Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak, ha egy távolabb...

Mit csináljak, ha egy távolabbi ismerősöm egy nekem kölcsönadott könyvét többszöri kérésre sem akarja átvenni tőlem, mindig csak halogatja a találkozót?

Figyelt kérdés

A könyve nagyon útban van, szeretnék megszabadulni tőle. Ő mindig csak ígérgeti már több hónapja, hogy találkozzunk, de mindig kihátrál belőle, de azt mondja, hogy kell neki a könyv.

Kidobhatom-e legálisan a kukába a könyvét? Vagy mégis mit csináljak vele?

aug. 12. 00:43
1 2
 1/18 Pierre6273 válasza:
100%
Szia! Szerintem mond meg neki hogy ha nem jön el a könyvért ( pl. 13-ig akkor kidobod
aug. 12. 00:49
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod hozzá el vinni?

Tudom plusz munka de a könyvet is átadnád és találkozni is tudnátok.

aug. 12. 00:53
 3/18 A kérdező kommentje:

#1: Jogász a tulajdonos, szóval szeretném a jog adta kereteken belül visszaszolgáltatni neki, nehogy bajom legyen belőle, hogy kidobom. De kétségkívül ez lenne a legegyszerűbb.

Még gondolkodtam azon is, hogy a könyyvbe beírom a nevét, aztán talált tárgyként leadom a jegyzőnél.

#2: Nem tudom a lakcímét, felajánlottam neki, de nem árulja el a lakcímét... :D

aug. 12. 00:58
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a nagy titkolózás? Nem a téglát szednéd ki a falából 🙄

Kérdezd meg tőle hogy igényt tart e még a könyvére? Ha igen akkor mihamarabb szeretnéd átadni mert neked már útban van, ha pedig nem tart rá igényt akkor te szívesen elfogadod

Ha lemond róla akkor akár ki is dobhatod

Amúgy értékes, drága könyv?

aug. 12. 01:25
 5/18 A kérdező kommentje:

#4: Furi egy csaj egyébként, én sem értem, hogy miért titkolózik. Az a baj, hogy igényt tart a könyvére, de átvenni meg nem akarja.

Egyébként 8200 forintos könyvről van szó.

aug. 12. 01:37
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Falra tudnék mászni az ilyenről.

Mióta próbálod neki vissza adni? Egy hónapja? Fél éve?

aug. 12. 01:45
 7/18 A kérdező kommentje:
2 hónapja játsszuk ezt a játékot. Kicsit unom.
aug. 12. 01:51
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Csinálni ezzel semmit nem tudsz, ha ő nem partner.

Kölcsönkaptad szóval úgy kívánja a beszület hogy visszaadod, nem dobhatod ki.

Most az az opció van hogy vársz, hogy neki mikor jó. Mostoha egy helyzet ez. Neked már teher, szabadulnál tőle de nem tudsz.

Legalább a könyv megérte? Hogy kölcsönkaptad?

Ez lenne az utolsó alkalom hogy elfogadom hogy kölcsönadjon valamit.

Amúgy találkoznátok valamikor biztosan pl:sulikezdés? Vagy nektek kell magatok közt össze hozni a talit?

aug. 12. 02:10
 9/18 anonim ***** válasza:
87%

Mekkora a könyv méretre, hogy ennyire útban van? Vagy a témája olyan, hogy nem szívesen tartod magadnál?

Attól tartasz, hogy később azzal fog vádolni, hogy te nem adtad vissza? Erre az esetre legyen meg mindig írásban amit egyeztettek, pl. email formában.

aug. 12. 05:32
 10/18 A kérdező kommentje:

#8: Magunknak kellene összehozni, egyébként nem találkoznánk.

#9: Költözni fogok, új ottohonba nem fogok akkora könyvespolcokat rakni, mint volt az előző otthonomban, mert felesleges, ezért a saját könyveim jelentős részét is kidobom / eladom / elajándékozom, mert nincs rájuk szükségem, viszont legalább azok is útban vannak.

aug. 12. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!