Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni?

Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most nem azt szeretném kapni, hogy igen hibáztál meg, hogy gondolkodni kellett volna mert ezt én is tudom... 2012-ben megismerkedtem egy nővel, ekkor voltam 16 éves, ő pedig 25. Szexuális kapcsolat 2012 nyarán történt elsőnek, igazából ritkán találkoztunk mert én fiatal voltam szüleim nem is nagyon engedték... Aztán többszörösen megcsalt szetmentünk 2014 február környékén., majd 2016-ban jön egy levél, hogy született 2 gyereke, és hogy tőlem van fizessék 30 ezer forintot (kozepiskolába jártam) majd megtagadtam, hogy a gyerekek nem tőlem vannak, apasági teszt volt (nyálminta) ami olyan eredménnyel zárult, hogy elvileg én vagyok az apuka.. (mondjuk nem bízom ebben, mert akivel akkoriban együtt volt tehetős ember volt) és mikor szetmentek mondott is olyat, hogy ismeretség gyanánt lett meghamisítva.. aztán megállapítottak egy összeget amit idáig nem fizettem hiszen akkoriban nem volt miből, meg le sem érettségiztem. Közben a csaj megházasodott, albérletböl albérletbe jártak, szetmentek a férjével és még el sem váltak a social media alapján 3 kapcsolata is volt ahol ő huh de szerelmes stb. (Képek lementve). Azt nem vizsgálják a bíróságon, hogy 2012-ben 16 éves voltam és neki 25 évesen kellett volna meggondolnia, hogy egy iskolába járó gyerekkel odafigyel és nem vállal gyereket? Jó nem 16 éves voltam mikor megszülettek, hanem 18 de 17 évesen is össze jöhetett volna ezek szerint akkor nem rajta mult, illetve neki kellett volna 25-26 évesen eszének lenni, hogy olyan gyerekkel jobban védekezik aki még saját maga is gyerektartásra jogosult és még gyerek... (Nagyszüleim neveltek) és most jött a levél ismét hogy 90.000 forintot követel...

Azt nem nézik a bíróság gyámhatóság, hogy azóta rengeteg 8-10 párkapcsolata volt, volt egy házassága ahol elvált, és még a válás alatt legalább 3 kapcsolata volt, hogy ez a gyerekek szempontjából lelkileg mennyire megterhelő? Tehát nem gondolkozott és nem volt tudatában 25-26 évesen hogy egy 16-17-18 éves "gyerek"-től teherbe akar esni aki még gyerektartásra jogosult, de nem gondolkozik 37-38 évesen sem, hogy még el sem vál és már 3 futó kapcsolata van a férje mellett úgy, hogy közben albérletböl albérletbe járnak...17 évesen simán lehettem és voltam is egy 25 éves nő befolyása alatt, az más kérdés hogy 18 lettem mire megszülettek... És még én fizessék amikor gyerekek másfél éves korukig nem is tudtam, hogy léteznek... Persze akkor is csak azért mert gondolom pénzre volt szüksége... Semmi nincs ami engem védene ez ügyben? Mert más az amikor valaki házasságban elvál és van gyerek, és szerintem teljesen más ez...gyerekek lelki világa, hogy mindig más férfival el együtt?

2024. jan. 22. 20:04
 51/95 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen gyerekek azért. Kérdező,tessék felelősséget vállalni,azok a gyerekek nem tehetnek erről. 48# De a kérdező gondolom egy forintot se szeretne szánni erre.
2024. jan. 22. 21:46
 52/95 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire agódsz a gyerekeid élete miatt, pereld el őket és fizetned sem kell, neked fizetnek.
 53/95 A kérdező kommentje:
Nem vergődés mert fizetek ha kell, csupán én kimondom amit más nem mer vagy nem akar. 200 ezerből 60 ezret hogy ítélhetnek meg amikor a rezsi amit fizetek, kb 5-60 ezer és még az eltartási szerződésben szereplő összeg is további 70 ezer. Marad 70 ezer forint kb
 54/95 anonim ***** válasza:
79%

"Iskolai menza 12.000 forint ezt jelöli a vallomásában, miért ír ide olyan aki nincs tisztában az árakkal "

Mesélj, hol, megyünk!

Ovisra fizetek 18 ezret, az általános iskolásnak 22 ezer. Megyeszékhely.

2024. jan. 22. 21:47
 55/95 anonim ***** válasza:
100%
Ha ikrek, akkor hogy gondolod, hogy csak az egyik a tiéd?
2024. jan. 22. 21:48
 56/95 anonim válasza:
100%
Annyi baromságot hordasz össze, hogy az hihetetlen. Ikrek esetében hogy lenne csak az egyik a tiéd? Szerintem ez full kamu, vagy legalábbis remélem, hogy nem léteznek ekkora idióták.
2024. jan. 22. 21:49
 57/95 anonim ***** válasza:
100%
Értem,hogy kötelességed lesz a párod felé és a nagyszüleid felé is fizetni,DE itt a bíróság kötelez. Nem tudsz mit csinálni ezzel. Két gyerekre hogy ítélnek meg 60 ezret minimum? Ne viccelj. Tudod mennyibe van egy gyerek... látszik,hogy nem. Sajnálom tényleg,hogy így alakult és így indulsz az életben,de ezért mondják már a 12 éveseknek is,hogy védekezni kell. Nálatok nem volt felvilágosító óra soha? :D
2024. jan. 22. 21:49
 58/95 A kérdező kommentje:
Már pedig amit megkaptam bírósági idézést abban le van írva a gyerek szükségletei ahol 12.000 forint van mint iskolai menza. Nem én írtam, hanem ő. Nyilván nem fog maga ellen hazudni:D látom ide már kiírni is kar valamit, mert a sok nem is mondom milyen ember itt éli ki a "megmondom én neki" amit máshol nem mer. Bejelentett fizetésem az alacsony. Szóval ebből tudnak csak itelni.
2024. jan. 22. 21:50
 59/95 anonim ***** válasza:
100%
Ikrekből egyik a tiéd? Tessék...:D Ez motoszkál. Szerintem meg a kérdezővel nem akkor történt,hanem most és 16 éves. Esélytelen,hogy felnőtt embernek ez eszébe jutott.
2024. jan. 22. 21:51
 60/95 A kérdező kommentje:
10 évesek a gyerekek, 8 évig kell maximum fizetnem (max ha kitolódik a középsuli) vállalom senki nem mondta. De akkor is egy 25 éves nőnek jobban meg kellett volna gondolnia hogy nem akar gyereket szülni úgy, hogy aki elvileg az apa meg saját maga is gyerektartást kap:D és persze én hibám is, de azért legyünk őszinték, akkor tudta hogy még le sem érettségiztem, meg se érdekelte, mert amikor anno elindította a pert, meg egyetemre jártam:D nappali tagozaton, 4 órában dolgoztam ami az alberletemet potolta ki illetve talán maradt egy 10-20 eze forint, amit nagyszüleim kipotolva volt meg a kajám. Erre vert át egy kisgyereket előtte 2-3 évvel?:D és valamilyen szinten a legokosabb ember is befolyásolható, én is az voltam (atlagemberkent)
2024. jan. 22. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!