Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni?

Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most nem azt szeretném kapni, hogy igen hibáztál meg, hogy gondolkodni kellett volna mert ezt én is tudom... 2012-ben megismerkedtem egy nővel, ekkor voltam 16 éves, ő pedig 25. Szexuális kapcsolat 2012 nyarán történt elsőnek, igazából ritkán találkoztunk mert én fiatal voltam szüleim nem is nagyon engedték... Aztán többszörösen megcsalt szetmentünk 2014 február környékén., majd 2016-ban jön egy levél, hogy született 2 gyereke, és hogy tőlem van fizessék 30 ezer forintot (kozepiskolába jártam) majd megtagadtam, hogy a gyerekek nem tőlem vannak, apasági teszt volt (nyálminta) ami olyan eredménnyel zárult, hogy elvileg én vagyok az apuka.. (mondjuk nem bízom ebben, mert akivel akkoriban együtt volt tehetős ember volt) és mikor szetmentek mondott is olyat, hogy ismeretség gyanánt lett meghamisítva.. aztán megállapítottak egy összeget amit idáig nem fizettem hiszen akkoriban nem volt miből, meg le sem érettségiztem. Közben a csaj megházasodott, albérletböl albérletbe jártak, szetmentek a férjével és még el sem váltak a social media alapján 3 kapcsolata is volt ahol ő huh de szerelmes stb. (Képek lementve). Azt nem vizsgálják a bíróságon, hogy 2012-ben 16 éves voltam és neki 25 évesen kellett volna meggondolnia, hogy egy iskolába járó gyerekkel odafigyel és nem vállal gyereket? Jó nem 16 éves voltam mikor megszülettek, hanem 18 de 17 évesen is össze jöhetett volna ezek szerint akkor nem rajta mult, illetve neki kellett volna 25-26 évesen eszének lenni, hogy olyan gyerekkel jobban védekezik aki még saját maga is gyerektartásra jogosult és még gyerek... (Nagyszüleim neveltek) és most jött a levél ismét hogy 90.000 forintot követel...

Azt nem nézik a bíróság gyámhatóság, hogy azóta rengeteg 8-10 párkapcsolata volt, volt egy házassága ahol elvált, és még a válás alatt legalább 3 kapcsolata volt, hogy ez a gyerekek szempontjából lelkileg mennyire megterhelő? Tehát nem gondolkozott és nem volt tudatában 25-26 évesen hogy egy 16-17-18 éves "gyerek"-től teherbe akar esni aki még gyerektartásra jogosult, de nem gondolkozik 37-38 évesen sem, hogy még el sem vál és már 3 futó kapcsolata van a férje mellett úgy, hogy közben albérletböl albérletbe járnak...17 évesen simán lehettem és voltam is egy 25 éves nő befolyása alatt, az más kérdés hogy 18 lettem mire megszülettek... És még én fizessék amikor gyerekek másfél éves korukig nem is tudtam, hogy léteznek... Persze akkor is csak azért mert gondolom pénzre volt szüksége... Semmi nincs ami engem védene ez ügyben? Mert más az amikor valaki házasságban elvál és van gyerek, és szerintem teljesen más ez...gyerekek lelki világa, hogy mindig más férfival el együtt?

2024. jan. 22. 20:04
 61/95 anonim ***** válasza:
95%
Egy kérdésre válaszolj, őszintén. Ikrek... Hogy a viharba lenne már csak az egyik a tiéd???
2024. jan. 22. 22:00
 62/95 anonim válasza:
100%
Kérdező, tévedsz, nem 8 évig fizeted. Ha nappali tagozaton továbbtanul a gyerek, akkor 25 éves koráig fizetsz.
2024. jan. 22. 22:08
 63/95 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik segíteni próbáltak, el fogok menni egy ügyvédhez, kiveszem a kérdést a figyeltek kozul, mert sajnos nagyon sok a rosszindulatú ember aki általában azt hibáztatja aki kiírást ír. Örülök ha ti patyolat tiszták vagytok, milliós bérrel álom férj feleséggel, saját házzal gyerekkel és teljes egészséges élettel. És természetesen hibátlanok! Én akkor is azt mondom, akiket ily módon vernek át az gec* dolog, meg ha annyira az apa gyerek kapcsolat érdekli a drága anyukát akkor gondolom korrekt durván 3 év után szólni hogy hé gyereked van. Lehet hogy a törvény ez ellen nem lép fel, de azért ne legyünk áll szentek ez ugyben. Ő vállalta, vert át valakit, meg csak esélyét sem adta meg a másik félnek hogy születéstől tudomása legyen róla és talán érzelem alakuljon ki, az a nő nem érdemel gyereket, és egyből elvenném tőle, vagy a másik félnek ítélnem vagy csaladsegitohoz ítélnem. És nem nem azért mert rosszindulatú vagyok, de ilyen nőnek se pénz se gyerekek nem valók és nem jarnak. Persze minden ilyen esetben is a posztoló a hibás meg a sza* ember és szar apuka, amikor semmit nem tudtok az életemröl, azt sem hogy milyen jó cselekedeteket teszem, de ez ami itt lement az nonszensz.
2024. jan. 22. 22:08
 64/95 A kérdező kommentje:

