Mit tudunk tenni, ha apánk eladta a házat, ami nekünk lett ígérve?
Nagyszüleink halála óta üresen állt, többször próbáltunk vele beszélni, hogy adjuk el, hatalmas segítség lenne nekem is, öcsémnek is. Itt vagyunk mind a ketten lassan 50 évesen, ő nem tud elválni és elköltözni a feleségétől, mi a férjemmel, gyerekeinkkel nem tudunk elköltözni szüleimtől, mert egyszerűen itt se munka, se pénz nincs.
Édesanyánk mondta, hogy ő úgy gondolta, eladjuk a házat a telekkel együtt és 1/2-1/2 részben kapnánk az árát a testvéremmel. Két lakásnak az ára kb.
Apánk viszont nem akarta eladni, "jó lesz az még valamire" alapon. És hogy ő ott nőtt fel, minek tegyük pénzé, még az is lehet, hogy ő fog oda beköltözni, vagy majd valamelyik unokának jól jön. Ezt sem értettük, az unokákkal példálózott, közben nekünk, a gyerekeinek semmije nincsen.
Aztán most kiderült, már régen odaadta a házat az öcsém első házasságából született gyerekének. Nem tőle tudtuk meg, elkezdték bontani a házat, az utcában lakó ismerősünk kérdezte, hogy mi építkezünk oda? Hát nem...
Mikor kérdeztem, hogy ez mi, hogy gondolta, annyit mondott, nekünk ahhoz semmi közünk nincsen, mi a szüleit egyszer meg nem látogattuk sem otthon, sem a kórházban és nem tartozik magyarázattal. A gyereknek kellett, a szülei is így akarták volna, mert azon az unokán kívül egyiket sem ismerték (ez nem igaz).
Az lenne a kérdésem, hogy tudunk bármit tenni?
Apánk állandóan hülyeségeket beszél, napi 2-3 sör a minimum nála. Azt is kinézem belőle, hogy azt sem tudta, hogy mit ír alá, hogy ez mivel jár... Érdemes lenne ügyvédhez, vagy hatósághoz fordulni? Vagy csak a pénzt és az időnket vinné?
Ajándékozva lett a ház, tehát pénzt nem kapott érte. Bátyám mondta, hogy esetleg azt lehetne megbeszélni a gyerekével, hogy adjuk el így az egészet, ahogy most van, és ne fele-fele menjen akkor a pénz, hanem 1/3-1/3-1/3 részben.
Mert nem láttuk előre, hogy a férjemet kirúgják az állásából és hogy utána kb. semmi rendes állást nem fog találni.
A gazdasági válságot, lakásárak duplázódását, triplázódását sem jelentette be 10 éve senki előre.
Azt sem gondoltam, hogy szakmával képtelen leszek elhelyezkedni gyerekek mellett.
Mivel az övé, így azt csinált vele, amit akart.
Semmit sem tudtok tenni.
Lehet hogy hadovál, de nem azért mert elitta az agyát, hanem mert hantázik és terel.
Ez a rendelkezése támadhatatlan, feleslegesen rugóztok, erről lecsúsztatok.
Sajnállak titeket, de talán elgondolkodhatnátok azon, hogy egyikötök elmegy külföldre dolgozni. Aztán akár később a másik fél is utána megy. De már ne is haragudj, 50 évesen sehol se tartani és full kilátástalan életet élni elég nagy szégyen.
Semmit nem tudtok. Az az ő öröksége (volt), amivel azt csinál amit akar, eladhatja, elajándékozhatja, megtarthatja... Visszafél bizonygatni, pláne így,hogy nem pár napos a dolog, meg elég necces, hogy nem volt akkor beszámítható, mert az, hogy iszik nem jelenti azt automatikusan, hogy beszámíthatatlan. Abban igaza van, hogy ahoz nektek semmi közötök és nem tartozik magyarázattal. Nyilván normálisan működő családban ilyet megszoktak beszélni, de ebben jogilag neki van igaza. Az ő tulajdona (volt), innentől ő dönt a "sorsáról".
A mostani tulajjal lehet egyezkedni, de nem köteles belemenni. Sőt, nagy valószínűséggel nem is fog.
Apád eladta a saját ingatlanját és ő eldöntötte, hogy másnak vesz lakást. Honnan tudod, hogy tényleg más nevén van a lakás és apádnak nincs rajta haszonélvezete?
Amíg apád él addig hadd döntse már el mit csinál a saját vagyonával. Elhiszem, hogy neked jól jönne a pénz, de inkább tűnsz pénzlesőnek, mint áldozatnak. Apád halála előtt szeretnéd az örökséget, szerintem ez egy kicsit szánalmas.
Csinálni semmit sem tudsz, mert apád cselekvőképes. Elfogadod a helyzetet és éled az életedet.
Nagyon sajnalom kerdezo, tudom, miben vagy, hasonloan jartam en is, tobbszorosen. :-/
Annyit tudsz csinalni, hogy elkerulod messzirol a jovoben ezt a ven szemetet. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!