Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi éri meg jobban? Ügyvédet...

Mi éri meg jobban? Ügyvédet fogadni és pereskedni vagy a lelki békém?

Figyelt kérdés

10 hónapos volt a fiam, mikor eljöttünk az apjától, megvolt rá az okom és előzménye...

56 ezer tartásdíjat kértem.

Illetve nekem katás gyed-em van, ami 31 napos hónapban is csak 57 ezer forint. Csp. Van egy nagyfiam, 56 tartásdíjat fizet az apja. Megkövezést nem kérek, én eléggé elszart életűnek tartom magam már pusztán amiatt, hogy 2 apától van 2 gyerekem, légyszi ne erről szóljon a topic... tudom a tévesztéseimet, depis is vagyok amiatt, ahol tartok.

Bölcsi nincs nyár végéig, annyit tudtak mondani 2 hónappal ezelőtt, hogy áprilisban van beíratkozás... nincs most hely.

Próbálok itthon baba mellett vállalkozást beíndítani (kézimunka), de ez így baromi nehéz!

Nem követeltem, viszont megemlítettem összeg nélkül az esetleges házastársi tartást 2 éves koráig (nem voltunk házasok, de akkor is ez a neve).

Erre ő így nyit, hogy tartásdíjnak 25 ezret fizet.

Felfogadott egy ügyvédet, az emiatt keletkező 250 ezres költségét fizessem (nekem ő azt hazudta, nem lesz ügyvédje, én meg jóhiszeműen el is hittem, igy nekem nincs).

Illetve hazudozik, pl. egy sokszázezret kereső vallalkozó és beadta, hogy havi átlag 160-at keres valamiféle megromlott egészségi állapota miatt...

Továbbá én nem meséltem, pedig lett volna bőven mit, ő viszont elkezdett hazudozni az ellenkérelmében és még azt is állítja, hogy meglepetésszerűen csak úgy otthagytam és utólag szóltam róla, hogy elmentünk... meg beállít engem főgonosznak.

Beszéltem ügyvéddel, perenként plusz 50-nel minimum nő a költség és még az is vesztésnek számít, ha mondjuk nem 25-öt, hanem valamivel többet ítélnek meg... és ha én fogadok ügyvédet, az én számlálóm is indul, csakhogy nekem nincs letagadott sokszázezres bevételem.

Megmondom őszintén, legszívesebben hagynám a fenébe, elegem van a szenvedésből, legszívesebben azt mondanám, ok, nyertél, legyen 25 ezer és legyél boldog. Most szeretnék vele a per előtt megegyezni, mert csak így kerülhetem el, hogy beleverjen engem egy többszázezres kiadásba, de most azt játssza, hogy nem veszi fel a telefont, ha mégis, kinyom, amint ezt szóba hozom.

Szóval valszeg kénytelen leszek a megállapodásra 50 ezret ügyvédnek fizetni.

Belemehetnék hosszú pereskedésbe, csak úgy nőne a számláló, gondolkodtam, mi éri meg jobban... néha megingok, de én ettől az embertől ezek után végképp csak minél távolabb akarom tudni magunkat, majd megélünk, ellátom a gyerekét valahogy a nagy 25 ezrének hála...

márc. 3. 06:01
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
Nekem is úgy jött le, hogy az 56-on felül kapja a 25-öt. Így már teljesen más a szituáció.
márc. 3. 21:44
 32/39 A kérdező kommentje:

Voltam ma egy másik ügyvédnél. Átolvasott mindent.

Azt mondta, hogy így van, pervesztes fizet.

Hosszabb csatára kellene készülni és sajnos az ő hamis bevételi igazolása (mivel szimplán nem számlazott) adu ász, így kevés eséllyel nyerhetnék. csak azért mondta el, mert apámmal jóban van és nem is nekem mondta el, hanem utólag neki. Még így is elvállalta volna az ügyemet, megvan a veleményem erről a szakmáról

márc. 4. 13:23
 33/39 anonim ***** válasza:
75%
De könyörgöm, egy gyermektartasdij perben a kötelezett lesz a pervesztes, tehát nálatok az exed.
márc. 4. 13:30
 34/39 anonim ***** válasza:
Elég hülye ügyvéd volt.
márc. 4. 18:52
 35/39 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy másikat mert az egy holdkóros lehetett
márc. 4. 19:01
 36/39 A kérdező kommentje:

Ez màr a harmadik, akit kérdeztem. Higgyétek el, én is totális sokkot kaptam, mikor olvastam, aznap nem is tudtam gondolkodni...

Én fogok mondani 3 mondatot őszintén a bírónak arról, mennyire méltánytalannak tartom ezt, meg hogy mit gondolok erről az egészről így ebben a formában és utána rájuk bízom, hogy hozzák meg a döntést!

márc. 4. 21:08
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
50-et minimálbérből is megítélnek. Ennyit igényeljen, és legyen ügyvéded. Ne aggódj azon, hogy 25-öt ítélnek meg, mert az esélytelen. Nem az apa fizetőképességét nézik, hanem a gyerek szükségleteit. A szülő a saját eltartása rovására is köteles gondoskodni a kiskorú gyermekéről. Annál is nagyobb az esélyed, hogy nincs más kiskorú gyermeke neki. Neked meg van. És nemcsak a bevallott jövedelmet nézik, hanem az életmódot is. Ha belengeted a bíróságon, hogy lehet, hogy 160 a havi jövedelme, de teslával jár, villában lakik, utazgat, akkor vizsgálatot rendelnek el. És ha megpróbálja rejtegetni, amije van, az bűncselekmény. Nem mellesleg a nav-nál is fel lehet nyomni, őket is lehet, érdekelné a dolog.
márc. 5. 07:59
 38/39 A kérdező kommentje:

Kicsit jobban körüljártam a ki mit fizet és hogyanok kérdését.

A vége az egésznek, eddig legalábbis, hogy nem kell előre se megegyezni, elég ha ott a bíróságon a bíró segítségével meg tudjuk beszélni és az már megegyezésnek számít, ami az illetéket 10%-ra csökkentheti.

Ezért aztán igazán nem kellett volna ügyvéd... a 250 ezres díjáról meg azt tudtam meg a bíróságról, egyáltalán nincs elkönyvelve, ki fizeti és az sem, ki nyer, csak mert neki van ügyvédje. Elmondhatom, hogy most már sokkal nyugodtabb vagyok.

márc. 7. 10:58
 39/39 A kérdező kommentje:
Nem bántam meg, odamentem így, közöltük, megegyezünk, ami úgy nézett ki, hogy a sok túlzó kérésére a bíró mondta, hogy nem javasolja a gyerek érdekében és az ügyvédje meg se mukkant.... A keresetére nagyot nézett... nem hitte el, de így nem mondta ki. Lehetett volna 40 simán a tartásdíj, de úgy voltam vele, hogy én megígértem, hogy elfogadom a 25-öt és nem vagyok hazug... az ügyvédje 30-at ajánlott. Elfogadtam pár év és egy normális összeg lesz, mert inflációval növekszik évente, ezt is a bíró javasolta.
márc. 13. 07:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!