Magas TSH második trimeszterben? Mit lehet/kell tenni, hogy normál értékre csökkenjen?
Csak egy picit magasabb a határértéknél, tehát nem vészes. Endokrinológushoz kérek majd időpontot, de érdekelne, hogy milyen kezelésre számíthatok, mennyire veszélyes ez a magzatra, én mire figyeljek (pl. étkezés terén)
PCOS-osként estem teherbe a TSH-m mindig határértéken mozgott, csak most kicsit magasabb lett terhesen.
16. hétig van jelentősége, hogy neked figyeljenek rá és szedj gyógyszert ha kell. 16. héttől a babának már saját pajzsmirigye van és termeli magának a hormonokat.
Nekem 1,3 volt ovu után egy héttel. Majd terhes maradtam és 6 hetesen 3,8-ra felugrott... emeltünk az adagon egy picit és a baba köszöni szépen jól van. 16 hetesen megyek újra nézetni.
Babucid miatt már nem nagyon kell aggódni, ha rossz a TSH, de neked annál fontosabb :)
Mielőbbi kontroll és doki és gyógyszer. Jó egészséget!
14hkm
Köszönöm a válaszaitokat! :) 2,45, tehát nem vészes. Terhesség előtt 2 volt, de az akkori orvosom a 4-hez viszonyítva nem tartotta magasnak. A mostani dokim, akihez terhesgondozásra járok azt mondta, hogy pedig szerinte már a 2 is olyan érték, amit ő terhesség előtt lentebb szorított volna.
Hétfőre kaptam időpontot az endokrinológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!