Miért nem kérnek a magyarok a marihuánából?
Az emberek tudatlansága mögött inkább a fidesz propaganda általi marihuána démonizálása állhat, vagy az emberek egyébként se nyitottak rá, mert úgy gondolják, hogy a mesterséges gyógyszerek 20 különböző mellékhatással biztos kevésbé károsak mint egy gyógynövény, amit több tízezer éve ismerünk és használunk orvosi céllal?
Esetleg a gyógyszeripar mögötti lobbi is közrejátszik?
Miért gondoljuk azt, hogy az etil-alkohol, ami májcirózishoz, elhízáshoz és elbutuláshoz vezet, ráadásul hajléktalanná, agresszívé, erősen függővé tesz, vagy akár azonnali halált okoz, arra a szerre lehet úgy tekinteni mint kulturális érték?
És miért gondoljuk azt, hogy egy minimális mellékhatásokkal járó természetes alapú gyógyhatású készítmény, amely klinikák kutatásokkal bizonyította, hogy hatékony kezelést jelent a Crohn-betegeknek (vannak akik a hagyományos gyógyszeres kezelésekre teljesen rezisztensek), glaukómásoknak (így megelőzhető hogy elveszítsék a látásukat), PTSD-s betegeknek (THC és CBD), elviselhetővé teszi a kemoterápia okozta mellékhatásokat, hányás és hányinger csökkentő hatása van, növeli az étvágyat és a THC tartalmú dronabinol nevű gyógyszert sikeresen alkalmazzák daganatos és HIV betegek számára, ahol a gyógyszeres kezelések szintén rezisztensek voltak.
Szintén klinikailag bizonyított, hogy alvászavarok kezelésében is hatékony a teljes spektrumú CBD, emelett az alvás minőségét is javítja.
Dravet-szindróma és Lennox-gastaut-szindróma kezelésére szintén hatékony a kannabisz, ahol más gyógyszerek általában hatástalanok. Az FDA által jóváhagyott epidiolex nevű készítmény a legjelentősebb áttörés volt 2018-ban az ezeknek a súlyos epilepsziás szindrómáknak a kezelésében.
A sativex nevű THC és CBD tartalmú készítmény pedig hatásosnak bizonyult a szklerózis multiplex kezelésében. Ezen felül különböző krónikus fájdalmakra is hatásos megoldás, mint például az irritábilis bél szindróma. A preklinikailag kutatások szerint, emelett a THC képes a apoptózisra (programozott sejthalál) a daganatos sejtekben, úgy hogy az egészséges sejteket nem karosítja. Gátolja a véredények képződését is, ezzel gátolva a tumor növekedését és a metasztázis gátlását.
Ha csak a Crohn-betegeket nézzük, körülbelül 5000 rezisztens lehet Magyarországon, akiknek a marihuána az egyetlen utolsó kapaszkodójuk lehet, de a kormány elveszi tőlük az egyetlen lehetőséget, hogy teljes életet élhessenek, hol van ilyenkor a nagy nemzeti öntudatunk, ami (elvileg) összetartja a magyarokat?
Illetve miért tartjuk normálisnak, hogy dilettáns emberek döntsenek olyan dolgok felett, amiket az orvosokra kellene bízni?