62-es igen, csak 18 éves kora után már nem gyerektartást, hanem másnak hívják, és alacsonyabb berezessel jár. Nem beszélve arról, hogy akkora már szeretnénk mi is 2 gyereket, akik bőven kiskorúak lesznek és szerintem az ő létfontosságuk fontosabb lesz azon a ponton. De ilyen anyuka mellett örülhetnek ha középiskolát elvégzik nem, hogy még 25 éves korukig tanuljanak. Nem ezt a példát látják, szerintem ahogy kicsit nagyobbak lesznek 15-16 löki is őket nyári munkára illetve 18 évesen dolgozni. Ismerem.

Köszönöm mégegyszer azoknak akik segíteni próbáltak, bocsánat a néha túl őszinte mondatoktol, de nyilván azért egy apának is több jogának kellene lennie, mert ha anyuka el akarja vetetni akkor elfogja vetetni, apuka nem szólhat bele, se így se fordítva. Mindenben az anyuka dönt, persze ha még elveteti jaj szegény anyuka muszáj volt az anyagi helyzet miatt, nem tudott volna megadni neki mindent. Valahogy mindig a férfi a hibás, egyik kommentelő jól mondta.

2024. jan. 22. 22:13
 65/95 anonim válasza:
100%
Írod a sok semmit, de azon ügyesen átsiklasz, hogy hogyan lehetne iker gyerekeknél, hogy csak az egyik a tiéd? Erre válaszolj, ne a hülyeségeidet hajtogasd.
2024. jan. 22. 22:19
 66/95 anonim ***** válasza:
88%
54# lehet, hogy te 18-at, mi 14 ezret fizetünk az ovisra. Nem mindenhol ugyan annyi, pár hónapja meg 12-öt fizettem. Szóval úgy látszik ez eltérő lehet. Semmilyen kedvezményt nem kapunk rá, 1 gyerek.
2024. jan. 22. 22:32
 67/95 anonim ***** válasza:
100%

Magadat ismételgeted, ugyanazt a maszlagot, aminek se eleje, se vége.

Kérdésekre, észrevételekre nem reagálsz.

Neked kötelezettséged van, hivatalosan a gyerektartás, ami minden fölött prioritást élvez.

Igen, a nagyszüleid fölött, saját tartásod fölött is.

Ha megterhelő, eszedbe ne jusson további gyereket gyártani.

Másrészt:

"Bejelentett fizetésem az alacsony. Szóval ebből tudnak csak itelni."

Nyuszika... Már senkit nem érdekel a bejelentett jövedelem, mivel túl sokan játszották ki ezzel.

Az életkörülményeket vizsgálják.

De nem azt, hogy mire szórod ki. Hanem, hogy mi jön be. Ebből nézik a gyt-t, a többi a te bajod, ahogy a maszlagod is.

(Ilyen hülyeséget, hogy ikrekből csak az egyik a tied... Na hagyjuk...)

2024. jan. 22. 22:43
 68/95 anonim ***** válasza:
100%

Fujjogsz itt a nőre, oldalakon keresztül, de az nem jut eszedbe, hogy most nem itt lennél ha 16 évesen gumit húzol?

Illetve puffogsz itt, hogy ilyen nőnek gyerek és hogy elveteted. Tudod, ha elveszik tőle, hová kerülnek a gyerekek? Hozzád.

2024. jan. 23. 01:40
 69/95 anonim ***** válasza:
100%
Csináltass vérvételes genetikai tesztet. Ha te vagy az apa, akkor kérvényezheted, hogy nálad helyezzék el a gyerekeket, mert az anya nem tud megfelelő környezetet biztosítani nekik. Így nem kell tartásdíjat fizetned, sőt, a nő fog fizetni. A menyasszonyod biztos boldog lesz, hogy nevelhet 2 vadidegen gyerekt. És sokkal több pénzt kell majd rájuk költened, mint havi 90k. Sok sikert.
2024. jan. 23. 05:39
 70/95 anonim ***** válasza:
4%
Ennyi rosszindulatú embert de komolyan... Amúgy tipikus, apuka csak fizessen, jogai nincsenek. Amúgy az nem számít, hogy a nő a gyerekek 3 éves kora után találta ki, hogy te vagy az apa, fizess? Szerintem azért a bíróságon mérlegelni fogják ezt is, ennyire nem szűk látókörűek szerencsére, mint az itteni válaszolók
2024. jan. 23. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!