Mit lehet/kell tenni ahhoz, hogy ne hízzunk el a terhesség alatt és után?
26 éves vagyok, 1-2 éven gyermeket szeretnénk férjemmel. Nagyon félek az elhízástól, mert világ életemben duci voltam, de egy éve sikerült lefogynom 82 kg-ról 60 kg-ra (170 cm vagyok)
Ilyenkor kérhetek a orvostól vagy a védőnőtől speciális diétát és mozgástervet. Szeretnék minden fontos tápanyagot megadni a babának, de csak annyit szeretnék hízni, ami feltétlenül szükséges.
reggelizni kell
ebéd mellé mindig zöldség gyümölcs
kerülni a tésztát, kenyeret
teljes kiőrlésű dolgokat enni
inkább napi többször enni keveset, nem kevésszer sokat
pont az lenne felnőttként is egészséges, ahogy a gyerekek táplálkoznak
reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
ha ezt a menüt követed, nem hízol
Ez attól is függ, miért voltál kövér. (egy inzulintesztre azért én elmennék) Ha pl. nem volt önuralmad, most sem lesz. Már most elkezdenék valami sportot, mert ha edzett vagy, terhesség alatt is nyugodtan lehet folytatni azt tovább!
És egyébként igen, nőgyógyász segít beállítani a megfelelő diétát, hogy ne hízz el. Viszont: nem biztos, hogy a hasad visszaalakul, nem biztos, hogy a bőröd nem lesz narancsbőrös, szóval látszatra attól még lehetsz kövér, hogy nem konkrétan hájas leszel, mert ugye figyelsz az étrendre.
Én inzulinrezisztenciával estem teherbe és hamar cukros lettem a terhességem alatt. Én is a 160-180g-os Ch diétát ajánlom. A babád mindent meg kap, igazából egy egészséges táplálkozásra "buzdít" ez a diéta. Én most 33 hetes állapotos vagyok, 64kg-val kezdtem a terhességem és most 63 vagyok...a babám jól van..még így is 1-2 héttel nagyobb a koránál:)
Esetleg kérd ki egy dietetikus véleményét is.
Van, ami alkati tényező, pl. a vizesedés, az ez által felszedett súlyt nem lehet befolyásolni, viszont itt az a "jó", hogy szülés után 1-2 héten belül ki is ürül a felesleg az ember szervezetéből.
Ha hízékony vagy, akkor annyi, hogy oda kell figyelni a megfelelő étrendre. Inkább sok fehérje (csirke, pulyka, hal, sovány húsok), zöldséggel, szénhidrátszegény körettel. Finomított cukor teljes kiiktatása, minimális fehér kenyér, péksütemény (azért a 9 hónap alatt nem kell fogcsikorgatva szenvedni, hogy egy esküvőn vagy szülinapon nem ehetsz egy szelet tortát), főleg, ha nem lesz gond a cukroddal.
Az italokra nagyon oda kell figyelni, mert sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen hihetetlen szénhidrátbombák. Az alkohol (amúgy is tilos), cukros üdítők (egyébként hányós időszakban a kóla vagy gyömbérital kifejezetten segíthet a hányingeren), cukros löttyök (icetea, nestea stb.) kerülendők. Helyette inkább gyümölcstea, víz (ízesítheted facsart gyümilével).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!