Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vonhat-e ebben az esetben a...

Vonhat-e ebben az esetben a végrehajtó még többet?

Figyelt kérdés
Parkolási bírságaim vannak végrehajtónál. Tavaly megállapodtunk áprilisban,decemberig fizettem,havi 35 ezrével. De januárban már nem tudtam fizetni sajnos. Múlt hónapban a munkáltatóm szólt hogy havi ~28 ezrével fizetnem kellene,mert megjelent a végrehajtó(550ezer a tartozás a múlthavi adatok szerint). 4 órában vagyok bejelentve. Fizetve van. Ez eddig oké. Ámde június 1-től szeretnék mellékállásban Wolt-ozni, KATA-s egyéni vállalkozóként,persze a havi 50ezres költséggel,mivel a 4 órás bejelentéssel nem tudok másképp. Rendben is van. A kérdésem, hogy a Wolt-nál szerzett, bankszámlára érkező fizetésemhez hozzá nyúlhat ebben az esetben a végrehajtó? Elviheti a nyugdíj minimumon felüli összeget,vagy így hogy fizetve van,nem?

2021. máj. 28. 20:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Teljes összeget inkasszálhatja
2021. máj. 28. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Remélem inkasszálja is
2021. máj. 29. 07:19
 3/3 anonim válasza:

Attól függ, mit takar az, hogy "Fizetve van".

Ha a fizetésedből vonják az összeget, akkor azt nem te fizeted, hanem végrehajtási eljárás van folyamatban ellened, amit a végrehajtó kiterjeszthet a levonáson túl más elérhető vagyonodra is. Például az említett mellékálláshoz használt számládra, amire bizony mehet az inkasszó.

Ha viszont megegyezés született közted és a végrehajtó, vagy közted és a végrehajtást kérő között részletfizetésre, és ennek a részleteit rendesen fizeted, ez esetben a végrehajtási eljárás szünetel, ilyenkor a végrehajtó nem csinál semmit. Ha viszont megint megcsúszol a részletfizetéssel, a végrehajtás újraindul, és ez esetben szintén megtalálhatja a vállalkozói számládat, amire inkasszót tehet.

2021. júl. 8. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!