Egyébként, ha ekkora orvoshiány van, azt mondják 4-5 ezer orvos hiányzik az országból, miért nem könnyítenek a felvételi eljárásokon az orvosi egyetemekre?
Eddig is kommunisták kölykei lettek orvosok, ezután is így lesz.
Azzal, hogy csökkentenék a képzés időtartamát max annyit érnének el, hogy a nagyképűség mellé még gyengébb szakmai felkészültség társulna.
Én sem értem, miért vannak az egekben a követelmények.
Ráadásul az orvosira óriási a túljelentkezés.Nem úgy van, mint mondjuk a programozó képzéseknél,hogy alig vannak lődörgő jelentkezők
5#
Nagyon sok minden csak hozzáállás kérdése.
Én gyenge tanuló voltam gimnáziumban.Majd 1 tárgyból tettem évekkel később újra érettségit és elvégeztem egy gépészmérnöki diplomát.
Matek tudásomat a 0-ról kellett újra építeni, de sikerült, elvégeztem, mérnök lettem és precíziós gépeket tervezek.
Hülyeség mindent a középiskolai eredményekre alapozni.4-esre érettségizik biológiából, lehet belőle jó orvos.
Ugyanis, az,hogy ki milyen orvos lesz, nem az érettséginél dől el, hanem az egyetemen.
A magyar társadalom régi beidegződések miatt, túlértékeli, túlmisztifikálja a középiskolai eredményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!