Ha ok nélkül vannak ki hívja a tűzoltókat kell e valakinek fizetni ?
Annak kell, aki ok nélkül hívja.
Gondolj arra, hogy valahol valaki -ahol tényleg baj van-, az életével fizet, mert nem tud időben odaérni a tűzoltó egy téves riasztás miatt.
De mostmár álltalában ki szokták szűrni az ilyen ok nélküli hívásokat.
Szóval ne hívd őket, ha pl. tüzel a kutyád stb. stb.
Jogszabályt nem tudok, de gyanúm szerint a pénzbírság megfizetésével sem zárul le az ügy. Azzal ne nagyon számoljon senki, hogy hehe, nekem megér X forintot, jó móka. Legalábbis remélem, hogy ha nem is az első alkalommal, de akár valamilyen szabadságvesztés is kiosztható.
Persze van, amikor egy hívás vaklármának bizonyul, de nem tréfa.
Ha azt látom, a szomszéd ablakából hétméteres füst gomolyog felfelé, okkal hihetem, hogy baj van. És ha kiderül, hogy csak ostoba emberek füstbombával szórakoznak, az már legyen az ő bajuk.
Mostanában a mentők felesleges kihívásáról beszélnek sokat a tévében, írnak az újságok. Ez sem annyira fekete-fehér.
Egy hónapja háromszor hívtam ki őket, feleslegesen. Annyira az volt, hogy a beteg meghalt. Nem mondom, hogy hibáztak. Azt sem, hogy ha elsőre beviszik, akkor felépül. De szerintük nem volt életveszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!