Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Város melletti zártkertben...

Város melletti zártkertben található ingatlan elé tehetek parkolásgátlót?

Figyelt kérdés
Van egy kis gyümölcsös kertem a város mellett ami közigazgatásilag nem tartozik a városhoz.Mezőgazdasági területnek minősül.És a telkem teljesen körbe van kerítve. A kerítésemet pedig megrongálták olyan módon hogy a szomszédok,de főleg a szemben lévő szomszéd akit felszólítottam hogy ne az én házam előtt parkoljon és forgolódjon az autójával nekiment és benyomta az autójával a kapumat. Ezért az út és a házam közti füves területre betonoznék vastagfalú szerkezeti csövet vagy valamit. Egyébként 20 méterre lakok a saroktól,de odáig valamiért már nem képesek elmenni. Pedig még megfordulni is könnyebb lenne.
szept. 21. 18:28
 1/2 A kérdező kommentje:

Reméltem hogy kapok használható kommentet,de mindegy.

Teszek ki a ház és az út közti területre valami szart aztán majd kiderül mi sül ki belőle.g

szept. 22. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Közterületre - azaz, a kerítéseden kívülre - természetesen nem tehetsz ki semmit önhatalmúlag, engedély nélkül. Ez vonatkozik kül- és belterületre egyaránt. Az persze megeshet bárhol, hogy senki nem jelent fel, és mezőőr vagy hasonló se vesz észre, aztán nem szólnak rád 20 évig se. De az is megeshet, hogy már holnap feljelentenek, és a hivatal megbüntet.

Közigazgatásilag a külterület is a városhoz tartozik, csak a belterületbe nem tartozik. De ugyanaz a polgármester és önkormányzat parancsol ott is, mint belterületen.

szept. 24. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!