Végrehajtási díjat ebben az esetben kinek kell fizetni?
Üdv
Volt egy xxx ezer Ft tartozásom, gyerektartas amit a bíróság felosztott havi xxFt plusz az X összeg amit megállapitott.Rendszeresen utáltam,az X összeget mellé a xxzer Ft törlesztését a 10.000 Ft
A felperes mégis úgy döntött,hogy végrehajtast a xxx ftra....kaptam is a levelet ,hogy xx összeggel tartozom.. majdnem a duplája .én arra gondoltam,hogy ilyen sok a vh munkadíja,ezért ennyi amennyi.így ki is fizettem 4reszletben ezt az osszeget,közben utaltam minden hónapban a megállapított gyt összeget.Most pár hete kaptam egy újabb levelet a vh tol ,hogy újabb több xxx összeg tartozásról....Kiderült,hogy a vh kérő nem jelentette le ,sem azt ,hogy fizetem rendszeresen a gyt,és előzőleg is több hónapot kifizettem pluszba.Most megis úgy H igazolni tudom,hogy rendszeresen küldtem a havi gyt összeget,velem akarja a vh kérő a vh munkadíjat kifizettetni..Én egyszer kifizettem,a meglévő tartozást munkadijjal együtt,és mint kiderült sokkal többet mint kellett volna,és azon felül is utáltam ,és mégis amiért a felperes nem jelentette le ,hogy kapja a gyt minden hónapban,a felesleges 1'5evi munkadíjat velem akarják megfizettetni ... Érdemes ezzel bírósághoz fordulni? És a túl fizetest is kérni? köszönöm

Én a végrehajtóhoz mennék be a kifizetett összeg igazolásával - az mondjuk nála is nyilván van biztos tartva, de az egyszerűség kedvéért.
Illetve vinném az utalásokról a bizonylatot a további, átutalt gyerektartásokról, hogy bizonyítani tudd, hogy fizetted utána már rendesen.
Végrehajtónál kezdj!

A végrehajtás költségét mindig az adós fizeti. Ez alap.
Az más lapra tartozik, hogy jogos az összeg nagysága vagy sem.
Mindenféleképpen a végrehajtónál kezdj és egyeztessétek a befizetéseket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!