az egészséges sejteket nem karosítja. Gátolja a véredények képződését is, ezzel gátolva a tumor növekedését és a metasztázis gátlását.
Ha csak a Crohn-betegeket nézzük, körülbelül 5000 rezisztens lehet Magyarországon, akiknek a marihuána az egyetlen utolsó kapaszkodójuk lehet, de a kormány elveszi tőlük az egyetlen lehetőséget, hogy teljes életet élhessenek, hol van ilyenkor a nagy nemzeti öntudatunk, ami (elvileg) összetartja a magyarokat?
Illetve miért tartjuk normálisnak, hogy dilettáns emberek döntsenek olyan dolgok felett, amiket az orvosokra kellene bízni?
Kérdező, ha mindenki meghal, aki használja a szar mérgeidet, akkor szerinted hogy fogsz belőle megélni, vagy normális életet élni? Mért drogok árulásával akarsz megélni? Aki nem árul drogot, azoknak is van felesége, családja, gyerekei, autója. Az autó még csak nem is kéne sokesetben, mert csak szennyezi a természetet.
Neked mért kell a hétköznapi élet éléséhez drogokat eladnod?
Nem az anyagi javak okozzák az embernek a boldogságát. Béke, nem? Nem ezért mondjátok, hogy béke? Igaz, hazudtok, nincs bennetek semmi jószándék. Jézus Krisztus akadályozza meg, hogy olyanok mint ti elferdítsétek más, normális személyek gondolkodását, ti bűnözők, gonosztevők.
Még ha legális lenne, akkor sem adnék másoknak mérget. Ti meg mérgeket adtok el, grammonként nagyon magas áron. Mért mérgezitek meg az embereket? Mi vesz rá titeket erre gonoszságra? Mért nem mentek eladni, üzletelni, bár inkább azt se csináljátok, mert abból is csak az lesz, hogy átveritek a másikat.
Higgy Istenben, imádkozz Istenhez, kövesd Jézus Krisztus szavait, és olvasd az Újszövetséget.
#9 úgy érted, hogy nagyobb lesz a szívdobogásod, vagy csak felerősödik minden érzeted ls erősebbnek érzed, de ugyanúgy erősebbnek érzed a legyek zümmögését is?
Esetleg purple haze, vagy amnesia haze?
#10 és az hogy korábban előhozza negatív, mert tovább lehetett volna tünetmentes, vagy pozitív? Mert ha fiatalabb korban diagnosztizálják, akkor sokkal jobban kezelhető (elvileg).
Az hogy az előző kormányok mit akartak lényegtelen, mostani kormány nem akarja, 20 évvel ezelőtt a tudomány még nem volt ennyire felkészülve a marihuánára és nem tudta milyen hatásai vannak. Pedig már évezredek óta használták a népgyógyászatban azokon a területeken, ahol elérhető volt. Az keresztény egyházak viszont nagyon sok drogot, köztük az alkoholt is betiltották, ezért a maygarok kultúrájában nem tudott megmaradni, az alkohol érdekes módon mégis megmaradt.
Az izolált CBD pedig egyrészt nem olyan hatékony, mint a teljes spektrumú, ami THC-t és egy rakat terpént tartalmaz, meg ha lenne legalizáció, akkor a CBD-s kezelés is elterjedtebbé válna és nem horror áron kéne hozzájutni, meg kísérletezni, hogy beválik e. A másik pedig, hogy a szklerózis multiplex, crohn-szindróma és hasonlók kezelésénél a THCnek sokkal nagyobb a szerepe.
Igen, lesz egy új terület amit feléügyelni kell, maygarul nagyobb bevétel az államnak, akár ha olyan mennyiségben termelünk, exportálható is, munkalehetőség egy csomó embernek. És ha mindenki termesztheti? Ha elrontja akkor sem lesz semmi baja, max gyenge lesz a minősége? Nem tudom tisztában vagy e azzal, hogy a pálinka főzés magyarországon LEGÁLIS saját felhasználásra. Ha elrontod és metilalkohol kerül bele, az kisebb mennyiségben is vakságot, nagyobb mennyiségben halált is okozhat. Ezzel szemben egy rosszul termesztett fűnek nem lesz hatása.
#13 a kutyapárt is legalizálná, de az emberek nem is veszik komolyan, azt hiszik, hogy ez valami poén.
#14 azért lenne jó a legalizálás, illetve ha állami támogatást kapnának a rászorulók, ahogyan a frontinra, stb, van egy ismerősöm, akinek rendszeresen pánikrohamjai vannak és a frontin tud neki segíteni, nem tudom a marihuána hohyan hatna rá, de amíg a frontin egyeseknek csak kábítószer, addig sokaknak az egyetlen amitől elviselhető az életük, érdekes hogy a maga melléhatásaival teljesen elfogadott és orvosi receptre írható, de a marihuána mégsem.