#10:
"Nem gondolnám, hogy ehhez konkrétan a jelenlegi kormánynak van köze, mivel az előző kormányokban sem volt hajlandóság a legalizálásra. Abban sem vagyok biztos, hogy ennek elvi okai vannak valójában, csak elvekkel sokkal könnyebb ezt a kérdéskört lerázni, mint hosszasan érvelni, hogy milyen problémákkal jár és abban már bír vita lenni, tud érvelni a másik is, esetleg rossz érveket leütni egy jó érveléssel, magyarázattal stb. stb"
Ez leginkább abból fakad, hogy a magyar lakosság tudatlan a témával kapcsolatban, és szociológiai okokból az emberek többsége elutasító itthon. Ebből kiindulva szavazatokat veszít egy olyan politikai párt aki legalizálná a marihuánát és ezt egyik politikai erő sem meri beválllalni akinek valóban a kormányzás a célja. Bár ez off, viszont párhuzamba állítható: ugyan ezért van romokban az egészségügy. Akinek van egy kis sütnivalója az tudja, hogy amíg nem lesz fizetős az állami egészségügy addig nem fenntartható a normális ellátás, adóbevételekből nem lehet finanszírozni hatékonyan egy ilyen iparágat. De vajon melyik politikai párt merné bevállalni hogy meghoz egy olyan népszerűtlen döntést, hogy a szochó levonása mellett még bizony fizessél a vizsgálatokért vagy fizess sávos biztosítást? (Volt próbálkozás... vizitdíjnak hívták. 400Ft-ot sem volt hajlandó kifizetni a többség, és a populizmus már ott is elsöpörte a józan észt)
Mint érintett szólok hozzá.(szklerózis multiplex) Annak idején, mikor diagnosztizálták a betegségem, és kiderült, hogy a szteroidot nem bírom, mélyvénás trombózisom lett tőle a kezelés második évében, szóval az akkori neurológusom azt mondta, hogy egy-egy füves cigivel jobban járnék. De ehhez nekem nem voltak megfelelő kapcsolataim. Később pedig mikor szó volt az orvosi marihuána bevezetéséről, felvettem a kapcsolatot Dr. Csupor Dezsővel, -ő a szegedi tudományegyetem adjunktusa, valamint a volt Ködpiszkáló blog indítója-, azt mondta, hogy itthon alig van orvos, aki ezt felírná, mivel neki kellene végigvinni a folyamatot az engedélyeztetéstől a behozatalig. Plusz 100-140 ezer Ft az ára. Ezt ugye rendszeresen fizetni...
Aztán jött a CDB olaj, akkor már más neurológusom volt, és mikor rákérdeztem erre, azt mondta, hogy miért adnék ki pénzt egy olyan dologért, amiből hiányzik a hatóanyag. Máshol meg azt olvasom, hogy ez egy micsoda jó dolog. Mármint a CDB olaj.
Viszont az meg elgondolkodtató, hogy ópiát tartalmú fájdalomcsillapítót és rákbetegeknek való -szintén ópiát tartalmú fájdalomcsillapító tapaszt kapok a gerincproblémáimra, amit a szklerózis miatt nem műtenek meg. De a fenti két szertől meg teljesen felborult az alvási ciklusom, és elég sokat alszom. Plusz xanaxot is hosszú évek óta kell szednem, nekem ezt akkor írták fel, )hatalmas adagban a 0,5-ösből napi 3 X 2) mikor még dolgoztam, és olyan erős fejfájásaim voltak, hogy orvosi tanácsra és receptre ampullából ittam az Algopyrint. Tagadhatatlan, hogy két hét alatt meg is szűnt, de a Xanaxot azóta sem tudom letenni, mert a drága pszichiáter úr, aki felírta, elfelejtett szólni, hogy ezt a lehető leghamarabb le kell tenni. Annyit értem csak el, hogy a felére tudtam lecsökkenteni, de ha napi 2 és fél szemet szedek, akkor már nem nagyon komfortos. Elvileg ugye ez feszkóoldó, de mióta nem tudok dolgozni, így itthon nincs miért stresszelni.
Ezt a sok adatot csak azért írtam le, hogy szerintem a gyógyszerlobbi az oka, mert azért is húzták a szájukat az orvosok, amikor szintén erős szédülésem is volt, és a harmadik szédülés elleni tablettát kaptam, aminek a mellékhatása tejelválasztás és szédülés, akkor azt kivágtam, és elmentem egy akupunktúrás kezelésre, 10 alkalom után minden rendben lett.
Csak nektek drogosoknak ilyen fontos ez a halálos növény.
