Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elkezdene ok nélkül ütlegelni?

Ha elkezdene ok nélkül ütlegelni?

Figyelt kérdés

Rendőr vagy buszsofőr, azaz hivatalos vagy közfeladatot ellátó személy, visszaüthetek önvédelemből vagy az hivatalos személy elleni erőszak ugyanúgy? Vagy azt ilyenkor felülírja a hivatallal való visszaélés és felment?

Valamelyik nap olvastam egy kérdést egy csajszitól akit ok nélkül büntettek meg, beálltak elé a villamoson egyből felszállás után a kallerek hogy ne tudjon lyukasztani és eszembe jutott hogy ezt velem is el akarták játszani pár hónappal ezelőtt. De én nem fizettem, nem adtam meg semmilyen adatot, csak mikor le akartam szállni és beállt elém a kaller, úgy lelöktem a peronra (testtel, nem kézzel) hogy ha kisebb lendülettel megyek neki akkor a sínre esik. Ott nyöszörgött a földön hogy eltört a karja amire esett, de nekem nem volt időm megállni se mert vonathoz rohantam. Eltelt azóta majdnem fél év, már nem is lesz akkor ügy belőle?

2024. júl. 27. 14:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%

De am akkor is egyszerű logika.

Velem számtalanszor volt konfliktus helyzetben verekedés előtti helyzetben.

-figyelj! Meg fogod veretni magad... Plusz meg is foglak szurkálni, és kipattintom a kést.

Végigmér a tag, nyugtázza hogy magas izmos.

Aztán ránéz a késre és meghátrál mindenki.

Régebben a taxisok emberkedtek, hogy én a taxiparkolóban várakozok.

Pattantak ki nagy dírrel dúrral. Benéztek, végig mértek, én kipattintottam a kést és megkérdeztem. Megéri a sza ros életedet 2 perc várakozás? Vagy pattogsz?

Néma csönd... Akkor takarodj!

2024. júl. 27. 17:42
 12/27 A kérdező kommentje:
Már a megálló előtt jártak körbe és még 3 megállónyit mire végigértek. Tehát pont akkor értek oda ahol voltam mikor felszálltam.
2024. júl. 27. 17:52
 13/27 A kérdező kommentje:

Vagy azt hiszitek hogy 2 megálló között végigértek az egész szerelvényen?

Pont a közepébe cseppentem bele. Gyanús is volt a hatalmas sor a lyukasztónál.

2024. júl. 27. 17:54
 14/27 anonim ***** válasza:
11: Jó, mert te termetes vagy. És aki cingár vagy kisnövésű? Az nem tud olyan könnyen megfélemlítő hatást gyakorolni.
2024. júl. 27. 18:27
 15/27 anonim ***** válasza:

14.

A termetesség nem sok.

Én ismerek olyan 65 kilós boxoló cigányt, aki 3 ütésből ver le ko ra 100 kilós palikat.

2024. júl. 27. 18:48
 16/27 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Egyáltalán nem biztos, hogy megúsztad.

Amit csináltál, az közfeladatot ellátó személy elleni erőszak.

Ennek a büntetési tétele (az alapeset, amit te csináltál) 1 - 5 év, így az elévülési ideje is ennyi.

Vagyis 5 éven belül BÁRMIKOR indulhat ellened büntetőeljárás.

2024. júl. 27. 19:08
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem ellenem, hanem ellene érdekel. Én nem csináltam semmi rosszat. Utamat állta jogtalanul, kértem hogy álljon el előlem, nem tette, megindultam. Meg se ütöttem meg semmi, akármekkora szemétláda volt. Becsületes ember vagyok.
2024. júl. 27. 19:20
 18/27 anonim ***** válasza:
45%

“ Becsületes ember vagyok.”

Csak ebben a történetben elismertél vagy 3 bűncselekményt, mellé még jogosulatlanul vettél igénybe szolgáltatást is.

Nem ilyenek a becsületes emberek.

2024. júl. 27. 19:57
 19/27 A kérdező kommentje:

Milyen bűncselekmény?

Szerettem volna lyukasztani, de nem hagyták. Hát akkor mit kellett volna mondanom, félre kellett volna löknöm hogy már pedig akkor is lyukasztok?

konkrétan bűncselekmény a feltartóztatás amit végzett, a személyes szabadságomban korlátozott ami alapjog.

Jeleztem is neki hogy álljon félre de nem volt hajlandó.

Amúgy írtam a csajszinak a másik kérdéssel és kiderült a leírása alapján hogy konkrétan ugyanazok a korrupt kallerek voltak akikkel ő is találkozott, csak amíg én annyiban hagytam a dolgot, ő kiharcolta a fegyelmit neki.

Ilyet ki látott még hogy egyből felszállás után nem tud az ember lyukasztani, beáll a lyukasztó elé, mikor még fél lábbal a peronon van az ember.

Kár hogy én nem jelentettem fel hivatali visszaélés miatt.

2024. júl. 27. 20:53
 20/27 anonim ***** válasza:
25%

"Szerettem volna lyukasztani, de nem hagyták. Hát akkor mit kellett volna mondanom, félre kellett volna löknöm hogy már pedig akkor is lyukasztok?"

Mikor szerettél volna lyukasztani? Amikor kérték a jegyedet?

Mert akkor már késő, mester!

Akkor kell érvényesítened a jegyedet, amikor felszállsz a buszra. De te ezt nem tetted meg = bliccelni akartál.

Vagyis TE szegted meg a BKK utazási szabályzatát, innentől kezdve jogosan járt el veled szemben...

"konkrétan bűncselekmény a feltartóztatás amit végzett, a személyes szabadságomban korlátozott ami alapjog."

Rosszul tudod.

Amit csinált az ellenőr, az a visszatartás, amit rendőr kiérkezéséig jogosult megtenni veled szemben. Addig, akár korlátozhatja is az alapjogaidat. Bizony!

"Jeleztem is neki hogy álljon félre de nem volt hajlandó."

Eszem megáll... Ha rabló rászól a kiérkező rendőrre, hogy hagyja abba a rablást, de a rabló meg visszaszól, hogy nem, és hagyja őt tovább rabolni, de a rendőr ezt nem hagyja, akkor ezért a rendőr a hibás, mi?

Hát nem vagy semmi..

Még jó, hogy nem állt félre! A dolgát tette!

De Te viszont bűncselekményt követettél el, (jelzem, csak egy szerződésszegésnek indult = nem lyukasztottál jegyet), amiért felelősséggel tartozol!!!!

2024. júl. 27. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!