#16 az akkupunktúrás kezelés segített? sokat hallottam róla, de nem tudom hogy Budapesten van e egyáltalán valaki aki ehhez ért is.
#17 nem tudopm mit fogyasztottál, de ahogy említettem érdemes hanyagolni ezeket a herbál és társaikat, mert tévképzeteid is simán lehetnek.
Egyébként nem, semmilyen formában nem kapható THC legálisan, sem RSO olja, sem THC tartalmú gyógyszer.
#20 erről van esetleg valami statisztikád? Nekem van:
#21 én nem öltem meg senkit és mégcsak veszekedni se szoktam a kollégáimmal, jámbor vagyok, emiatt ne aggódj :DD
Valójában egy vendéglátós helyen dolgozok és bort szoktam felszolgálni többek között, szóval valójában drogokkal kereskedek, ebbe nem tudok belekötni, most megfogtál. Viszont ezek jó minőségű boruk, az alapborunk is Sauska, szóvalazért kell ezeket eladnom, mert van egy szerződés és állandósként dolgozok teljesn munkaidőben, de be vagyok jelentve 100%ban, úgyhogy ez nem nevezhető kábítószerkereskedelemnek, még az 50Ft-os betétdíjat is figyeljük és jönnek visszaváltani, közvetlen kapcsolatban vagyunk a Szentkirályival meg a coca cola hungaryval.
Lehet ez nem releváns, de én egy keresztény családban nőttem fel, ministráltam, de nagyon csalódtam a katolikus egyházban. A többiben sem bízok különösebben. Tudod miről szólnak szerintem? A hatalomról. Gondolj bele logikusan, mi az amivel a legkönnyebb rávesznek hogy önként egy plusz adót fizess ki egy szervezetnek? Az hogyha van egy szervezet, aki elmondja hogy egy tudás birtokában van, ez a tudás nem más, hogy hogyan juthatunk halál után egy jobb helyre. Persze ezt a titkot csak ők tudják és az összes többi egyház nyilván rossszul tudja. Mire megy ki ez, ha nem a hatalomra és a manipulációra? Közben a vallásos emberek nagyrésze képmutató, hipokrita.
Az alkoholt tiltanám be és a marihuanát legalizálnám. Az alkohol az egyik kemény droghoz (crack) hasonló viselkedést hoz elő a legtöbb embernél és ami durva hogy az egész világon egy legális kábítószer, mindemellett egy elvonó után a legtöbb alkoholista nem szokik le az alkoholról, a legtöbb drogos meg leszokik a drogról. Az alkohol veszélyesebb kábítószer mint a heroin vagy a kokain, ezzel nem azt mondom hogy legalizálni kellene ezeket a drogokat.
#20 az összes kemény drogos alkoholizmussal kezdi ami azt okozza hogy se az alkoholról, se a drogról nem tud leszokni a későbbiekben, aki marihuanával kezdi annak meg nincs szüksége kemény drogokra, csak az alkoholistáknak.
Az alkohol egy káros, és veszélyes drog. Aki alkoholt iszik, akár csak sört, és azt rendszeresen teszi, az sem az ízéért, sem semmi másért nem issza, az csak azért issza, mert alkoholista lett.
De nem veszélyesebb, mint a kokain, mert többet lehet belőle fogyasztani. Második alkalomra nem szoksz rá, és nem lehet olyan gyorsan túladagolni. Aki iszik, az már kisebb adagnál látja, hogy sok volt az ital, és nem iszik belőle.
De a tömény alkohol ivása valóban veszélyes, amit be is kéne tiltani. Az előállítását, használatát, nem büntetném, azt se, ha valaki megveszi. De azt igen, ha valaki árulja.
Ugyanolyan veszélyes a marihuána is, még veszélyesebb. A káros hatásai azonnal jelentkeznek, és mivel nem érezhető annyira, mint az alkoholnál, könnyebb túladagolni. Rendkívül tompítja a gondolkodást, nekem nagyon sokáig fájt tőle a fejem, még hetekig. ha legalizálnák, akkor se akarnák venni a drogodat, mert méreg, és halálos. Mért nem eszel helyette kenyeret. És iszol ásványvizet. És eszel egészséges gyümölcsöket, és zöldségeket. Amikor a haverod bemegy hozzátok a házba, és eszik egy darab kenyeret, te azt mondod neki, hogy vigyázz, csak egy kisebb morzsát egyél, mert erős, és beállsz tőle? Ezt mondod? Mi lesz, ha megeszik több szelet kenyeret? Semmi. Mert nem lesz tőle baja. És még jó is, jó az íze, finom, kicsit hízlal, de az belefér, ha valaki egészségesen táplálkozik. Mért akarsz mérget enni, amiből egy morzsa már veszélyes lehet. Mért akarsz megmérgezni másokat. Mért akarod a mérged grammjait, nagyon drágán eladni. Mit gondolsz, nem az lesz a vége, hogy a sok ember, aki vett tőled, rájön, hogy mérgeket adsz el neki? Te az iskolába megmérgezted az osztálytársaidat? Megmérgezted a tanáraidat? Akkor mért csinálod kint az életben ezt?
