Az egyetemekre is vonatkozik a telefonok betiltása, vagy csak középsulira és az általános iskolákra?
"Megjegyzem, középiskolában sem kellene hogy zavarja a tanárt ha a diák csendben elfoglalja magát, AMENNYIBEN A SZÁMONKÉRÉSEN TUD TELJESÍTENI"
Akkor minek van ott egyáltalán?
"azon túl az előadót nem érdekli hogy te bejársz-e az órájára vagy nem, ha meg nem akkor honnan szerzed meg a tananyagot, a végén úgyis az a lényeg hogy megtanultad-e vagy sem."
Azt akartam kidomborítani, hogy ha nem jársz be, akkor az is oké, végül is nem az oktatónak tanulsz. De ha bejársz, akkor figyelj már az oktatóra, mert rohadt kellemetlen neki, ha egyre nő a zaj a teremben, és meg kell állnia, amíg a társaság felfigyel, hogy már 10 másodperce hallgat az a szerencsétlen ott elöl a katedránál. Vagy ha pofázik a levegőbe, miközben a társaság meg mered a telefonjára.
Tudom, hogy fordítva ülünk a lovon, valszeg a köztünk lévő nagy korkülönbség miatt. Te úgy veszed, hogy érted van az egyetem és azt csinálsz amit akarsz, ebbe nőttél fel, a feleségem pedagógus, látja ezt a folyamatot már egy jóideje. Én meg úgy vagyok vele, bár idejétmúltan, hogy valamelyest alázatot is érzek egy oktatási intézmény irányában.
A munkahely vonatkozásában is ez a séma. Ha hozzászoksz, hogy egy középfokú intézményben megválasztahatod, hogy érdekel-e a tananyag vagy sem, akkor a munkahelyen is ezt igényled a munkával szemben. Igaz, hogy ott nem ülhetsz hátra. Bizonyos munkáltatók (pl. szoftverfejlesztő cégek) annyira hiányában vannak jó szakembereknek, hogy inkább hajlanak arra, hogy válogathass a neked tetsző feladatokban, mert attól fosnak, hogy elmész máshova. Ha nem lenne hiány, nem válogathatnál a munkában.
Nem.
1. Magánegyetemre járok, ott külön kértek elektronikus eszközt az órákra… mert azon volt feladat
A biológiai és a mentális kor nem mindíg egyenlő egymással.
Egy 16-18 éves középiskolás már nem gyerek, legfeljebb kamasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!