A többi ember nem kér belőle. Kipróbáltam, sokan mások is, és rosszul lettek a drogjaitoktól. Nem kérnek belőle, meg a drogjaitokból. Azok az orvosi készítmények, amiket mondtatok, legalizálva vannak. A füvet ehhez nem kell legalizálni. De ettől függetlenül felőlem osztogathatod ingyen, ha van rá ember, akinek kéne ez a halálos növény. Csak pénzt ne kérj érte. Nagy a szád, hogy bűnöző létedre, neked áll feljebb, mert akit ráveszel, hogy vegyen tőled, az utána nem panaszkodhat neked, mert berángatod a börtönbe magaddal, aztán megöleted. Én hoznék egy olyan törvényt, hogy aki kipróbálja, azt ne büntessék, csak a terjesztőt, vagy aki ad a másiknak. Magad használhatod, de adnod nem szabad. Ha más kipróbálja, és rosszul lesz, akkor ott lesz, hogy te adtad neki. Akkor aki rosszul lesz tőle, az a szemed előtt kiveheti a kezedből az értéktelen, túlárazott, gyilkos növényed, és beledobhatja a kukába te bűnöző. Mert így sajnos nagy a szád, hogy nem érdekel, hogy a másik rosszul lesz tőle. Még fel is háborodsz, hogy mit mer neked panaszkondi. Megmondom a szemedbe is, hogy egy halálos növény, és ti meg bűnözők vagytok. És aki rosszul lesz tőle, az akármikor panasszal fordulhat a rendőrségre. Térjetek meg Istenhez, és ne drogozzatok. A növénynek a természetben a helye. Meg ott vannak a polcokon a gyógyszerek, amiket annyira legalizálni akartok, pedig már legális a hatóanyag, azok is tartalmazzák. Azokban több van, mint a vadon nőtt növényekben, használd, ott van, meg lehet venni. Azért vannak, mert azokban ott van töményen, a hatóanyag lényege, csak nem olyan káros, füst formájában. Nem gyógyít meg senkit, de te gondold azt.
Mért akarod, hogy szerencsétlen beteg tőled vegye a túlárazott növényed, amikor nincs is annyi pénze, hogy annyi grammot vegyen tőled, hogy meggyógyuljon. A polcokon már ott van az a hatóanyag, azt meg tudja venni, és meg tud gyógyulni, ha egyáltalán igaz az, hogy van bármifelé gyógyító hatása.
17:
Te miről beszélsz? Kitől akar itt a kérdés alatt bármilyen beteg füvet venni? Szerintem senki nem árult itt a válaszokban. Ha az Istenhez való megtérés ilyen komoly frusztrációkat okoz mint amilyet te kivetítettél ide, akkor köszönöm de kihagynám.
A marihuána nem halálos növény. Mutass nekem egyetlen cikket arról, hogy marihuána fogyasztás miatt halt meg valaki.
A vizitdíj, az lóf.sz... azzal elvagy tévedve, nem ez volt a célja. 300 forint volt emlékeim szerint, de mindegy, az a villanyszámlára volt elég már ahol arra elég volt.
Az semmi nem volt, semmi! Meglátásom szerint szondáztatás volt csupán. A vizitdíj egyetlen dologra volt jó, hogy az, akinek amúgy semmi baja nem volt csak nem szólt senkihez egy hete, az nem ment el csak azért a dokihoz, hogy elmondja neki, hogy "itt fáj egy kicsit", aztán elmesélte mi van az unokájával, miért haragszik a fiára stb. stb. Ez lehet sokaknak nonszensz, de akik járnak eleget dokihoz, azoknak nem ismeretlen jelenség. :) A vizitdíj bevezetése előtt rengeteg vénember ment el ezért dokihoz, hogy csak beszélgessen, jártam eleget dokihoz tudom, hogy 10 öregből legalább 6-ot azért evett oda a rosseb, hogy csak beszélgessen valakivel, meg olyan panaszokkal érkeztek, ami a kor velejárója, nem tudsz vele mit kezdeni. Az idősek otthon vannak, minden egyes bajuk felerősödik, mert ráérnek a saját rezdüléseikre figyelni és igen, tudom, hogy ez általánosítás és az egy ideje nem pálya, de azért tisztelet a kivételnek, itt azokról van szó, kik épp nem azok. Mikor ezt a gaztettet elkövette a Gyurcsány-kormány, amit előtte pár héttel szemrebbenés nélkül letagadott a faszi, hogy erre készül, és még utána is volt pofája bevezetni, azután megcsappant a "betegek" száma a várókban, nem ültek ott azok, akik csak azért mentek, hogy beszélgessenek, panaszkodjanak. Ez erre volt elegendő, meg a legalább 8-10 ezer fős településeken a villanyszámlára, másra nem.
