Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van külön költözni?

Jogom van külön költözni?

Figyelt kérdés

Édesanyámék eladták a házunkat, mert nem szeretnek már itt lakni. Az új ház, ahova mennénk, viszont nekem nagyon nem tetszik. A megvétele előtt ki sem kérték a véleményemet, az egész dolog a hátam mögött történt, ez is rosszul esett, hisz azt szerették volna, hogy én is ott lakjak. Emiatt sajnos összevesztünk, én mondtam, hogy külön költözök akkor, és mindenki ott lakhat ahol szeretne. Van is állásom, el tudnám magamat tartani, albérletet fizetni. Édesanyám viszont ezen teljesen kiakadt, hogy én hogy gondolom ezt, hogy ott hagyom őket egy ház miatt és, hogy nem engedik, hogy elmenjek máshova.

18/F

2023. dec. 17. 14:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
20-as: Csak olyan szülőkkel érdemes együtt lakni, akik képesek a gyereküket felnőttként kezelni. A kérdező szülei nem olyannak tűnnek, jobb külön költözni, mert csak rátelepednének.
2023. dec. 17. 18:54
 22/26 Alex Fly ***** válasza:
68%
@21: azért álljunk meg egy percre... A szülő a saját házát adja el és a saját céljára vásárolja meg a másikat. Nem neki kell alkalmazkodnia a gyerekhez -és ugye felajánlották a gyereknek, hogy velük élhet az új házban. Ha annak nem tetszik, akkor nem kötelező: nyugodtan elköltözhet és állhat a saját lábára.
2023. dec. 17. 21:48
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
22-es: Az utolsó mondatban írja a kérdező, hogy nem engedik máshova költözni.
2023. dec. 17. 22:12
 24/26 anonim ***** válasza:
83%
Igen, jogod van külön költözni. Lehet ezt békésen is csinálni. Te így szeretnéd, és meg is teszed.
2023. dec. 18. 10:40
 25/26 anonim ***** válasza:
24-es: Joga van külön költözni. Ezt viszont sok szülővel nem lehet békésen kivitelezni, mert felnőttként is óvodásként akarják kezelni. Fel kell vállalni a konfliktust. Hosszú távon megéri.
2023. dec. 18. 12:47
 26/26 anonim ***** válasza:
44%

Hátad mögött, nélküled vettek házat. Hogy oda ne rohanjak! Mintha fizettél volna egy forintot is!

Menj, költsd a pénzed albérletre, ha ennyi eszed van. Szabad ember vagy, hajrá!

2023. dec. 19. 14:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!