Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azt hittem barátok vagyunk,...

Azt hittem barátok vagyunk, kölcsönadtam neki, aztán eltűnt, mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Mit lehet ilyenkor tenni?

Nincs lepapírozva, egyszerűen csak utaltam neki közel 100.000 Ft-t, mivel éppen bajban volt. Mondta, hogy majd visszaadja, ha jobb helyzetbe kerül.

Ma már ott tartunk, hogy a telefonon le vagyok tiltva, törölt ismerősei közül, sehol se válaszol. Lehet, tudom még hol lakik, de albérletben lakik, szóval bármikor gondolhat úgy, hogy elköltözik.

Ilyenkor mit lehet tenni?

Annyira kellemetlen ez az egész, a csalódás, a lehúzás, és az, hogy hülye voltam megbízni a másikban

2024. febr. 11. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Elmesz a templomba es keresztet vetsz a penzedre. Ez a "majd visszaadom" altalaba sose tortenik meg. Nincs papir rola igy siman letagadja, hogy adtal neki.
2024. febr. 11. 15:57
 2/9 anonim válasza:
100%
Sajnos nehéz helyzet, de vannak ilyen "féreg" emberek. Én kiírnám a sztorit egy nyilvános Facebook bejegyzésbe. (Bár ennek akkor van értelme, ha sok közös ismerősötök van.) Hadd tudja csak mindenki, hogy milyen ember és mást ne tudjon "lehúzni". Bár ez lehet kicsinyes, de szerintem az ilyen ember megérdemli, hogy beégjen.
2024. febr. 11. 15:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Utaltam neki, szóval azt tudom bizonyítani csak. Azt nem tudom bizonyítani, hogy nem adta vissza, mert hazudhatja azt, hogy kp-ban adta vissza.
2024. febr. 11. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Te most komolyan egy friss barátnak adtál 100k -t?
2024. febr. 11. 16:08
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Rendőrségen tehetsz feljelentést ellene. Az utalásról lesz bizonyítékod a banknál. Ő ezzel így is megszívja, mert ez ajándéknak minősül jogilag, ami után adóznia kell, és ezt nem tette meg.
2024. febr. 11. 16:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsó üzenetváltásunk abból állt, hogy ecsetelte, hogy ő nem szar le, már megadta volna ha tudná, de így úgy blabla mennyi baja van, előadta a hattyúk halálát, és inkább lenne öngyilkos, boldogtalan stb

Aztán ez után még írtam neki kb 5 mondatot, szóval tényleg nem zaklattam, mert nekem is kellemetlen a dolog.

Teltek a hónapok megint, és közös ismerős meséli, hogy az ürgének már új barátnője van. Megnézem a profilját, akkor látom, hogy törölt ismerősök közül. Utolsó üzenetemet el se olvasta (ennyit arról, hogy "nem szarlak le"sztorit ).

Az új barátnőjének írjak kulturáltan vajon? Hogy vajon tud-e valamit a srácról, mert ezt és ezt állította, így úgy hattyúk halála, lelép a pénzzel, leszarja a másikat stb

2024. febr. 11. 16:11
 7/9 anonim ***** válasza:
38%
Hát igen, nálam durvább a helyzet, mert megismertem egy csávót egy baráti társaság által. Aztán azt mondta, hogy jó barátok vagyunk egy hét után. Kért is fél misit, és persze utaltam neki, erre nem letiltott, mikor kellett volna a pénz?!
2024. febr. 11. 16:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

Fuh az utolsó az meredek! Én 2 éve ismertem, bizalmas baráti társaságomba került be máson keresztül, és ezért azt hittem ő neki is megadhatom ezt a bizalmat, amit a köröm tagjainak is megadok, hiszen ha a legjobb barátaimban megbízok, akkor az általuk jött "új barát" is megbízható.

De tanulság, hogy nem így van, mindenkit külön kell "mérni", nem szabad baráti köröm minőségét másra rátükrözni

2024. febr. 11. 16:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlóan jártam, csak nekem egy volt kollegám hogy nem volt pénze, megsajnáltam,utaltam neki 20 ezret kereken. Nem tiltott le de már vissza sem ír,semmi. Semmit nem tudok tenni jogilag mert mondhatja hogy ő ugyan visszaadta. Ez bánom pénz. Egy darabig szar volt de mostmár úgy vagyok vele ha neki ennyit ér a becsülete akkor ám legyen. Így aztán megfogadtam hogy nem adok senkinek sem innentől. Ha egyszer valaki eljátsza a bizalmát akkor már én sem tudok nagyon megbízni senkiben sem. A te eseted rosszabb mert nagyobb az összeg de az a baj hogy nem tudsz mit csinálni jogilag. Az hogy utaltál neki azért a rendőrség nem fog semmit csinálni. Próbáld meg felfogni úgy hogy egy életre megtanultad innentől hogy nem adunk kölcsön senkinek. Már nem lehet megbízni az emberekben...Tudom sokáig rossz érzés hogy átvertek de próbáld magad túl tenni rajta és változz meg ilyen téren!
2024. febr. 11. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!