Hogyan tudunk segíteni neki?
22 éves fiamról lenne szó. 2 hete autóbalesetük volt, az anyósülésen ülő barátnője meghalt. 7 évig voltak együtt. Magát hibáztatja, mert ő vezetett, de a (rendőrség szerint is) a másik autós volt a hibás. A temetés óta csak fekszik a szobájában, alig eszik, nem fürdött már napok óta.
Meddig kell hagyni, és mi az a pont, amikor már ki kell mozdítani?
Hogyan tudunk segíteni neki?
Itt sajnos senki nem fog tudni segíteni, ideje szakemberhez fordulni.
A legjobbakat.
Szakember... de ez nyilvan orokke benne fog maradni, a gyasz sosem mulik el. Csak megtanulunk elni vele.
A lany szulei ot hibaztatjak? Az meg esetlegesen ronthat a dolgon, de ha ok nem duhosek ra, nem okoljak valamivel konnyebb a szituacio.
Az előttem hozzászólóknak igaza van, szakemberhez kellene mennie, mondom ezt leendő pszichológusként.
Az ilyen típusú balesetet szenvedő emberek jellemzően önmagukat hibáztatják, és amíg a legtöbb ember néhány hónap után képes elkezdeni feldolgozni, vannak akiknél kialakul a depresszió.
Annyira sajnálom💔
Hagyj neki időt, illetve én is javaslom szakember segítségét.
#7 "és amíg a legtöbb ember néhány hónap után képes elkezdeni feldolgozni, vannak akiknél kialakul a depresszió."
Van egy megérzésem hogy még nem gyászoltál életedben úgy igazából. A depresszió egy teljesen normális szakasza a gyászfolyamatnak. Ez nem egy tüdőgyulladás amit így és úgy kezelve elmulasztunk. 7 évnyi kapcsolat és egy igen traumatikus, hirtelen bekövetkezett esemény után teljesen természetes válasz szerintem ilyen állapotban lenni.
Ha hajlandó egy keveset enni, meg kicsit mozogni, idővel ez enyhülni fog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!