Ráveszed az embereket, hogy vegyék meg a mérgedet, aztán amikor megtudják, hogy méreg, és szólnának neked, jogosan, megmondod nekik, hogy ne fogadsz el panaszkodást, ne neked panaszkodjon? Jobb esetben megmondod, hogy ez benne van a dologban, hogy rosszul lesz. De előtte meg az összes jó dolgot elmondtad, csak a rosszat nem, csak azért, hogy vegye meg. Nem fogadsz el panaszt? Az összes hülyének, akit megmérgeztél a mérgeddel, ott kéne panaszkodnia nálad. Te adtad el nekik, te mondtad nekik, hogy jó. Kinek panaszkodjanak, a rendőrségen? Lehet oda kéne menniük, főleg mivel te voltál az, aki illegális dolgot adtál nekik, tehát te juttattad hozzájuk az illegális dolgot, te beszélted rá őket.
Az összeset csak nem rángatnád be magaddal a sittre. Még hogy te fenyegeted a megmérgezettet? Szerencsétlen gyerek szülei mit csináljanak, akit rávettél, hogy drogozzon. És ha beszól utána a börtönbe, hogy mondják meg az őrök a többi rabnak, hogy ez a srác árult mérgeket fiataloknak. Nem vagyok bosszúálló, nem is csinálnék ilyet, mert akkor téged megölnének ott bent. De tudd meg, hogy ha panaszkodik neked valaki, vagy rádhívja a rendőröket, és te, aki eladtad neki, bármiben is őt hibázttod, és a börtönben agyonverik, akkor az a te hibád. Te bűnöző.
#24 van olyan része amivel egyet, de az alkohol sokkal kevésbé káros mint a heroin, nem is lehet összehasonlítani. A herointól kihullik a használó haja, első használat után már elvonási tüneteket okozhat, fekélyesedést, a tű helye elfertőződhet, akkor lehet amputálni kell a karját az illetőnek, mint Harrynek a requiem for a dream-ből. Az alkohol valahogy félúton lehet a marihuána és a heroin között, pár hét általában elég ahhoz hogy fizikai függőség alakuljon ki tőle, nagy mérték űhosszútávon levő használat megvonása után delíriumtremens is lehet, ami azonnali kórházi kezelést kíván, mert a megfelelő kezelés nélkül halálos lehet. Ez általában halucinációkkal jár. A marihuánánál a hosszú távú magas mennyiség fogyasztása utáni azonnali megvonás ezzel szemben idegességet és izzadást okozhat és ez tényleg annyira gyakori csak mint a delíriumtremens, szóval még mindig kevésbé durva mint a legális alkohol. És ez ugyanúgy igaz a szexre, sportra vagy olyan dologra ami a mindennapi életed része. Szóval lehet negatív tulajdonságokat vonni valami köré, hogy nagyobb súlyt adjunk a negatív oldalra, de mindenesetre minden érem kétoldalú. A feldolgozott élelmiszerek megölnek lassan, halált okoznak. Hát tiltsuk be őket! A szupermarketekben 5öd akkora választék lenne. És a telített zsírok? Azok is egészségtelenek! Tiltsuk be azt is! Mindenki vegyen csak extra szűz olívaolajat, mert tök logikus hogy el akarjuk dönteni, hogy más ember mit egyen és hogy mennyire éljen egészséges életet. Alapvető emberi jog egészségtelennek lenni, feltéve hogy ezzel másoknak nem ártanak.
Én ezzel szemben azt is mondom, hogy ha valaki nem szereti a vadhúsokat, vagy vegetáriánus, az a szíve joga, én nem erőltetem rá, hogy szarvaspörköltet egyen. De ne is mondja meg nekem, hogy én nem ehetek szarvaspörköltet, mert ő vegetáriánus.
Meg én sem mondom meg az ismerősi körömben lévő 40es anyukáknak, hogy tilos szappanoperát nézniük, lehet semmi mondanivalója és agyilag jobban leépít mint egy üveg rum + speed kombó, de én akkor sem követelem tőlük hogy Christopher Nolan filmeket nézzenek, joguk van olyan filmekkel károsítani az agysejteiket, amivel szeretnék.
Az írásaimra, kérdéseimre nem válaszolsz. Mikor lettél akkora elmebeteg, hogy emberek megmérgezését választottad hobbinak?
Ahogy legalizálva lesz, agyon lesztek verve. Mert akkor már senki sem fog félni, hogy berángatod magaddal a börtönbe, mondván ő is beleszívott a cigidbe. Akkor már legális, és a legális mérgeddel együtt szétvernek téged, mert senkinek nem kell az a méreg, amivel fiatalokat mérgeztél meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!