Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudunk segíteni neki?

Hogyan tudunk segíteni neki?

Figyelt kérdés

22 éves fiamról lenne szó. 2 hete autóbalesetük volt, az anyósülésen ülő barátnője meghalt. 7 évig voltak együtt. Magát hibáztatja, mert ő vezetett, de a (rendőrség szerint is) a másik autós volt a hibás. A temetés óta csak fekszik a szobájában, alig eszik, nem fürdött már napok óta.

Meddig kell hagyni, és mi az a pont, amikor már ki kell mozdítani?

Hogyan tudunk segíteni neki?

2023. ápr. 16. 21:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is szakemberhez kellene fordulni majd.
2023. ápr. 17. 00:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen emberfüggő. Lehet szakember kell, lehet csak beszélgetni kell vele, de az is lehet hogy békén kell hagyni...még csak 2 hete volt.

De a beszélgetést mindenképp kezdeményezd, lássa hogy mellette vagytok.

2023. ápr. 17. 03:21
 13/19 anonim ***** válasza:
63%
10 Te se írsz hülyeséget, de a 7es se!
2023. ápr. 17. 03:23
 14/19 Kései Sirató ***** válasza:
87%

A 18 éves fiamnak a legjobb barátja halt meg úgy, hogy együtt voltak éppen akkor, amikor meghalt, bár ő szívrendellenesség miatt a fiam mégsem tudta teljesen feldolgozni a mai napig sem, pedig ez már 2 éve történt.

Pszichológushoz járt fél évig, aki viszont rengeteget segített.

Ugyanezt tudom ajánlani, keressetek egy jó pszichológust!

Ha esetleg Baján, vagy környékén laktok, akkor őt ajánlom:

[link]

2023. ápr. 17. 10:26
 15/19 NTBS ***** válasza:
83%
Szakemberhez fordulni.
2023. ápr. 17. 11:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem minden érintettnek! A gyász egy több stációból álló, hosszú folyamat, aminek a lezajlását nem lehet siettetni!

Hagyni kell, hogy a maga módján élje meg és dolgozza fel a gyászt.

Ilyenkor a kéretlen segítő szándék inkább kontraproduktív, mint segítő.

Ha már másfél-két hónap múlva sem változik semmi, akkor érdemes elgondolkodni a hogyan továbbon, de két hét az semmi. Amikor apám megözvegyült, majd 60 évesen és évek óta tudtuk, számítottunk anyánk halálára, két hétnél tovább volt ő is nagyon maga alatt, aztán ahogy telt az idő, kijött ebből. De nem szabad erőltetni.

2023. ápr. 17. 11:48
 17/19 anonim ***** válasza:
86%
az ido segit. igaz en igy nem gyaszoltam senkit meg (szerencsere). ha egy ev mulva is itt tart meg...akkor mar baj van. ennek ellenere en a ti helyetekben elmennek pszihologushoz ti hogy kezeljetek a szituaciot miben tamogassatok.
2023. ápr. 17. 11:49
 18/19 anonim ***** válasza:
88%
Temetés óta??? Az mennyi, két nap? Csak mert hatósági boncolás van, az nem egy nap, ha az megvan, a rendőrség engedélyezi a temetést.
2023. ápr. 17. 12:42
 19/19 anonim ***** válasza:
64%

Röviden és tömören: szálljatok le róla.

Amikor anya meghalt 2 hónapon! át nem igazán voltam jól. Éltem, működtem, nem akartam eret vágni magamon, de sírtam, szar volt, etc.

Gyászoltam! Normális, és ez szép lassan csillapult egy normális szintre, de előfordul, hogy még most is sírok amikor eszembe jut, ugyanis hiányzik.

Nem kell piszkálni azért, mert mondjuk a temetés óta eltelt három napban sehová nem megy.

2023. ápr. 18. 15:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!