Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabadság után táppénz,...

Szabadság után táppénz, pattoghat a munkáltató?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a nyaralásom alatt sikerült valamit összeszednem, szombaton már belázadosdtam. Persze hosszú hétvége, az ügyeleten felírtak egy köptetőt (ACC600) és tanácsolták, hogy fogyjak le. A háziorvosomhoz szerdán reggel jutottam el, már nagyon szarul voltam, hangom is elment. bakteriális hörghurutom van. Felírt egy antibiotikumot, még köptetőt és hörgőtágítót, meg persze kiírt a hétre. Főnököm kishíján kiabált velem a telefonban mikor felhívtam hogy mi a helyzet, majd egy spontán rámtört köhögési rohamot hallva visszavett és "majd erről még beszélünk".

Más is került ilyen helyzetbe? Már nekem ég a pofám, hogy kiszúrok a munkahelyemmel.

aug. 22. 08:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
4. és 7. Az első 15 napot a munkáltató fizeti, utána meg még a táppénznek az egyharmadát is.
aug. 22. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

Jobb egy olyan főnök, aki néha szinte üvöltözve ad hangot nem tetszésének, mint olyan aki az első apró hiba miatt mosolyogva kirúg.

Igazából Munka tv. semennyire sem védi a munkavállalókat, a főnökök bármikor bármelyik munkavállalót leépíthetik. Először közös megegyezést ajánlanak, ha ez nem tetszik, akkor felmondanak, pl. munkaköröket átszervez, azokhoz más kompetenciát vár el.

aug. 22. 10:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

11. 60 %-os lepontozó: minek nyilvánítasz véleményt, ha nem értesz hozzá?

Volt olyan alkalmazottam, aki egy évig volt táppénzen. Minden hónapban jött az OEP-től a határozat, hogy a kiutalt táppénzének az 1/3-át be kell fizetni.

aug. 22. 16:01
 14/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
Pattoghat, szabad neki. De mire megy vele?
aug. 23. 14:08
 15/15 anonim válasza:
Én is hasonlóan jártam mint te. Nekem mondjuk gyomorrontásom van. Szóltam időben emailben és Teamsen is és nem reagáltak rá, még főnököm se… Ez egy jog és legális, kit érdekel ki fizeti. Engem nem érdekel ha ezen mérgesek lesznek, első az egészség.
aug. 26. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!