Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyébként, ha ekkora orvoshián...

Egyébként, ha ekkora orvoshiány van, azt mondják 4-5 ezer orvos hiányzik az országból, miért nem könnyítenek a felvételi eljárásokon az orvosi egyetemekre?

Figyelt kérdés
Illetve miért nem próbálják a felesleges tananyagot kiszedni belőle és akkor máris 6 év helyett lenne csak 3 vagy 4 éves így több orvos lehetne rövidebb idő alatt. Biztosítanának a számukra egy összeget, így csak a tanulásra koncentrálhatnának. Lásd szegényebb országok pl Moldova ott sem 6 éves + 3 a szakorvossá válás, hanem rövidebb. Így oldották meg, mivel rengeteg orvos lelépett onnan is. Mégis kevesebb a rákos beteg a stroke-os beteg arányosan nézve mint Nálunk. Vélemények?

máj. 19. 12:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
mert van egy szint ami alá nem lehet menni.
máj. 19. 12:38
 2/22 anonim ***** válasza:
21%

Eddig is kommunisták kölykei lettek orvosok, ezután is így lesz.

Azzal, hogy csökkentenék a képzés időtartamát max annyit érnének el, hogy a nagyképűség mellé még gyengébb szakmai felkészültség társulna.

máj. 19. 12:39
 3/22 A kérdező kommentje:
Van egy szint, de egyszerű dolgokkal emberek éveket várnak, amiket, ha úgy nézzük egy "butább" orvos eltudna végezni, az ember meg boldog lenne, mert ellátták a baját és meggyógyul. Főleg, ha ellenőrzik is a "buta" orvost. Vagy hívjuk kevésbé "tanultnak".
máj. 19. 12:39
 4/22 anonim ***** válasza:
53%
Sose értettem ezt én se, hogy háziorvosnak minek ennyi. A Covid jó példa volt erre. Betelefonáltál, aztán megírták a beutalót, vagy amit akartál, aztán szevasz.
máj. 19. 12:41
 5/22 anonim ***** válasza:
74%
Mert ez nem olyan, mint az autószerelő, ahol ha valamit elront, akkor kicseréli újra az adott alkatrészt. Itt egy aprónak tűnő döntésen vagy hibán életek múlnak. Te kinek örülnél jobban kezelés szempontjából: egy orvosira 3 évet járt, biológiából 3-ra érettségizett embernek, vagy egy végig kitűnőnek, aki kijárta a 6 évet és kisujjában van a hivatás?
máj. 19. 12:42
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
A háziorvos gyakorlatilag az egészségügy személyes ügyfélszolgálata.
máj. 19. 12:43
 7/22 anonim ***** válasza:
23%

Én sem értem, miért vannak az egekben a követelmények.

Ráadásul az orvosira óriási a túljelentkezés.Nem úgy van, mint mondjuk a programozó képzéseknél,hogy alig vannak lődörgő jelentkezők

máj. 19. 12:44
 8/22 anonim ***** válasza:
93%

5#

Nagyon sok minden csak hozzáállás kérdése.

Én gyenge tanuló voltam gimnáziumban.Majd 1 tárgyból tettem évekkel később újra érettségit és elvégeztem egy gépészmérnöki diplomát.

Matek tudásomat a 0-ról kellett újra építeni, de sikerült, elvégeztem, mérnök lettem és precíziós gépeket tervezek.

Hülyeség mindent a középiskolai eredményekre alapozni.4-esre érettségizik biológiából, lehet belőle jó orvos.

Ugyanis, az,hogy ki milyen orvos lesz, nem az érettséginél dől el, hanem az egyetemen.

A magyar társadalom régi beidegződések miatt, túlértékeli, túlmisztifikálja a középiskolai eredményeket.

máj. 19. 12:48
 9/22 anonim ***** válasza:
1%
Háziorvosnak nyolc általános elég lenne. Megmondom őszintén én el is vállalnám a munkát.
máj. 19. 12:50
 10/22 A kérdező kommentje:
Azért legyen egy szint, de ne ekkora...:D Ez olyan, mint, amikor bevezették a közterület felügyelőket. Először még fegyvert(pisztolyt) is akartak adni nekik, de erre a rendőri állomány besértődött, hogy minek vannak:D. Nem azt mondom, hogy, aki megcsinálna egy 3-4 éves orvosit már egyből felelősség teljes orvos legyen, hanem legyen egy orvos mellett szorosan pl ez kiválthatná az aszisztenst és utána miután beletanul egyre nagyobb felelősséget lehetne adni neki. A sok aszisztenst pedig lehet küldeni ápolónak így az ő számuk is gyarapodna.
máj. 19. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!