Édesanyámék eladták a házunkat, mert nem szeretnek már itt lakni. Az új ház, ahova mennénk, viszont nekem nagyon nem tetszik. A megvétele előtt ki sem kérték a véleményemet, az egész dolog a hátam mögött történt, ez is rosszul esett, hisz azt szerették volna, hogy én is ott lakjak. Emiatt sajnos összevesztünk, én mondtam, hogy külön költözök akkor, és mindenki ott lakhat ahol szeretne. Van is állásom, el tudnám magamat tartani, albérletet fizetni. Édesanyám viszont ezen teljesen kiakadt, hogy én hogy gondolom ezt, hogy ott hagyom őket egy ház miatt és, hogy nem engedik, hogy elmenjek máshova.
8-as: Ha hiszed, ha nem, sok az ilyen család. A szülők a felnőtt gyerek háta mögött intézkednek, ide-oda tologatják. Ezt minél hamarabb leállítja a felnőtt gyerek, annál jobb.
2023. dec. 17. 14:35
12/26 anonim válasza:
Jogod van, csak logika mögötte nem nagyon.
Hogyha ennyire nagylány vagy és talpra esettt, ráadásul munkád is van akkor hajrá!
2023. dec. 17. 14:37
13/26 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok.
2023. dec. 17. 14:38
14/26 anonim válasza:
Tényleg vannak ilyenek. Amikor én a lakásomat adtam el néhány éve egy házaspárnak, a férj jött megnézni és egy-két találkozó után el is döntötte, hogy megveszi a lakást. A feleség pénzéből, annak nevére ment. Az asszony anélkül vette volna meg, hogy látta. Én azt mondtam, az adásvételi előtt jöjjön el az asszony és nézze meg, mit fog megvenni. Ez meg is történt, de ha ezt nem ajánlom fel, vesz a férj a neje pénzéből egy olyan lakást, amit az nem is látott. Egyébként saját célra vették, beköltözésre, ezért is furcsállottam az egészet. Nyilván a férj kissé túl domináns volt a kapcsolatban.
2023. dec. 17. 14:38
15/26 anonim válasza:
Velem olyat csináltak a szüleim, hogy eladták a nyaralót, amit imádtam, és egy olyat választottak, amiről tudták, hogy engem kifejezetten taszít. Mondván majd megszokom. Ennek 20 éve, azóta is tiszta szívemből gyűlölök minden ott töltött percet, ők meg forgatják a szemüket, mondván nem értik, mi a bajom. Hiába vagyok felnőtt, "muszáj" ott tölteni a szabadságom nagy részét, mert ahogy megöregedtek, már nem tudnak ott lenni egyedül. Már februárban kiver a víz a gondolatra, hogy nyáron oda "kell" mennem...
2023. dec. 17. 14:44
16/26 anonim válasza:
15-ös: Nem vagy köteles oda menni. Felnőttként közlöd, hogy nincs rá időd, nem akarsz ott lenni, utálsz ott lenni, stb. Forgassák csak a szemüket. Ha ketten vannak, nincsenek is ott egyedül. Ha meg a munka már nehéz nekik ott, el is adhatják, ki is adhatják, nem kellesz te oda feltétlenül.
2023. dec. 17. 14:48
17/26 anonim válasza:
"Az tart csak vissza, hogy nem szeretnék a szüleimtől emiatt haragban elválni, esetleg, hogy megszakítsák velem a kapcsolatot."
És akkor erre most itt mi adjunk neked választ? Döntsük el helyetted?
2023. dec. 17. 14:50
18/26 anonim válasza:
A felnőtté válás során lehetnek olyan helyzetek, hogy konfrontálódni kell a szülőkkel. Ilyenkor az erőszakos, zsarnok szülők haraggal reagálnak, de nem szabad bedőlni ennek. Ugyanis, ha a fiatal sose meri az ilyen szülőket "megbántani", akkor a fogságukban marad, akár élete végéig, annak minden negatív következményével.
2023. dec. 17. 14:55
19/26 anonim válasza:
Nagykorúként pont azt csinálsz, amit akarsz, és ennek csak a törvény szab határt.
2023. dec. 17. 16:10
20/26 anonim válasza:
Az Ő dolguk, hogy hol és milyen házat vesznek, a Tiéd pedig, hogy hol szeretnél élni. Mondjuk én azért a helyedben átgondolnám, nagyon keveseknek adatik meg, hogy otthon, ingyen lakhatnak, azt a pénzt amit egy albérletre kifizetsz, félre is tehetnéd és elkezdhetnél összespórolni egy saját ingatlan önerejére, én ezt csinálnám, de felnőtt ember vagy, a Te döntésed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!