Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy egyszerű, tehát nem...

Egy egyszerű, tehát nem büntetőügyben ha tanu vagyok kérhetem, hogy az adataim ne legyenek publikusak?

Figyelt kérdés

Tegnap a belvárosban tanuja voltam egy koccanásnak. Egy közlekedő autó nekiment egy parkoló kék Fordnak egy szűk utcában, elvitte a tükrét és meghúzta az oldalát.

Először megállt de nem szállt ki, majd tovább akart hajtani de nem tudott, mert pirosra váltott a lámpa. Odamentem hozzá, hogy ugye észrevette, hogy letartolt egy kocsit és csak félreáll, hogy tudjon hagyni egy betétlapot vagy telefonszámot. De természetesen esze ágában sem volt, még engem fenyegetett, hogy így meg úgy megver meg minek szólok bele majd nagy gázzal elhajtott mikor zöld lett.

A rendszámot felírtam és otthagytam én az összetört kocsin a telefonszámom, hogy láttam az esetet. A hölgy fel is hívott, elmondtam neki mindent.

Gondolom a rendőrségre fog menni, mert egy elég új autó volt és csúnyán le lett zúzva, ránézésre sem aprópénz a kár.

Ilyen esetben ha beidéznek tanunak akkor kérhetem, hogy a károkozó ne kapjon értesítést az én kilétemről? Mert tavaly mikor nekem volt koccanásom (összetolta a kocsisort egy hölgy aki elbambult és 4 autó összetört) és rendőrök helyszíneltek akkor az ügy lezártával minden ember összes adatát, nevét, címét megkaptam a rendőrségi iratokban. Őszintén nem szeretném, ha egy ilyen agresszív ember "rám haragudna" és esetleg rajtam akarna bosszút állni és megkapná a nevem, címem... Kérdéseket megelőzve, igen, c típusú nagydarab forma volt régi lerúgott német prémiumban.

Azt olvastam, hogy lehet ezt kérni. Ez igaz?

jún. 2. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg kérheted az adataid zártan kezelését, akkor se az elkövető, se az ügyvédje nem látja.

[link]

jún. 2. 18:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ott hibáztál, hogy szóltál neki, csak simán fel kellett volna írni a rendszámot. Amúgy korrekt voltál, hogy segítesz.
jún. 2. 20:11
 3/3 anonim ***** válasza:
#2 Nem ott "hibázott". Kérdező! Ha letarolt egy kocsit, el akart hajtani, és mikor szóltál neki MEGFENYEGETETT téged, akkor ott helyben kellett volna rendőrt hívni!
nov. 2. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!