Katonai kötelezettség külföldről? Többi lent.
Ma csak játszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha behoznák a sorkatonaságot, vagy háborúba küldenének minket. Én beszorozható korosztályban vagyok, azonban kettős állampolgár vagyok Magyarországon, és Írországban. Már több mint tíz éve élek odakint, de most egy rokonom egészségügyi állapota miatt, ideiglenesen haza kellett költöznöm. Lakcímem Corkban van, ideiglenes tartózkodási helyem Magyarországon intézés alatt.
Most, hogy múltkor Orbán megemlítette a sorkatonaságot, kíváncsi lettem, ha most azt mondanák, hogy jövő héttől irány a sereg, akkor visszamehetek-e Írországba, vagy elutasíthatom azzal, hogy ír állampolgár vagyok?
Mert a magyar állampolgárságom kötelezne a hadviselésre, de az ír nem, és szerintem jogom van visszamenni a lakcímemre szabadon.
Reméljük ez nem esik meg, de kíváncsi vagyok, hogy mi lenne.
"Az X és a Z generáció egyébként alkalmatlan erre."
A korábbiak is azok voltak, csak nekik nem volt választásuk, de senki nem csinálta szívesen
"A németek erőltetik jelenleg"
Rajtuk kívül egyelőre senki, de azt ők is igazán tudomásul vehetnék, hogy nem ők parancsolnak egész Európának és nem mindenki fog velük egyszerre lépni
"Rajtuk kívül egyelőre senki, de azt ők is igazán tudomásul vehetnék, hogy nem ők parancsolnak egész Európának és nem mindenki fog velük egyszerre lépni"
Sajnos a germán népek 60-80 évente meghülyülnek.
"Sajnos a germán népek 60-80 évente meghülyülnek."
Attól még másoknak nem kell ebben követni őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!