Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A fegyvertörvény úgy működne,...

A fegyvertörvény úgy működne, hogy csak 18. századinál fejlettebb fegyvert tilos birtokolni?

Figyelt kérdés

18. századi és annál korábbi tervek alapján megcsinált muskétákat, pisztolyokat szabadna egy minimális "fegyverismereti vizsga" után tartani és használni, viszont tilos lenne közterületen elővenni őket.

Lőport és golyókat legális lenne házilag gyártani hozzájuk.

Az ágyuk, a bombák, és a kartácstűz szórására képes vastagabb csövű lőfegyverek illegálisak lennének.

Mivel az ilyen fegyverekkel nehéz lenne gyorsan ,pontosan és gyors időközönként lőni, ezért kevésbé lennének veszélyesek civil használatra, mint a modern fegyverek.

Mit szóltok hozzá?

2010. okt. 27. 20:46
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Szerintem be lehetne vezetni a rendes fegyvertartást, nem ilyen muzeális darabokra vonatkozóan. Ennyi erővel ticcsuk be a kést, bézbóz ütőt stb.
2010. okt. 27. 20:49
 2/28 anonim ***** válasza:

Az szerintem teljesen lényegtelen, hogy 18. század előtti, vagy utáni.

Amellett pedig ha nem lehet elővenni közterületen, akkor mi értelme van?

A fegyverviselésnek pont az önvédelem a lényege.

Akkor ha már előveszed, hogy megvédd magad, akkor meg téged büntessenek meg?

2010. okt. 27. 20:51
 3/28 anonim ***** válasza:

persze, engedjük csak a fegyvert!

Tudjon már MINDEN akaratgyenge és fizikailag béna ember is egészséges társát megölni!!!!!

eszetlenek.

2010. okt. 27. 20:52
 4/28 anonim ***** válasza:
Ez nem túl jó ötlet. Szerintem Magyarországon is lehetne egy normálisabb fegyvertörvény, mint az európai országok többségében. A jelenlegi törvény egy rossz vicc.
2010. okt. 27. 20:56
 5/28 anonim ***** válasza:

Meglehetősen sok nyugati országban engedélyezett, svájc, sőt, amerika elég sok államában is. Tegyük hozzá, az utcai rablás meglehetősen visszaesik, ha azzal a tudattal próbálsz rabolni, hogy körötted mindenkinél lőfegyver van.

A másik oldal: látjuk, mi történik, ha elborult elméjű emberek kezébe fegyver kerül.

A kettő közötti oldal: Mint látjuk, elborult elméjű emberek akkor is szereznek fegyvert, viszont önvédelemre lehetetlen beszerezni...

Szóval, szerintem egy alapos (baromi nehezen elsumákolható) vizsga, illetve mentális ellenőrzés (valami hasonló, mint a katonai alkalmassági) után lehessen kisebb kaliberű (9mm vagy hasonló) fegyverhez jutni. Sajnos az az igazság, hogy aki fegyvert akar szerezni, az hozzá fog jutni. Viszont aki legálisan akar fegyvert szerezni, az az életben nem tud szerezni (vagy csak nagyon nehezen). És ez így nonszensz. Aki rabolni akar, vagy engem megtámadni, az hozzájut fegyverhez (neki oly mindegy, mit szól rá a rendőr) én meg nem tudom megvédeni magam (mert nekem közel sem mindegy, mit szól a rendőr.)

2010. okt. 27. 20:57
 6/28 anonim ***** válasza:

ti mekkora bolondok vagytok!

a maffia jár a legjobban, akárkit könnyen kiiktatnak, és még a kezüket sem mocskolják be, mert könnyebben szereznek fegyvereket!

az egy dolog, hogy mindenkinél fegyver van, de akkor semmivel sem lennénk különbek az araboknál, akik egymást intézik el. Arról nem is szólva, mindig az ártatlanok járnak a legrosszabbul.

2010. okt. 27. 21:01
 7/28 anonim ***** válasza:

A fegyverrel való rendelkezés ÖNKÉNY!

a fegyver használata önkényes élet kioltásához mégnagyobb BŰN!

Ne ítélkezzenek az emberek önkényesen embertársuk sorsáról, tisztes bírósági tárgyalás illet meg minden állampolgárt!

2010. okt. 27. 21:03
 8/28 anonim ***** válasza:

"ti mekkora bolondok vagytok!

a maffia jár a legjobban, akárkit könnyen kiiktatnak, és még a kezüket sem mocskolják be, mert könnyebben szereznek fegyvereket!

az egy dolog, hogy mindenkinél fegyver van, de akkor semmivel sem lennénk különbek az araboknál, akik egymást intézik el. Arról nem is szólva, mindig az ártatlanok járnak a legrosszabbul."

Na persze, a maffia biztosan legálisan tartott, nyilvántartásba vett fegyvereket használna a már rég meglévő illegális fegyverek helyett. Ez úgy baromság, ahogy van.

Olyat se mondott senki, hogy mindenkinek fegyvere lehessen, alkalmassági vizsgálatokkal ki lehet szűrni azokat, akik nem alkalmasak a fegyvertartásra.

2010. okt. 27. 21:06
 9/28 anonim ***** válasza:

" ma 20:52"

Eszedbe jutott a gyerekkorod?

Amúgy itt is kiderült, hogy Magyarország a 10 millió szakértő országa.

2010. okt. 27. 21:08
 10/28 anonim ***** válasza:

Te ugyan az vagy, aki még régebben a 19. szd.-i fegyvereket legalizálta volna hasonló feltételekkel?

Ez még hülyébb ötlet, mivel ezek önvédelemre is csak nagyon korlátozott mértékben alkalmasak. Egy lövés után már csak ütőfegyvernek jók. Vagy úgy gondoltad, hogy egy muskétát utána lándzsának is használhatsz a bajonettjével? Nem volna praktikus viselet. Ilyen alapon inkább engedélyezzék például a viperát (teleszkópos bot), de az sem az igazi.

Szerintem a legjobb az volna, ha a kis kaliberű revolver rendszerű pisztolyokat tennék könnyen elérhetővé. Ezeknek elég nagy a tárkapacitásuk, hogy megvédhesd magad vele, de lassú újratölteni.

2010. okt. 27. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!