Mennyire legális így lebuktatni állítólagos pedofilokat?
A pedofil, mint fogalom nem bűncselekmény. Viszont a szexuális zaklatás és ezek köré épített tevékenység már nagyon is az.
Az a baj ezzel a sztorival, hogy a személy a másik oldalon nem egy lány volt, hanem ugyanúgy egy felnőtt férfi aki még direkt úgy alakította a történéseket. Csak a beszelgetésből kiragadott dolgok voltak kontextus nélkül.
Szóval a sztori felét hozták csak le.
Persze gáz amit írt, de:
1. Nem lehet tudni hogy az a személy írt-e aki a fotókon van.
2. Mivel nem kiskoruval történt a beszélgetés ezért nem történt bűncselekmény.
Lelehet buktatni ilyen személyeket itthon is, de annak nem ez a menete és nem a sajtó a menete.
Amúgy meg: Snapchat, Facebook és a többi üzenetetküldő alkalmazásba is automatizálva van bizonyos fotók figyelése. Tehát ha egy kiskorú ilyen tartalmat tesz közzé vagy egy felnőtt ilyen tartalmat akkor az automatikusan elküldésre kerül egy amerikai hatósághoz, amely továbbítja az adott ország hatóságainak.
Tehát ezek az emberek akik ilyen bűncselekményt követnek el automatikusan lefognak már bukni :)
Szóval a cikkben szereplő ember szimplán egy tróger, de bűncselekményt nem követett el jelen formában én úgy gondolom.
Ha meg igen akkor a hatóság dolga és nem a kurucé.
Kérdező!
Mindaddig, amíg a CÉL a lebuktatás, ami lehet akár tettenérés is , de mindenképp BIZONYÍTÉK SZERZÉS, addig ez törvényes, még átlagemberként is, más kérdés, hogy a megszerzett bizonyítékokat KÖTELES vagy a hatóságok nap átadni.
A dolog onnantól érdekes, hogy ez átcsap a BÜNTETÉS (selelősségrevonás) szintjére is.
Na arra tényleg nincs jogod.
Büntetni - bármilyen bűncselekményért - csak erre jogszabályilag felhatalmazott szervezet ilyen hatáskörével rendelkező tagjának van joga.
És te nem vagy bíró!
szept. 21. 10:10
""létezik az ártatlanság vélelme"
Olyan mondjuk pont nem létezik. De ha találsz egyszer a jogban ilyen kifejezést nyugodtan belinkelheted. Csak nagyon nagy munka lesz.
Muhhahhahha.."
Így teljesüljön minden kívánságod! Mondjuk két másodperc googlezással te se csináltál volna magadból hülyét.
Magyarország Alaptörvénye XXVIII. cikk (2) bekezdés: Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.
Szerintem elkanyarodtunk a tárgytól, de véDelemhez joga van a bűnösnek is és az ártatlannak is, az ártatlanság vélelme viszont alaptörvényi jog, ahogy ezt már másokkal együtt idéztem.
Visszatérve az eredeti kérdéshez:
Nem tudom pontosan, hogy mit csinált a Kuruc, erős fenntartásaim vannak a szakmaiságukkal és hitelességükkel, szerintem könnyen előfordulhat, hogy hibáznak, és nem helyes az önbíráskodás, ellenben ha tudomásuk van valami konkrét ügyről, akkor szerencsésebb bejelentést tenni.
Nyilván én is azt szeretném, ha minél kevesebb szexuális ragadozó szaladgálna az utcán, vagy állna lesben a gépnél, pláne, ha azok kicsikre pályáznak, de fontos a szakmai körültekintés, amit nem egy esti kocsmai beszélgetés alatt lehet elsajátítani négy korsó sör és három pálinka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!