Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van külön költözni?

Jogom van külön költözni?

Figyelt kérdés

Édesanyámék eladták a házunkat, mert nem szeretnek már itt lakni. Az új ház, ahova mennénk, viszont nekem nagyon nem tetszik. A megvétele előtt ki sem kérték a véleményemet, az egész dolog a hátam mögött történt, ez is rosszul esett, hisz azt szerették volna, hogy én is ott lakjak. Emiatt sajnos összevesztünk, én mondtam, hogy külön költözök akkor, és mindenki ott lakhat ahol szeretne. Van is állásom, el tudnám magamat tartani, albérletet fizetni. Édesanyám viszont ezen teljesen kiakadt, hogy én hogy gondolom ezt, hogy ott hagyom őket egy ház miatt és, hogy nem engedik, hogy elmenjek máshova.

18/F

2023. dec. 17. 14:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%

Ha megsértik a személyi szabadságodat (felnőtt létedre korlátozzzák, hogy hova mehetsz) simán kihívhatod rájuk a rendőröket.

18 vagy, akár Kanadába is költözhetnél minden szó nélkül. Nem kell az engedélyük.

2023. dec. 17. 14:11
 2/26 anonim ***** válasza:
66%
18 evesen kulon koltozhetsz de azert nem vesznek ossze a szulokkel a haz miatt te is jobban jarsz ha eltudod rakni a penzt amit alberletre koltenel. Es max a rezsibe adsz bele vagy lehet meg abba se kell beleadnod de ha annyira nem erzed magad jol abba a hazba akkor keres egy alberletet
2023. dec. 17. 14:11
 3/26 anonim ***** válasza:
79%

"nem engedik"

Na itt csuknám rájuk az ajtót.

2023. dec. 17. 14:13
 4/26 A kérdező kommentje:

Szerintem, ha a hátam mögött történt az egész, és az én véleményem nem számít, akkor az sem fontos annyira, hogy ott lakjak.

2023. dec. 17. 14:13
 5/26 anonim ***** válasza:
43%

Cicuka, mi tart vissza?

Okos nagyfiu vagy nagykislany vagy, el tudod magadat tartani, olyan alberletet valasztasz magadnak ami tenyleg nagyon tetszik, azt' ennyi.

Mar persze feltetelezve hogy a kerdesbol egy k..va szo is igaz es nem nem csak a szokasos vasarnap delutani unatkozo h lyegyerek-kerdest olvastuk.

2023. dec. 17. 14:17
 6/26 A kérdező kommentje:

Az tart csak vissza, hogy nem szeretnék a szüleimtől emiatt haragban elválni, esetleg, hogy megszakítsák velem a kapcsolatot.

2023. dec. 17. 14:18
 7/26 anonim ***** válasza:
96%

"Az tart csak vissza, hogy nem szeretnék a szüleimtől emiatt haragban elválni, esetleg, hogy megszakítsák velem a kapcsolatot" - ezt megértem, de így viszont lényegében hagyod zsarolni magad.

"Szerintem, ha a hátam mögött történt az egész, és az én véleményem nem számít, akkor az sem fontos annyira, hogy ott lakjak" - ezzel teljesen egyetértek. Én albérletbe költöznék.

A legtöbb szülő idővel megbékül. Ha nem, az inkább legyen az ő bajuk.

2023. dec. 17. 14:24
 8/26 anonim ***** válasza:
33%

A hatad mogott tortent, tenyleg? Nem is tudtal rola? Egyszercsak megallt a hazatok elott a koltoztetoauto hogy akkor pakoljal, megyunk? Ja tenyleg, mondd mar, TE szemelyesen mennyivel jarultal hozza az uj hazhoz? Mennyit fizetsz a rezsibe?

Ne adjatok mar ala a lovat, nyilvanvaloan csak hergeli a kozonseget, egy szo sem igaz az egesz sztoribol.

2023. dec. 17. 14:31
 9/26 anonim ***** válasza:
81%

Ne félj a szüleidtől. Ha emiatt megszakítják veled a kapcsolatot, az azt jelenti, hogy nem is szerettek. Sajnos sok ilyen család van.

Kóros a szüleid hozzáállása, hogy nem akarják, hogy függetlenedj. Neked azt ajánlom, hogy ha el tudod magad tartani, menj külön tőlük. Éveken belül a korod miatt ez amúgy is aktuális lenne, egy ilyen helyzet erre jó lehetőség. Ha hagyod, hogy rád telepedjenek, az nagyon sokat fog neked ártani, akkor 30 év felett se bírsz majd elköltözni, mert leépítik az önbizalmadat, nagy eséllyel kapcsolatod se lesz, egy depressziós mama kedvence leszel.

2023. dec. 17. 14:33
 10/26 A kérdező kommentje:

Arról tudtam, hogy eladják a házat és, hogy költözni fogunk. Viszont ők ketten kinéztek egy másik házat, amit meg is vettek, mindezt úgy, hogy nem tudtam róla. Úgy jelentették be, hogy februártól ide (a házba, amit megvettek) költözünk, és mutatták róla a fényképeket.

2023. dec. 17. 14:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!