Meddig kellene még normál adagban szednem a progeszteron pótlást? (mindegyik orvos mást mond. ) 12+1 hetes vagyok.
12 hetesen fokozatosan le lehet építeni.
Én már betöltöttem a 13 hetet, amikor elfogyott, előtte 4-5 napig már csak 1-et vettem be egy nap.
12 hetesen már csökkenteni kell, hacsak a doki mást nem mond (esetleg volt előzmény vérzés barnázás akkor akár 15 hétig is szedetik)
Főorvos mondta nekem, hogy a méhlepény majdnem 300szoros mennyiséget termel mint amennyit mi pótolunk így felesleges onnantól szedni. Egy a fontos, egyik napról a másikra nem szabad abbahagyni, fokozatosan kell csökkenteni. Nekem pl úgy, hogy lefelezem és 4 napig úgy szedem aztán megint felezem amíg el nem fogy 4 naponta.
Én úgy gondolom, ha progipótlás mellett semmi pecsételésed nem volt akkor 12.héttől fokozatosan leépítheted. De neked kell tudni melyik dokira hallgatsz :)
11hkm
"Nekem pl úgy, hogy lefelezem és 4 napig úgy szedem aztán megint felezem amíg el nem fogy 4 naponta."
Igen, így szokták, de a 2x1-et nem nagyon lehet hova felezni, ez már nagyon kis mennyiség. (Jó, elvileg lehetne 1x1-re, de az nem nagy különbség.)
Köszönöm a segítségeteket! :)
Van még kb 20 szem a dobozban, akkor most a bizti kedvéért ezen a héten szedem végig rendesen, aztán hétfőtől mondjuk 3 napig egy szemet. Nem nagy adag, de azért én mégis biztosabbnak érzem, ha fokozatosan csökkentem, az a tuti :)
Inkább 2-szer felet szed, a biztonság kedvéért. Egyébként a betegtájékoztatón rajta van, hogy kell abbahagyni.
Nekem is felírták, de szerencsére nem kellett és már nem emlékszem, mit olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!