A fegyvertörvény úgy működne, hogy csak 18. századinál fejlettebb fegyvert tilos birtokolni?
18. századi és annál korábbi tervek alapján megcsinált muskétákat, pisztolyokat szabadna egy minimális "fegyverismereti vizsga" után tartani és használni, viszont tilos lenne közterületen elővenni őket.
Lőport és golyókat legális lenne házilag gyártani hozzájuk.
Az ágyuk, a bombák, és a kartácstűz szórására képes vastagabb csövű lőfegyverek illegálisak lennének.
Mivel az ilyen fegyverekkel nehéz lenne gyorsan ,pontosan és gyors időközönként lőni, ezért kevésbé lennének veszélyesek civil használatra, mint a modern fegyverek.
Mit szóltok hozzá?
"Te ugyan az vagy, aki még régebben a 19. szd.-i fegyvereket legalizálta volna hasonló feltételekkel?"
Nem, de az a kérdés inspirált erre.
Megtámad egy rabló az utcán... (vagy betör a házatokba)
Elővszed a pisztolyt, golyót, puskaport, tömítést, puskavesszőt, magát a fegyvert, kb egy perc amíg megtöltöd, majd leadsz egy lövést a rablóra.
Az ötlet hülyeség, teljesen értelmetlen.
Az már egy másik kérdés, hogy a most hatályban lévő törvényeket se értelmes ember találta ki.
Szerintem meg az lenne a legjobb, ha több rendőrt vennének fel, és ezáltal tennék jobbá a közbiztonságot, nem azzal, hogy barom hozzá nem értők kezébe pisztolyt adnak.
"Elővszed a pisztolyt, golyót, puskaport, tömítést, puskavesszőt, magát a fegyvert, kb egy perc amíg megtöltöd"
Mivel otthon legális lenne hozzá gyártani puskaport meg lőszert, ezért otthon kikísérleteznéd, hogy mennyi puskaportól lő a legjobban a puska, aztán annyi puskaport+1 golyót belecsavarnál egy kemény papírba, és kétszer megcsavarnád a két végét, mintha szaloncukor lenne.
Amikor lőni kell, leharapod a "szaloncukor" egyik végét, belerakod a golyót és a lőport a csőbe, a papírtasak megmaradt része meg jó lesz tömítésnek
Kérdező, akkor is: 1. Ezek a fegyverek elég nagydarabok, így nem olyan könnyű előrántani. 2. még így se olyan egyszerű megtölteni őket. lehet, hogy csak öt mp, de azalatt is simán leütnek/ lefegyvereznek.
Szerintem ki kellene fejleszteni egy izárólag önvédelmi célokra használható fegyvert, és azt megengedni.
Én a fegyverliberalizáció pártján vagyok.
Mo-on valahogy a lőfegyver egyfajta mumus kategóriába került, vélhetően a mindenkori hatalom rettegése miatt.
Vegyük már észre, hogy gyilkos fegyver nincs, csak gyilkos ember, aki ha ölni akar megkeresi a módját minden tiltás mellett.
Ahol most vagy, nézz szét, hányféle eszközzel tudnál megölni valakit, ha akarnál?
Hány bűncselekményt követnek el évente fegyverrel, hányat személygépkocsival? Ticcsuk be?
Tovább megyek. Hány bcs.-t követnek el engedélyezett fegyverrel. Évi 1-2-t.
Okosok mondják, hogy az állampolgárnál lévő legális fegyvernek nem lenne visszatartó ereje. Nem hát, mint a halálbüntetésnek.
A fegyvert ugyanolyan eszköznek kellene tekinteni, (lőfegyverről beszélek), mint az erősáramot, a gyomirtót, a konyhakést,stb. Kb azonosan veszélyesek.
Következőkben látnám a megoldást:
Különválasztva a tartást, és a viselést, a viselési (közterületen, rejtve) maradjon továbbra is kemény feltételekhez kötött, vagyis bizonyítsa a kérelmező, hogy testi épsége megóvásaa érdekében szükséges. De legyen meg rá a lehetőség.
Folyt.
A tartás, (portán belül), legyen szigorú ( a szigorú nem szinonimája a méregdrágának), elméleti, gyakorlati, fizikális, mentális vizsga, ill. a fegyvertartó X évente adjon számot lőkészségéről, a biztonságos fegyverkezelésről.
Fegyvertípusban a forgótárast engedélyezném, egyszerűbb, kisebb a véletlen lövés lehetősége. félautomaták
Szarakodik ez a dög.
A félautomaták (öntöltő, szekrénytáras, ahogy tetszik),magasabb felkészültséget igényelnek a készségszintű használathoz.(ld Jimmy halála)
Kaliberben teljesen elegendő lenne a .22-es, (5.6mm), miután önvédelemről beszélünk, így a lőtáv 5-6 m -en belüli, nem szakítja ki a delikvens karját vállból,(szemben a .38-as vagy .45-ösökkel, viszont stoppolja a támadást, ill adott esetben halálos lövésre is képes.
Miután az én házam az én váram, ne kelljen mérlegelni az arányosságot a behatolóval szemben, adott esetben alfelem egyirányú forgalmának veszélyeztetése nélkül használhassam. Végezetül álljon minden fegyvertartó előtt:
A fegyvertől ne félj, ismerd meg, akkor barátod lesz, de soha ne "tegezd le", mert bocsánatkérésre nincs lehetőséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!