Mi éri meg jobban? Ügyvédet fogadni és pereskedni vagy a lelki békém?
10 hónapos volt a fiam, mikor eljöttünk az apjától, megvolt rá az okom és előzménye...
56 ezer tartásdíjat kértem.
Illetve nekem katás gyed-em van, ami 31 napos hónapban is csak 57 ezer forint. Csp. Van egy nagyfiam, 56 tartásdíjat fizet az apja. Megkövezést nem kérek, én eléggé elszart életűnek tartom magam már pusztán amiatt, hogy 2 apától van 2 gyerekem, légyszi ne erről szóljon a topic... tudom a tévesztéseimet, depis is vagyok amiatt, ahol tartok.
Bölcsi nincs nyár végéig, annyit tudtak mondani 2 hónappal ezelőtt, hogy áprilisban van beíratkozás... nincs most hely.
Próbálok itthon baba mellett vállalkozást beíndítani (kézimunka), de ez így baromi nehéz!
Nem követeltem, viszont megemlítettem összeg nélkül az esetleges házastársi tartást 2 éves koráig (nem voltunk házasok, de akkor is ez a neve).
Erre ő így nyit, hogy tartásdíjnak 25 ezret fizet.
Felfogadott egy ügyvédet, az emiatt keletkező 250 ezres költségét fizessem (nekem ő azt hazudta, nem lesz ügyvédje, én meg jóhiszeműen el is hittem, igy nekem nincs).
Illetve hazudozik, pl. egy sokszázezret kereső vallalkozó és beadta, hogy havi átlag 160-at keres valamiféle megromlott egészségi állapota miatt...
Továbbá én nem meséltem, pedig lett volna bőven mit, ő viszont elkezdett hazudozni az ellenkérelmében és még azt is állítja, hogy meglepetésszerűen csak úgy otthagytam és utólag szóltam róla, hogy elmentünk... meg beállít engem főgonosznak.
Beszéltem ügyvéddel, perenként plusz 50-nel minimum nő a költség és még az is vesztésnek számít, ha mondjuk nem 25-öt, hanem valamivel többet ítélnek meg... és ha én fogadok ügyvédet, az én számlálóm is indul, csakhogy nekem nincs letagadott sokszázezres bevételem.
Megmondom őszintén, legszívesebben hagynám a fenébe, elegem van a szenvedésből, legszívesebben azt mondanám, ok, nyertél, legyen 25 ezer és legyél boldog. Most szeretnék vele a per előtt megegyezni, mert csak így kerülhetem el, hogy beleverjen engem egy többszázezres kiadásba, de most azt játssza, hogy nem veszi fel a telefont, ha mégis, kinyom, amint ezt szóba hozom.
Szóval valszeg kénytelen leszek a megállapodásra 50 ezret ügyvédnek fizetni.
Belemehetnék hosszú pereskedésbe, csak úgy nőne a számláló, gondolkodtam, mi éri meg jobban... néha megingok, de én ettől az embertől ezek után végképp csak minél távolabb akarom tudni magunkat, majd megélünk, ellátom a gyerekét valahogy a nagy 25 ezrének hála...
Ha ennyire hülyeség lenne ez a dolog, akkor miért gondolod, hogy ez bőszítette fel? Elég lett volna legyintenie.
A többire már nem reagálok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!