Szabadság után táppénz, pattoghat a munkáltató?
A helyzet az, hogy a nyaralásom alatt sikerült valamit összeszednem, szombaton már belázadosdtam. Persze hosszú hétvége, az ügyeleten felírtak egy köptetőt (ACC600) és tanácsolták, hogy fogyjak le. A háziorvosomhoz szerdán reggel jutottam el, már nagyon szarul voltam, hangom is elment. bakteriális hörghurutom van. Felírt egy antibiotikumot, még köptetőt és hörgőtágítót, meg persze kiírt a hétre. Főnököm kishíján kiabált velem a telefonban mikor felhívtam hogy mi a helyzet, majd egy spontán rámtört köhögési rohamot hallva visszavett és "majd erről még beszélünk".
Más is került ilyen helyzetbe? Már nekem ég a pofám, hogy kiszúrok a munkahelyemmel.
Jobb egy olyan főnök, aki néha szinte üvöltözve ad hangot nem tetszésének, mint olyan aki az első apró hiba miatt mosolyogva kirúg.
Igazából Munka tv. semennyire sem védi a munkavállalókat, a főnökök bármikor bármelyik munkavállalót leépíthetik. Először közös megegyezést ajánlanak, ha ez nem tetszik, akkor felmondanak, pl. munkaköröket átszervez, azokhoz más kompetenciát vár el.
11. 60 %-os lepontozó: minek nyilvánítasz véleményt, ha nem értesz hozzá?
Volt olyan alkalmazottam, aki egy évig volt táppénzen. Minden hónapban jött az OEP-től a határozat, hogy a kiutalt táppénzének az 1/3-át be kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!