Mit tudunk tenni, ha apánk eladta a házat, ami nekünk lett ígérve?
Nagyszüleink halála óta üresen állt, többször próbáltunk vele beszélni, hogy adjuk el, hatalmas segítség lenne nekem is, öcsémnek is. Itt vagyunk mind a ketten lassan 50 évesen, ő nem tud elválni és elköltözni a feleségétől, mi a férjemmel, gyerekeinkkel nem tudunk elköltözni szüleimtől, mert egyszerűen itt se munka, se pénz nincs.
Édesanyánk mondta, hogy ő úgy gondolta, eladjuk a házat a telekkel együtt és 1/2-1/2 részben kapnánk az árát a testvéremmel. Két lakásnak az ára kb.
Apánk viszont nem akarta eladni, "jó lesz az még valamire" alapon. És hogy ő ott nőtt fel, minek tegyük pénzé, még az is lehet, hogy ő fog oda beköltözni, vagy majd valamelyik unokának jól jön. Ezt sem értettük, az unokákkal példálózott, közben nekünk, a gyerekeinek semmije nincsen.
Aztán most kiderült, már régen odaadta a házat az öcsém első házasságából született gyerekének. Nem tőle tudtuk meg, elkezdték bontani a házat, az utcában lakó ismerősünk kérdezte, hogy mi építkezünk oda? Hát nem...
Mikor kérdeztem, hogy ez mi, hogy gondolta, annyit mondott, nekünk ahhoz semmi közünk nincsen, mi a szüleit egyszer meg nem látogattuk sem otthon, sem a kórházban és nem tartozik magyarázattal. A gyereknek kellett, a szülei is így akarták volna, mert azon az unokán kívül egyiket sem ismerték (ez nem igaz).
Az lenne a kérdésem, hogy tudunk bármit tenni?
Apánk állandóan hülyeségeket beszél, napi 2-3 sör a minimum nála. Azt is kinézem belőle, hogy azt sem tudta, hogy mit ír alá, hogy ez mivel jár... Érdemes lenne ügyvédhez, vagy hatósághoz fordulni? Vagy csak a pénzt és az időnket vinné?
Ajándékozva lett a ház, tehát pénzt nem kapott érte. Bátyám mondta, hogy esetleg azt lehetne megbeszélni a gyerekével, hogy adjuk el így az egészet, ahogy most van, és ne fele-fele menjen akkor a pénz, hanem 1/3-1/3-1/3 részben.
Örülj neki, hogy apád házában lakhatsz a családoddal együtt! Se hitelt, sem albérletet nem kell fizetnetek, mégsem mentetek semmire 50 éves korotokra!
Apád meg azt csinál a saját házával amit akar. Ne akarod számonkérni, felülbírálni, a végén még azt mondja, ha nem tetszik el lehet menni, ami tök jogos lenne. Na akkor mihez kezdenél, hm?
,,Ajándékozva lett a ház''
,,Érdemes ügyvéédhez vagy hatóságokhoz fordulni?''
Ügyvédhez mindenképp érdemes, márcsak épp az ajándékozás miatt is, bár laikusként kapásból sajnos csak sajnos csak az esetleges köteles részugrik be, mert épp az ajándékozás kapcsán vannak különleges részek a jogszabályban, azthiszem pont az, ahogy az egyik Válaszoló írta is külön ezzel kacsolatban. Azért mondj el minden mást is az ügyvédnek, hátha talál még valami egyedi különleges dolgot, amit itt nem lehetett részletezni annyira.
Feudális országban élünk, és a vadkapitalista szakasz sem volt jobb, szóval érthetőek érzéseid, igazságosabb lett volna a vagyonból méltányossági alapon juttatni a családtagok összességének helyzete szerint. Nem tudom, a gyerek milyen, milyen vele a kapcsolat, mennyi esetleges plusz méltányosság lehet benne, bár a magyar társadalomban sajnos régóta nincs valós közösség mintha egy húsból lenne.
"Ügyvédhez mindenképp érdemes, márcsak épp az ajándékozás miatt is..."
Akkor lenne érdemes, ha az apja meghalt volna. Jelenleg él és életében konkrétan azt csinál a saját vagyonával, amit akar.
Ha a kérdező az én gyerekem lenne és azon pattogna, hogy én kinek mit adok a saját vagyonombol, miért nem neki adom, hogy hazat vehessen, abban a pillanatban neki állnék megoldani, hogy egy rozsdas szög se jusson neki, ha meghalok
Kérdező azt ugye felfogod mennyit segítettek neked mikor megengedték hogy odapujázz a nyakukra, és gondolom ingyen mereszthetitek ott a hátsótokat?
Az meg szánalom hogy 50 éves lassan öregemberként képtelenek vagytok bármit felmutatni a purdékon kívül.
Szerintem pont eleget segített apád, azzal, hogy évtizedekig megoldotta a lakhatásotokat, nem kellett albérletre, hitel törlesztésre költenetek.
2 fizetésből már félretehetettek volna egy hàzravalót vagy legalább egy nagyobb összeget önerőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!