Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elkezdene ok nélkül ütlegelni?

Ha elkezdene ok nélkül ütlegelni?

Figyelt kérdés

Rendőr vagy buszsofőr, azaz hivatalos vagy közfeladatot ellátó személy, visszaüthetek önvédelemből vagy az hivatalos személy elleni erőszak ugyanúgy? Vagy azt ilyenkor felülírja a hivatallal való visszaélés és felment?

Valamelyik nap olvastam egy kérdést egy csajszitól akit ok nélkül büntettek meg, beálltak elé a villamoson egyből felszállás után a kallerek hogy ne tudjon lyukasztani és eszembe jutott hogy ezt velem is el akarták játszani pár hónappal ezelőtt. De én nem fizettem, nem adtam meg semmilyen adatot, csak mikor le akartam szállni és beállt elém a kaller, úgy lelöktem a peronra (testtel, nem kézzel) hogy ha kisebb lendülettel megyek neki akkor a sínre esik. Ott nyöszörgött a földön hogy eltört a karja amire esett, de nekem nem volt időm megállni se mert vonathoz rohantam. Eltelt azóta majdnem fél év, már nem is lesz akkor ügy belőle?

júl. 27. 14:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
20%
Hát kérdező, sajnálom, hogy nem lett belőle ügy, mert megérdemelnél pár hónapot a hűvösön miatta.
júl. 27. 14:38
 2/27 A kérdező kommentje:

Én?!

Hivatallal való visszaélés történt, csak sajnos nem vetettem látleletet hogy úgy belemarkolt a karomba hogy belilult az egész. Csak akkor kis piti ügynek tűnt.

júl. 27. 14:43
 3/27 A kérdező kommentje:

Nyilván nem direkt akartam lelökni, csak elém állt és vittem magammal, nem vagyok egy gyenge gyerek. Szerintem sajnos a karja se tört el, pedig megérdemelte volna, csak próbálta magát beállítani áldozatnak.

Az eredeti kérdésben szereplő csajszi sajnos fizetett is annyira megrémült, szóval nem először játszották el, lehet ugyanaz a személy volt.

júl. 27. 14:47
 4/27 anonim ***** válasza:

Persze, persze. Nem direkt akartad fellökni, aha. Ehhez képest igen nagy volt a szád amikor leírtad és a hangvétele is pont az ellenkezője volt.

vagy szándékosan csináltad vagy valld be, hogy kamu az egész, megpróbáltál elszaladni és így sikerült. Azóta is be vagy tojva, hogy elkapnak miatta.

júl. 27. 15:47
 5/27 anonim ***** válasza:
71%

Most már megúsztad.

Viszont ha a helyszínen elfognak, akkor kiderült volna az előzmény.

Ami az, hogy te utaztál a buszon lukasztás nélkül, és amikor láttad, hogy bezáródik a busz ajtaja, majd munkába kezd a kalauz, te ekkor akartál csak lyukasztani.

Ezt a bíró is 1 perc után vágja és rádverné simán a hivatalos személy elleni erőszakot.

Tehát a megoldás

1. Amit te csináltál, nem hagytad elfogni és azonosítani magad.

2. Veszel bérletet/felszálláskor egyből lyukasztasz.

júl. 27. 16:18
 6/27 anonim ***** válasza:
5: És mi van, ha valami okból csak azután fért a lyukasztóhoz, hogy a villamos elindult?🤔 De hisz írja, hogy direkt beálltak elé az ellenőrök. Ha nem is ez történik, az is lehet, hogy mások lyukasztottak előtte.
júl. 27. 17:13
 7/27 anonim ***** válasza:

Azért álltak be elé, mert mindenki felszállt, lukasztott, az ajtó bezáródott, a járat elindul, az emberek leültek, állóhelyet kerestek és találtak.

Ekkor veszik fel a karszalagot a kallerek és kezdődik az ellenőrzés.

Tehát 1 értelmű hogy a kérdező bliccelt.

júl. 27. 17:18
 8/27 anonim ***** válasza:
7: Na jó, de mi van például olyankor, ha valaki a fedélzeti automatából akar jegyet venni? Oda lehet sorbanállás is, és nem jellemző, hogy a sofőr vár az indulással, amíg mindenki elintézi a jegyvásárlást.
júl. 27. 17:21
 9/27 anonim ***** válasza:

Sose láttam még ilyet.

Fedélzeti automata?

júl. 27. 17:34
 10/27 anonim ***** válasza:

9: [link]

A pesti villamosokon nincs?🤔 Igaz is, a kérdező nem írt városnevet.

júl. 27. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!