Az állami ellátás is fizetős, fizeted a TB-t, konkrétan nem menekülhetsz előle, mert tartozásnak minősül, ha nem fizeted. Abban teljes mértékben igazad van, hogy adónkból ezt nem lehet valójában eltartani és én örökös népszerűtlenségnek örvendek, ha ezt lemerem szögezni, hogy mi ebben az országban annyi adót nem fizetünk, hogy abból az állami szféra ellegyen tartva, de annyi TB-t sem, hogy abból az EÜ ellegyen tartva, szóval amit ebben látunk arra lehetne mondani azt, hogy csodával határos, de egyébként nem az, szimplán zsiványkodás eredménye, hogy van erre mégis annyi lóvé, hogy úgy ahogy, legalább ilyen formában elüzemel a történet. És hiába jönnek sokan azzal, hogy hoppá ott volt X milliárd nettó f.szságra és az mehetett volna az EÜ-be. Nem tudunk b.ssza meg millárdokban számolni, mert a büdös életben soha annyi pénzt még másképp nem láttunk, mint úgy, hogy kiírták számokban azt a képernyőkre. Ezek a mi proli szintünkön (a szó jó értelmében) olyan viszonyban vannak egymással, az EÜ-ből hiányzó pénz és az elköltött pénz a f.szságokra, mint kb. mikor 1 hónapban (nem többször, mint) kétszer-háromszor megiszol egy doboz sört és azért küldenének el a halál f.szára, mert hó végén nem lenne 20 ezred gázszámlára, ennek okán spórolsz a fűtésen, és hogy akkor meg a f.szért söröztél a múltkor is, nem hogy feltekernéd a termosztátot mert hogy a sörre bezzeg volt pénz, melegre meg nincs...
Ugyanakkor fejtsd már ki, hogy lényegében mi különbség van az általad vázolt ideális és a jelenlegi állapotok között? Ha valami kisebb problémád vagy sürgős problémád van, akkor ellát az állami egy fix összegért cserébe. Mert ellát, szó se róla. Ha valami nagyobb problémád van és még csak nem is annyira sürgős, akkor majd egyszer talán, ha épp ráérnek ellát az állami ellenben ha fizetsz, mehetsz magánba és ellátnak hamar. Tehát akkor nem értelek... Attól, hogy nem az államnak kell fizessél ilyenért, hanem a magánnak, attól még a végeredmény ugyanaz, kvázi sávosan fizetsz. Alap és sürgősségi ellátásért fizetsz fix összeget havonta az államnak, és komolyabb ellátásért ha jót akarsz magadnak, akkor fizetsz pluszban a magánnak. Ebben nincs mit bevállalni, hisz ez már megvalósult. Egyébként ez tipikusan jobboldali politika, tulajdonképpen a Fidesz 14 évében alakult ez így, ahogy most kinézünk, és a Fidesz már a 90-es évek elején is így gondolta, hogy ennek így kellene működnie.
#18 Az összes drogos, aki drogok miatt hal meg, marihuánával kezdi.
Most pedig olvasd el mégegyszer, érthetően, értelmezve, amit írtam. Tiszta, nem drogos elmével, mert ha most drog alatt vagy, akkor nem sokat fog megérteni abból, amit mondanak neked. Ha már az iskolában nem voltál hajlandó tanulni és odafigyelni, mit vársz, hogy beszéljek meg veled bármit, ha még értelmezni sem tudod azt, amit írok?
Mielőtt válaszolnál, olvasd el mégegyszer a #17 hozzászólásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!