Tévesen kifizetett munkabért visszakérheti a munkáltató?
Nem ismerem a jogi oldalát a dolognak, de valószínűsítem, hogy vissza kell fizetned.
...viszont, ha szeretnél továbbra is a cégnél dolgozni, akkor morálisan is azt mondom, hogy vissza kellene fizetni, máskülönben nem hinném, hogy megbízható munkavállaló lennél a cég szemében ezek után.
Azt véleményem szerint kérheted tőlük, hogy írjanak egy papírt neked arról, hogy hiba történt, és miként tudod ezt feléjük rendezni - pl. milyen bankszámla számra, milyen közleménnyel utald vissza az összeget.
Én nem "szórakoznék" a céggel, de legyen pontosan meghatározva, hogy mi az ügyintézés menete (esetleg lehetőségei), legalább egy céges e-mailben.
Nem hiszem, hogy tudsz mást tenni mint visszafizetni...
Esetleg azzal kapcsolatban próbálnék meg egyezkedni, hogy a visszautalás miatt keletkező banki költségedet térítsék meg, tehát ne érintsen téged hátrányosan a dolog.
Ne várd meg, amíg jogi útra terelődik az ügy, esetleg bankkal egyezkednek (nem tudom, milyen lehetőség van erre). Főleg ne, ha akarsz még ott dolgozni egyáltalán.
Nem hiszem, hogy hosszútávon jogilag megtarthatnád a pénzt, ne jó ebbe belemenni szerintem...
Alapból csak 60 napon belül követelhető vissza a téves kifizetés.
Viszont ha a munkavállalónak fel kellett ismernie, hogy túl sokat kapott, akkor ezzel megdől a jóhiszeműség vélelme, és akkor 3 év a visszakövetelés határideje.
És több millió túlfizetést neked azért valószínűleg fel kellett ismerni. (Hacsak nem te vagy Mészáros Lőrinc, aki észre se veszi, ha félmilliárddal többet utalt neki az állam.)
Természetesen jogod van kérni papír alapon, hogy mennyit és milyen okból kell fizetned. De ha úgyis tudod, akkor ennek nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!