Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi éri meg jobban? Ügyvédet...

Mi éri meg jobban? Ügyvédet fogadni és pereskedni vagy a lelki békém?

Figyelt kérdés

10 hónapos volt a fiam, mikor eljöttünk az apjától, megvolt rá az okom és előzménye...

56 ezer tartásdíjat kértem.

Illetve nekem katás gyed-em van, ami 31 napos hónapban is csak 57 ezer forint. Csp. Van egy nagyfiam, 56 tartásdíjat fizet az apja. Megkövezést nem kérek, én eléggé elszart életűnek tartom magam már pusztán amiatt, hogy 2 apától van 2 gyerekem, légyszi ne erről szóljon a topic... tudom a tévesztéseimet, depis is vagyok amiatt, ahol tartok.

Bölcsi nincs nyár végéig, annyit tudtak mondani 2 hónappal ezelőtt, hogy áprilisban van beíratkozás... nincs most hely.

Próbálok itthon baba mellett vállalkozást beíndítani (kézimunka), de ez így baromi nehéz!

Nem követeltem, viszont megemlítettem összeg nélkül az esetleges házastársi tartást 2 éves koráig (nem voltunk házasok, de akkor is ez a neve).

Erre ő így nyit, hogy tartásdíjnak 25 ezret fizet.

Felfogadott egy ügyvédet, az emiatt keletkező 250 ezres költségét fizessem (nekem ő azt hazudta, nem lesz ügyvédje, én meg jóhiszeműen el is hittem, igy nekem nincs).

Illetve hazudozik, pl. egy sokszázezret kereső vallalkozó és beadta, hogy havi átlag 160-at keres valamiféle megromlott egészségi állapota miatt...

Továbbá én nem meséltem, pedig lett volna bőven mit, ő viszont elkezdett hazudozni az ellenkérelmében és még azt is állítja, hogy meglepetésszerűen csak úgy otthagytam és utólag szóltam róla, hogy elmentünk... meg beállít engem főgonosznak.

Beszéltem ügyvéddel, perenként plusz 50-nel minimum nő a költség és még az is vesztésnek számít, ha mondjuk nem 25-öt, hanem valamivel többet ítélnek meg... és ha én fogadok ügyvédet, az én számlálóm is indul, csakhogy nekem nincs letagadott sokszázezres bevételem.

Megmondom őszintén, legszívesebben hagynám a fenébe, elegem van a szenvedésből, legszívesebben azt mondanám, ok, nyertél, legyen 25 ezer és legyél boldog. Most szeretnék vele a per előtt megegyezni, mert csak így kerülhetem el, hogy beleverjen engem egy többszázezres kiadásba, de most azt játssza, hogy nem veszi fel a telefont, ha mégis, kinyom, amint ezt szóba hozom.

Szóval valszeg kénytelen leszek a megállapodásra 50 ezret ügyvédnek fizetni.

Belemehetnék hosszú pereskedésbe, csak úgy nőne a számláló, gondolkodtam, mi éri meg jobban... néha megingok, de én ettől az embertől ezek után végképp csak minél távolabb akarom tudni magunkat, majd megélünk, ellátom a gyerekét valahogy a nagy 25 ezrének hála...

2024. márc. 3. 06:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
58%

Látszik megint az oldal színvonala...

Infok hiányában a kérdező pofátlan élősködő, aki a semmire szült.

Miután leírja, nem így volt, rögtön hülye, megérdemli.

Most meg már biztos extra igényei vannak, azért nem elég a pénz...

😑😑😑😑😑

2024. márc. 3. 09:54
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Más jellegű elhúzódó peres ügyem kapcsán azt tanácsolom,hogy ne pereskedj.10 év ment rá az életemből.
2024. márc. 3. 09:56
 23/39 anonim ***** válasza:
Ha hajlandó a 25ezret pluszban kifizetni, fogadd el, nem hiszem, hogy többet ítélnének meg, Ha egyáltalán megítélnének valamennyit. De ha pereskedéssel nagy nehezen ki csikarsz 30 v 35 ezret, azzal sem vagy beljebb, mert azért ez nem örök életedre szól, még két év max, tehát kB évi 120 ezerrel lennél beljebb, de ennek a sokszorosát fogod ügyvédre fizetni, tehát mínuszban leszel. Ha elfogadod a tartásdíjat plusz mondjuk 2 évig a 25 ezret, akkor máris jól jártál. Ennél csak rosszabbul jöhetsz ki idegileg és anyagilag is.
2024. márc. 3. 10:00
 24/39 A kérdező kommentje:
Összesen 25 .. . Gyerektartás címén
2024. márc. 3. 10:13
 25/39 anonim ***** válasza:
Valóban, a pervesztes fizet. De mivel te adod be a tartasdij kérelmet, azt pedig megitelik, te leszel a nyertes fél. Összegtől fuggeltenul. Amúgy meg a perkoltseget kell fizetni, apuka ugyvedjet nem.
2024. márc. 3. 10:19
 26/39 A kérdező kommentje:

Gondolod, megítélik az 56-ot?

Nekem első gondolatom az, ha neki van ügyvédje és nekem nincs, csak veszíthetek.

Az ellenkérelemben az van, hogy kéri az ügyvédi díjának (200+50, plusz 50 tárgyalásonként) megtérítését, megkérdeztem egy ügyvédet és azt mondta, ez így van.

2024. márc. 3. 10:30
 27/39 anonim ***** válasza:
Vagy fogadj ügyvédet,vagy hagyd a fenébe. De azt tudd, ha nyersz, akkor az ilyen típusú szemét életcéljának fogja tekinteni,hogy megkeserítse az életedet. A gyereket ellened uszítja az a minimum.
2024. márc. 3. 10:35
 28/39 anonim ***** válasza:
Megkerdeznem, hogy ha havi 160e q keresete, abból hogy sikerült kigazdalkodni 200-at ugyvedrw?
2024. márc. 3. 10:39
 29/39 anonim ***** válasza:

Szerintem 25 ezernél többet kell hogy fizessen.

[link]

2024. márc. 3. 10:43
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Az összesen 25 gyerektartás címén gáz. Én azt hittem, az 56-on felül akarod igényelni pluszban. 50-et megítélnek 160ezerből is, az teljesen reális. Indíts így nála, hogy gyerektartás címén 50, minden évben a hivatalos inflációval emelve. Mondd meg azt is, hogy ez a vége, különben te is ügyvédet fogadsz, pereskedhettek, de te is beadod az igényt a perköltséget. Ha normális az ügyvédje, belemennek, különben ő veszít garantáltan.
2024. márc. 3. 14:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!